SON DAKİKA



Haber > Spor > Rizespor'un rotası !.. (2)

Rizespor'un rotası !.. (2)

12 Temmuz 2017 Çarşamba - 10:30








AVM dükkânlarının kirasından Çaykur Rizespor kulübü her sezon yüzde 30 pay alacaktı. Son yapılan meclis değişikliği ile yüzde 70 dükkan, yüzde 30 rezidans projesi ters çevrildi. Yani kısaca bu projenin yüzde 70’i konut olacak ve olan Rizespor’un yıllık gelirine oldu.

Rahmetli Kaşif Amca’nın “rotayı şaşırırsın” deyimi bu olması gerek!.. Eğer öyle değilse, bizim yolumuz “salim sularda, zengin limanlara uğramak” diyorsanız sayın Başkan lütfen bu konuda bir açıklama istiyorum. Bu sezon TFF 1. Ligde Çaykur Rizespor’un Kweuke’yi kadroda tutsa mevcut kadroyu da korusa işi çok ama çok zor. Birçok Belediye destekli takım var Lig’de. Tek bir örnek, geçen sezon 2B’de Şampiyon olan Ankaragücü takımına Melih Gökçek 55 Milyon nakit yardımla destek oldu.

Senin bütçenle eş değer bu rakam. Bu sene neler olacak varın siz düşünün birde bunun seçim ayağı var. Demem o ki, öyle rekor puan ile şampiyon olacağız sözleri hiç inandırıcı değil, bir nevi gaz alma. Siz yenisiniz Başkan, kulübün geçmiş tarihine bakın, siz de son şampiyonlukta içinde varsınız.

Bu Türkiye Ligi kirli bir lig. Alt liglerde arkadan siyasi destek altında yan kolların iteklenmesi olmadan kimseyi şampiyon yapmazlar. Çaykur Rizespor’un tarihine bakalım. Meşhur 9 Rizeli 2 Trabzonlu topçunun oynadığı kadro. 83-84 sezonu. Rahmetli Ömer Akmehmet neler yaptı, neler? Hangi hakemler nasıl düdük çaldı, şampiyonluk geldi.

2000’de Hikmet Karaman’la Antalya’da nasıl Göztepe’ye yem edildik. Bir sezon sonra verilen söz Rasim Kara ile nasıl gerçek olurken finalde ki rakip Diyarbakır takımı nadasa bırakıldı, bir yıl sonra çıkarıldı. Yine düştüğümüz sene Devran’lı, Serkan’lı, Kürşat’lı Yunus’lu, Tetteh’li kadro. Sezon ortasında Hikmet Hoca’yı beyefendi nasıl Güneysu’ya çağırdı, ikna etti, nasıl şampiyonluk geldi? Ve sizin döneminiz.


Engin Korukır’la başlanılan o sezon başı ben bu takım orta sıralarda gider gelir demiştim. Devre arası Mustafa Denizli’nin gelmesi bir kaliteli ayak Cernat transferi ile sezon sonu şampiyonluk geldi. Bunları niye yazdım? Demem o ki bu iş sahada bitmiyor beyler.

Arkadan iteklenmek Türk futbolunun olmazsa olmazıdır. Siyaset ve iş dünyası seni bir yere getirir veya bir yerden aşağıya çeker. Hülasa kelam; Sayın Başkan madem hayıflandınız, hırs yaptınız, Rizeli birçok taraftarda aynı sizin düşüncenizde ve sizi ve teknik kadroyu bağrına bastı,bu kadroya adım akıllı takviyeler yapın ve her şeyin sahada bittiğine inanmayın.

Öyle ikide birde Sivasspor’u örnek göstermeyin. O takım sezonu 3 hoca değiştirerek birde Eskişehir’in maddi krizinden yararlanarak son dönemde yaptığı atakla geri döndü. Unutmayalım ki bu ligin karakteristik özelliği var, acıması hiç yok ve bu taraftarında artık karnı tok ve aynı zamanda da kayış koptu!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap