SON DAKİKA



Haber > Spor > Rizespor’un rotası!...

Rizespor’un rotası!...

11 Temmuz 2017 Salı - 10:50








“Doğru gidersen doğru menzile varırsın. Salim sularda, zengin limanlara varırsın. Ama rotanı şaşırırsan, Allah ıslah eylesin derim” Bu tarihi söz benimde Rize’den bin bir güçlükle gidip, cenazesine saf tuttuğum Denizcilik sektörünün duayeni Kaşif Kalkavan’a ait. Allah’tan, yüce Mevla’dan bir kez daha Kaşif amcaya rahmet diliyorum.

Oğlu Metin Kalkavan idaresinde Çaykur Rizespor sekiz yıldan buyana doğru menzile vardı mı? Zengin limanlara uğradı mı? Yoksa rotayı mı şaşırdı? Sportif olarak tartışmaya bile gerek yok derim size.

Akhisar Belediyespor’dan bir sene sonra şampiyonluk yaşadık ve Süper Lig’e çıktık. Başkan Kalkavan hiç unutmam bana, “Biz asla Akhisar Belediye gibi olmayacağız” demişti” ve “Süper Lig’de çıta yüksek” açıklamasında bulunmuştu. O beğenilmeyen kasaba takımı özellikle transferde İngiliz madenini menajerleri ile çok iyi işledi ve beş sezondur sorunsuz bir şekilde yoluna devam ederken, ders alması gerekenlere de çok iyi ders verdiği kanaatindeyim.

Bunu yazmamda ki sebep bizim transferde yol haritamızın her sezon olmadı. Rota her dönemde bir yerlere kırılıyor ve en önemlisi bu vasıfsız transferleri gönderirken çok zorlanıyoruz, üzerine para veriyoruz. Kısaca canımız yanıyor.

Hem bunları izlerken ve yazarken hemde bize yani takıma vermedikleri katkı ile. Hal böyle olunca sportif olarak Rizespor takımı başarılı değil. Evet, istikrar bende istiyorum. Ama her sezon bu kadar yanlış transferler bizim gibi mütevazı ve efendiliği ile ön planda olan bir takım için, ligde yer alan Arizona kertenkeleleri tarafından çok kolay bir ava dönüşüyor. Çaykur Rizespor’un geliri yok denecek kadar az.


En büyük siyasi güç arkasına olmasına rağmen siyasetten en az yararlanan hatta ona zarar veren bir kulübüz. Bizim birlik olmamız lazım, başkada şansımız yok. Gelir derken, inşaatına başlanılan ve Başkan Kalkavan’ın da dile getirdiği “Biran önce bitmesi lazım. Rize’ye topçu getiremiyoruz, Rize’nin sosyalleşmesi lazım” AVM projesi bakıyoruz “takla“ atmış durumda.

Devamı yarın

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap