SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Okan Buruk; Hedefimiz 5'incilik Başakşehir yeneceğiz

Okan Buruk; Hedefimiz 5'incilik Başakşehir yeneceğiz

20 Nisan 2019 Cumartesi - 12:57




Atmaca’nın hocası Okan Buruk sakat ve cezalı oyuncuların çokluğuna dikkat çekti ve ekledi.





Çaykur Rizespor’un başarılı Teknik Direktörü Okan Buruk, yarın deplasmanda oynayacakları zorlu Başakşehir maçı öncesi medyanın önüne çıktı. Buruk, Başakşehir’in ligin lideri ve güçlü bir rakip olduğuna dikkat çekerek eksiklikler olmasına rağmen Başakşehir’den puan almak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Buruk, “Son hafta kendi sahamızda kazandık. Bunun güveni ile gideceğiz. Çok zor bir karşılaşma. Ligin liderine karşı oynuyorsunuz. Nasıl oynayacağımızı biliyoruz. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Kendi artılarımızı da biliyoruz. Bu doğrultuda tabii ki deplasmanda Başakşehir’den puan almak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ŞAMPİYONLUK ALGISI YANLIŞ

Başakşehir ile oynayacakları maçın şampiyonluğun kaderine etki yapacağı yönündeki algının yanlış olduğunu savunan Okan Buruk sözlerine şöyle devam etti: “Herkes kendi geleceğini kendi alacağı puanlarla belirleyecektir. Biz de kendi başarımız için ilk 5’e oynuyoruz. Beşinci sırayla aramızda bir puan var. Amacımız ligin sonunda ilk beşin içinde bir takım olabilmek. Bunun için çalışıyoruz.” 

AMACIMIZ LİGDE KALMAKTI

İkinci yarıda 25 puan topladıklarını hatırlatan Buruk, “Şimdi de sekizinci sıraya kadar yükseldik. 37 puanımız var. Bunun üzerimizde güveni var. İkinci yarıya başlarken hedefimiz ligde kalmaktı ama şu anki tabloya baktığımızda ilk 5’in içerisine girebilmek için çok çalışacağız. Bu haftada bu maçlardan biri” şeklinde konuştu.

AATİF YOK MOROZİUK BELKİ

Samudio ve Abarhoun’un cezalı olduğunu kaydeden Buruk, “Aatif Chahechou bu maçta yer almayacak. Son maçta sakatlanmıştı. Onu da bir sonraki haftaya yetiştirmeye çalışacağız. Moroziuk’un bir sakatlığı vardı. O da bugün deneyecek. Onu da maça yetiştirmeye çalışacağız. Petricia’nın sakatlığı vardı. O da sakatlıktan çıkmıştı. Onun dışında tam takım olarak maça hazırlanıyoruz” dedi.

ONLAR İÇİN ŞANS OLACAK

Eksikler olduğundan dolayı şans vereceği oyuncularına güvendiğini belirten Buruk, Eksik gözüküyoruz ama kadro içerisinde yer alan bütün oyuncularımız çok değerli. Bu da onlar için bir şans olacak. Oynamadığı halde forma almak için kendilerini hazır tutan, bekleyen oyuncularımız var. Bu maç da onlar için bir şans olacak. İnşallah istediğimiz neticede bir maç olur” ifadelerini kullandı.

SADECE FUTBOL KONUŞULSUN

Son haftalardaki hakem hatalarına da değinen Buruk, sözlerine şöyle devam etti: “Ligin sonu yaklaştığı için kendini haklı gördüğü konularsa sesini yükseltiyor. Son haftaya baktığınızda 1-0 kazandık. Maçın içinde bizim de beklentilerimiz vardı. Bu beklentiler kazandığımız bir maç olduğu için çok fazla ön plana çıkmadı ama her takım kendisini korumak için itirazlar oluyor.

O yüzden Rizespor açısından baktığımızda bizim de lehimize veya aleyhimize doğrular, yanlışlar oldu. Ancak aleyhimize olan pozisyonların çok fazla olduğu bir sezon geçirdik. İnşallah son 6 haftada bu konuların konuşulmadığı sadece futbolun konuşulduğu bir hafta olur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap