SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Tahir Kıran: Hakemler, TFF ve MHK'ye rest çekiyor

Tahir Kıran: Hakemler, TFF ve MHK'ye rest çekiyor

21 Ekim 2021 Perşembe - 15:59




Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Serdar Tatlı'nın istifa etmesi üzerine, "Hakemler TFF ve MHK'ye rest çekiyor" dedi.





Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı, Süper Lig'de 10. haftasında Türkiye Futbol Federasyonu'na istifasını sundu. Tatlı'nın ayrılık isteğini Kulüpler Birliği Başkan Vekili ve Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, A Spor'a değerlendirdi.

"Bugünkü hakem atamalarına baktığım zaman Serdar Tatlı'nın neden istifa ettiği açıkça görülüyor" diyen Tahir Kıran, "Bizim problemimiz Serdar Tatlı ya da Nihat Özdemir değil. Değişmeyen tek şey hakemler." şeklinde konuştu.

"BİZ REFORM İSTEDİK"

Tahir Kıran, 20 Ağustos 2020'de göreve gelen Serdar Tatlı'dan Türk futbolunda reform yapılmasını istediğini söyledi. Ancak Tatlı'nın başarılı olamadığını dile getirdi.

"Biz Serdar Tatlı'dan bir reform yapmasını istedik ama kendisi bugünkü hareketiyle bunu yapamayacağını gösterdi. Değişmesi gerekenleri ortak akılla söyledik. Serdar hoca bunu yapamayacağını anladığı için istifa etti. Madem istifa edecektin bu haftaki hakem atamalarını neden yaptın? Rahatsız olunan hakemler VAR'a atanacak ve sistem devam edecek. Hakem atamalarını Erol Ersoy ile Serdar Tatlı yapıyor. Kalan 7 MHK üyesi ne yapıyor? 10 maç var, 9 kişi oturup hakemleri atayabilir. Bu hafta yapılan atamalar tamamen Serdar Tatlı'nın 'Alın atınızı, keserim tımarınızı' şeklinde.


"SİNEYE ÇEKERİZ YETER Kİ HATA OLDUĞUNA İNANALIM"

54 yaşındaki başkan, Süper Lig'de genç hakemlerin görev almasını desteklediğini ve yapılan hataların sineye çekilebileceğini ifade etti.

"Genç hakemlerin yaptığı hatalara varız" ifadelerini kullanan Tahir Kıran, "Bunları sineye çekeriz ama yeter ki bunların hata olduğuna inanalım. TFF Başkanı Nihat Özdemir bizim söylediklerimize kulak veriyor. Hakemler TFF ve MHK'ye rest çekiyor. Siz bu işi profesyonel yapıyorsunuz. Çıkıp maçınızı yöneteceksiniz. Biz sonuçları hakemlerin tayin ettiği maçları istemiyoruz. MHK 9 kişi değil mi, neden 1 kişi atıyor hakemleri? Hepsi atasın. Gözlemci 1 değil, 3 kişi olsun." dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap