SON DAKİKA



Haber > Spor > Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı

Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı

16 Ağustos 2016 Salı - 11:09




Rio Olimpiyat Oyunları güreş branşı grekoromen stil 130 kg finalinde Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez'e 6 - 0 yenilen Rıza Kayaalp, gümüş madalya kaz





Olimpiyat tarihinde en çok madalya kazandığımız branş olan atasporumuz güreşte, ilk madalyamız Rıza Kayaalp’ten geldi. Grekoromen 130 kiloda dünya sıralamasında 1 numara gösterilen son dünya şampiyonu, 2012 Olimpiyatları’nın bronz madalyalı güreşçisi Kayaalp, finale kadar, rakiplerini rahat bir şekilde yenmeyi başardı. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki bronz madalyayı 2016 Rio’da altına çevirmeye gelen Kayaalp, ikinci turda Venezuelalı Caraballo Cabrera’yı (9-0) teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Sabah Shariati’yi tuşla yıkıp, yarı finale çıktı. Rıza Kayaalp, yarı finalde de Alman rakibi Eduard Popp’u da 8-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Rıza, Alman rakibi Eduard Popp’u 1 dakika 53 saniyede teknik üstünlükle yendi. İki rakibini de hızlı bir şekilde yere sererek minderden galibiyetle ayrılan Kayaalp, Rio 2016’da finale kaldı.

Bir anda 4-0 geri düştü

Rıza’nın finaldeki rakibi, 2015 Dünya Şampiyonası finalinde mağlup ettiği Kübalı Mijain Nunez Lopez’di. Müsabakanın hemen başında güreşçimizin bir anlık boşluğunu iyi yakalayan Kübalı, yaptığı oyunla 4 puan aldı. Rıza, bu şoku üzerinden atıp, puan için yüklenirken, hakemlerin hiçbir oyun girişiminde bulunmayan Kübalı yerine kendisine uyarı ve ihtar vermesiyle moralman yıkıldı. Hatta son dakika içinde elense değil, adeta tokat atan Lopez’e değil, güreşçimize ihtar verilip, Kübalı’ya 2 puan daha yazıldı ve teknik üstünlükle galip ilan edildi. Yapılan itiraz sonrası güreş devam etti ancak kısa sürede yapacağı birşeyi olmayan Rıza, rakibine 6-0 yenilip, Rio’yu gümüş madalyayla kapatmak zorunda kaldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap