SON DAKİKA



Haber > Spor > Şampiyon Beşiktaş

Şampiyon Beşiktaş

29 Mayıs 2017 Pazartesi - 09:33








Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 yenen Beşiktaş ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Beşiktaş'ın gollerini 6. dakikada Ryan Babel, 40. dakikada Oğuzhan ve 66 ile 76. dakikalarda Talisca attı.

Spor Toto Süper Lig'İn 33. haftasıdna Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti ve ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Siyah-beyazlılar'ın gollerini Babel(6'), Oğuzhan(39'), ve Talisca(65've75') kaydetti.

Maçtan Dakikalar şöyle;

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, Gaziantepspor deplasmanında şampiyonluk maçına çıkıyor. Mücadele hakem Mete Kalkavan'ın düdüğü ile başladı. Beşiktaş ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Beşiktaş'a Gaziantep'te yaklaşık 20 bin Siyah-beyazlı taraftar destek veriyor.


İlk şu ilk gol!

Beşiktaş, 6. dakikada Ryan Babel'in golüyle 1-0 öne geçti. Oğuzhan'ın pasında sol kanatta topla buluşan Ryan Babel, ceza sahası yayının üzerinden vurduğu şut filelerle buluştu ve skor 1-0 oldu.

Karşılaşmada 10 dakika geride kalırken Beşiktaş, kendi yarı sahasından çıktığı uzun toplarla Gaziantep kalesinde tehlikeli pozisyonlar üretti.

Cenk net golü kaçırdı!

  1. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Talisca'nın arapasında savunmanın arkasına sarkan Cenk topla buluştu. Golcü futbolcu ceza sahasında boş durumda bulunan Babel'e pası geç atınca pozsiyonu kaybetti ve kaleye vurdu ancak top kaleciden dönünce Siyah-Beyazlılar, 2. golden oldu.
  2. dakikada Musa Nizam, Cenk Tosun'a yaptığı faul sonrası Mete Kalkavan tarfından sarı kartla cezalandırıldı. Faul sonrası serbest vuruşu kullanmak üzere topun başına Brezilyalı Talisca geçti. Talisca'nın çaprazdan kaleye vuruşunu genç kaleci Erten güçlükle kornere çeldi.

Gaziantepspor, karşılaşmadaki ilk şutunu 25. dakikada çekti. Abdülkadir Kayalı'nın ceza sahası dışından yapmış olduğu vuruş auta gitti.


  1. dakikada Beşiktaş, Adriano'nun yerde kalmasıyla serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Oğuzhan'ın ortasını ssavunma uzaklaştırdı ama top yine Beşiktaş'ta kaldı. En son topla buluşan Talisca'nın kaleye şutunu Ertan kurtardı.
  2. dakikada Gökhan Gönül, sağ kanattan ceza sahasına havadan uzun bir top attı. Cenk Tosun'un kafa vuruşı direğin dibinden dışarı çıktı.

Kaptan golünü attı!

  1. dakikada ilk golü atan Ryan Babel, sol kanatta topla buluştu ve içeriye doğru hareketlenen Oğuzhan'ı gördü. Ceza sahasında topla buluşan Oğuzhan düzgün bir vuruşla skoru 2-0 yaptı ve Beşiktaş'ı rahatlattı.

İlk yarı Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Gaziantepspor-Beşiktaş maçının ikinci yarısı başladı.

İkinci yarının en tehlikeli atağı 55. dakikada Beşiktaş'tan geldi. Ceza sahasında müsait pozisyonda Cenk Tosun'un şutunu genç kaleci Ertan kurtardı.

  1. dakikada ani gelişen Gaziantepspor atağında Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Kangwa, çaprazdan ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı ancak önce Fabri topu kurtardı sonra Tosic topu kornere attı.
  2. dakikada Cenk tosun oyundan çıkarken yerine Necip Uysal girdi.
  3. dakikada Oğuzhan'ın pasında kale çizgisine inen Gökhan'ın ortasını savunma uzaklaştırdı ama top talisca'nın önünde kaldı. Brezilyalı yıldızın sert şutu direğin hemen dibinden auta gitti.

Talisca da sahneye çıktı


  1. dakikada yine çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Talisca geçti. Brezilyalı yıldızın direk dibine yolladığı topu genç kaleci Erten çıkaramadı ve skor 3-0 oldu.

Talisca şov!

  1. dakikada Anderson Talisca, ceza sahası dışından harika bir vuurşla topu ağlara gönderdi ve skor 4-0 oldu.
  2. dakikada Aboubakar oyundan çıktı ve taraftarın sevgilisi Demba Ba oyuna girdi. Oyuna girer girmez pozisyona giren Demba Ba'nın yerden şutu direğe çarptı ve oyun alanını terk etti.
  3. dakikada Beşijktaş'ta kaptan Oğuzhan oyundan çıkarken sezonun ilk yarısında sakatlanan ve uzun süre sahalrdan yuzak kalan Caner Erkin oyuna girdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'i şampiyon bitirdi!

11'ler:

Gaziantepspor: Erten, Barış, Pedroso, Musa, Abdülkadir, Thiam, Fatau, Orkan, Kangwa, Ben Hatira, Ghilas

Yedekler: Adnan, Doğanay, Siarhei, Alpay, Mosquera, Serkan


Beşiktaş: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Tolgay, Oğuzhan, Cenk, Talisca, Babel, Aboubakar

Yedekler: Tolga, Atınç, Beck, Necip, Gökhan İnler, Caner, Demba Ba

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap