SON DAKİKA



Haber > Spor > Sadece bir puanı hak ettik

Sadece bir puanı hak ettik

08 Şubat 2015 Pazar - 11:55








Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında ortaya koyabildiği futbol mantalitesi, tarzı ve performansıyla elde edebileceği en iyi sonuç bu denli bir beraberlik olurdu ki bordo-mavililer de bunu başarabildiler.

Takımın çok pas hatası yapmaları, aşırı ikili mücadele kaybının sebebi oyunculara psikolojik olarak çok yüklenilmiş olmasından kaynaklanmış olabilir.

Ortam şu veya bu sebeple haddinden fazla gerildi. Tüm tahminlerin Fenerbahçe’nin maçı net kazanacağı iddiası ile favori gösterilen rakip de bu maçta bu stresle gol bulamadı diyebiliriz.

Maçın geneline baktığımızda maç ev sahibi takımın baskısı, hakimiyeti ve kontrolü altında geçti.

***


Orta saha ve savunmasının iyi oyunu Trabzonspor’un Fenerbahçe ceza sahasında etkili olmasına fırsat vermedi. Savunmada Aykut Demir'in fedakâr ve başarılı oyununu görmezlikten gelemeyiz. Her topta, her akında vardı ve onun hamlesi tüm sarı-lacivertli forvetlerin akınlarını kesti.

Trabzonspor’un zaman zaman rakip kale önünde birkaç etkisiz atağı vardı. Sarı-lacivertli savunma ve Volkan’ın kurtarışları ile Cardozo'nun topla oynama fırsatı bulamayışı Trabzonspor’un golü bulmasında engel olan faktörlerdi.

***

Bir de Trabzonspor orta sahası nedense sık sık pas hatası yaparken Constant’ın neden tüm ikili mücadeleleri kaybettiğini de araştırmak gerekir.

Acaba psikolojik mi yoksa fiziksel mi? Bunu da çözecek olan elbette takımın teknik ekibidir. Fakat bu maçta Trabzonspor adeta rakip sahada oynayan bir takımın beraberliğe razı olması tarzında ve mantığında bir oyun ortaya koymaya çalıştı.


Çalıştı diyoruz, zira Trabzonspor kalecisi Hakan bu maçta bordo-mavili ekibi adeta ipten aldı. Sakin, yerinde ve çevik atılımlarla Fenerbahçe forvetine gol fırsatı tanımadı.

***

Şunu da ilave etmekte fayda var ki, Fenerbahçe karşısında kaleci Hakan iyi günündeydi, derken şans faktörünün adeta Trabzonspor’u seve seve okşadığını da atlamamak gerekir. Çünkü bu oyun boyunca bordo-mavililerin gol sevinci ancak Fenerbahçe savunmasının hatalarına bağlanmıştı.

Nitekim kaleci Volkan heyecandan olacak birkaç hata yapmasına rağmen Trabzonspor forveti bu topları takip etmeyince geriye golsüz beraberlik kaldı.

***


Hakem Bülent Yıldırım tüm korkulanların aksine maçı gayet sakin ve iyi idare ederek hiçbir olayın çıkmasına meydan vermedi.

Bu arada Fenerbahçe orta sahasının her ne kadar baskılı oynadığı görülmüş olsa da ofansif anlamda forvete pek de katkı sağlayamadığı ortaya çıkmıştır. Belki de sarı-lacivertli forvetin tüm baskın oyununa rağmen etkisiz kalmasının sebebi bu olsa gerek.

Bu maçta teknik direktör İsmail Kartal elindeki ve kulübesindeki tüm imkânları kullanmış ve seferber etmiş olmasına rağmen sonucu bir türlü değiştiremedi.

Sanırım Trabzonspor bu maçta haddini bilerek oynadı ve istediğini de almış oldu. "Bu denli pahalı transferler yapan bir takımın bu kadar mahkum oynamaması gerekmez miydi" diye de düşünmeden edemiyoruz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap