SON DAKİKA



Haber > Spor > Sahiplenme duygusu

Sahiplenme duygusu

17 Temmuz 2016 Pazar - 15:26




Slovakya kampında oyuncuların ortaya koydukları istek ve arzunun yanı sıra takım olma yolunda önemli adımlar atıldı. Geçen sezonki tabloya nazaran dah





Trabzonspor’un 14 günlük Slovakya kampı iyisiyle kötüsüyle geride kaldı. Zaman zaman 3 antrenmanlı yoğun bir tempoyla geçen kampta bordo-mavililer daha çok kondisyon, kuvvet, dayanıklılık ve denge ağırlıklı çalıştı. Yapılan antrenmanlarda oyuncuların istekli oluşu dikkatimizi çekerken gelecek adına umut veren en önemli nokta takımdaki arkadaşlık bağlarının artması oldu. Cardozo, Cavanda, Douglas, Yatabare ve N’doye’nin yanı sıra Özer, Erkan, Sefa, Musa ve İshak’a kulüp bulmasını söyleyen Karadeniz ekibi genç ağırlıklı bir kadroyla Slovakya’ya gitmişti. Gençler kendilerine verilen bu şansı iyi değerlendirmek adına ellerinden geleni yaparken takımı sahiplenme duyguları dikkat çekti. Geçen sezona göre daha sıkı arkadaşlıkların kurulduğu gözlendi.

KALECİLER

Esteban Alvarado: Yeni sezon öncesi takımdan ayrılacağı söylentileri çıktı. Ancak bordo-mavililer deneyimli eldiveni takımda tutma kararı aldı. Slovakya kampında öne çıkan isimlerdendi. Çalışkanlığı ve sempatik tavırlarıyla kampın neşesi oldu. İlk kampta Onur olmadığı için ön plandaydı ama ikinci kampta kalede kıyasıya bir rekabet yaşanacağı kesin. Uğurcan Çakır: Geçen sezon yarım dönem 1461 Trabzon’da kiralık olarak forma giyip tecrübe kazandı. İlk kampta da iyi çalıştı. Ancak önünde aşması gereken iki önemli isim bulunuyor. İkinci kamptaki hazırlık maçlarında kendini daha iyi gösterecektir. Furkan Taş: Genç eldiven oldukça başarılı bir kamp geçirdi diyebiliriz. Esteban ve Uğurcan ile başa baş mücadele etti. Ancak tecrübe eksikliği bulunuyor.

SAVUNMA

Mustafa Yumlu: Sözleşmesi bitmesine rağmen yönetimin ‘kal’ teklifine boş mukaveleye imza atarak karşılık verdi ve Trabzonluluk duruşunu bir kez daha gösterdi. Kampın ilk başlarında hafif sakatlığı vardı. Ancak sonlara doğru takıma katılarak eksiğini kapattı. Zeki Yavru: Yeniden yuvaya dönen oyuncunun takımdaki rolü de bu kez çok farklı. Artık sorumluluğu daha da arttı. Kampta bunu açıkça ortaya koydu. İyi çalıştı ve göze girdi. Hırsı ve azmiyle ilk kampta formaya yakın isimlerin başında olduğunu gösterdi. Taraftar da Zeki’yi biraz daha sahiplenip destek verirse katkısı fazla olacaktır. Mustafa Akbaş: Mücadeleci kimliğiyle ön plana çıkıyor. Onun da takımda kalıp kalmayacağı soru işaretiydi. Ama şu anlık bir sorun yok gibi. Morali gayet iyi. Kalması halinde Trabzonspor’a katkı sağlayacaktır. Uğur Demirok: Geçen sezon Osmanlıspor’a kiralanan futbolcu öncelikle yeniden bordo-mavili takıma döndüğü için çok mutlu. Beyaz bir sayfa açmış gibi. İyi çalışıyor ve formayı istiyor. Çocuğunun da dünyaya gelmesi kendisine ekstra bir motivasyon katacaktır. Güray Vural: Önceki sezon beklentileri karşılaşamamıştı. Bunda takıma uyum sorunu da etkili olmuş olabilir. Bu sezon öncesi olumlu yönde çok farklı bir görüntü sergiliyor. Hazırlık maçları takımdaki yerini belirler düşüncesindeyim. Semih Karadeniz: Arkadaşları kampta adını ‘Fırtına Semih’ taktı. Süratiyle herkesi solluyor. İkili mücadelelerde ayakta kalıyor. Kanında pes etmek yok. Serge Akakpo: Slovakya kampında fazla öne çıkmadı. Geleceğiyle ilgili şu an için bir şey söylemek erken olur. Macaristan’da da kendisini görmek lazım.

ORTA SAHA

Ramazan Övüç: Orta sahada rekabet ettiği isim sayısının oldukça fazla olması dezavantajı. Topu dikine sürebilen özelliğiyle Yanal’ın gözüne girdi ancak kampın son günlerinde biraz moralsiz olduğunu gözledim. Bunun nedeninin hakkında çıkan transfer dedikoduları olduğu kesin. Takımda kalması gereken isimlerden biri ama kendini işine vermeli. Abdülkadir Ömür: Trabzonspor’un kadrosundaki en genç isim olan oyuncu başlarda antrenmanlara ayak uydurmakta zorlandı ama sonradan alıştı. Uzun süredir A takım forması giyiyor havasında. Oldukça yetenekli ve Yanal’ın üzerine titrediği futbolculardan. Daha yolun başında ama forma giyerse kimse şaşırmasın. Yusuf Yazıcı: Geçen sezonun parlayan isimlerinden olan genç yetenek, ilk kez A takımla kampa katıldı. Verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Kendini geliştiriyor. Yanal’ın gözdelerinden. Yusuf Erdoğan: Sanki yeniden doğmuş gibi. Geçen sezon yaşananları silmiş atmış. En iyisini de yapmış. Bu sezon Trabzonspor’daki son şansı olabilir. Bunu iyi kullanmak zorunda. Ancak şunu da es geçmeyelim. İlk kampta en çok ceza alan oyunculardan biriydi. Batuhan Artaslan: Batuhan’ın takımda kalacak oyuncular arasında olduğunu düşünüyorum. Fiziği, tekniği ve sürekli öne oynayan yapısıyla takıma çok şey katabilir. Slovakya’da öne çıkan isimlerdendi. Gökhan Alsan: Slovakya’ya gitmeden önce bir çok kulüpten transfer teklifi alıyordu. Ancak Ersun Yanal kendisini kampta görmek istedi. Gökhan da bu fırsatı iyi değerlendirdi. Kampın en iyilerinden biri oldu. Şu an gidecek gibi durmuyor. Bu sezon formayı giymeyi çok istiyor. Mehmet Ekici: Slovakya kampını sakatlığı nedeniyle neredeyse salonda çalışarak geçirdi. İkinci kampta bir aksilik olmazsa tümüyle takımla çalışacak. Eksiğini kapatması uzun sürmez.

ÖN LİBERO

Aytaç Kara: Geçen sezon takımda kaybolan futbolculardan biriydi. İstediği futbolu bir türlü yansıtamadı. Ama Ersun Yanal ile sanki yeniden doğdu. Neşesi yerinde, çok istekli çalışıyor. Bunu devam ettirirse forması garanti gibi duruyor. Okay Yokuşlu: Bazı futbolcular vardır ya hani ‘ben buradayım’ diyen türden. Okay da onlardan işte. Yüksek motivasyonla çalışıyor. Geçen sezondan önemli dersler aldığını gösterdi. Formayı almayı çok istiyor.

FORVET

Muhammet Demir: Herkes ondan çok şey bekliyor. Gençlere göre daha deneyimli. Şu an için hücumda formaya en yakın olan isim olarak dikkat çekiyor. Muhammet Beşir: Birçok kulübün transfer etmek istediği oyuncunun kaderi Ersun hocanın dudağının arasından çıkacak sözlerde. Özellikle forvet mevkiine transfer yapılması kendisini çok hırslandırdı. Formayı istediğini gösterdi. Ama dediğimiz gibi henüz yerini garantileyemedi. Ramil Sheidaev: Bordo-Mavililer’in bu sezonki ilk transferi kampın son günlerine katıldı. Fiziğiyle Muhammet Beşir’in ikizi gibiydi. Hava topu hakimiyetiyle dikkat çekti. Şu an için hakkında fazla yorum yapmak yanlış olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap