SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Mehmet Fındıkçı Karadeniz’e konuk oldu

Mehmet Fındıkçı Karadeniz’e konuk oldu

Karadeniz Özel

24 Mayıs 2019 Cuma - 11:34




Trabzonlu Gençler Taraftar grubu lideri Mehmet Fındıkçı Karadeniz’e konuk oldu





Süper Lig’de bugün oynanacak olan Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçı öncesi Karadeniz Gazetesi olarak iki takımın da taraftar liderlerini bir araya getirmek istedik. Bu isteğimize sadece Trabzonlu Gençler taraftar grubu lideri Mehmet Fındıkçı dönüş yaptı. Çaykur Rizespor taraftarlar dernekleri ise ‘Rize’de tepki alırız’ diyerek teklifimizi reddetti. Biz de boş kalan koltuklara Trabzonspor ve Rizespor forması koyup Mehmet Fındıkçı ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte soru cevap şeklinde geçen o söyleşimiz;

Karadeniz: Trabzon ve Rize taraftarları arasında son dönemlerde sıkıntı oluyor. Nasıl bir maç bizi bekliyor?

Mehmet Fındıkçı: Maç içerisinde illa ki gerginlikler olacaktır. Ama dışarda öyle büyük olaylar olacağını düşünmüyorum. Sonuçta Ramazan ayındayız. Bu maça bütün taraftar grupları gidecek. Deplasman tribünlerinde bütünlük oluyor. 

Karadeniz: Maçın favorisi kim?

Mehmet Fındıkçı: Trabzonspor 9 maçtır yenilmiyor. Yenersek bir gelirde geliyor. Bu yüzden maçın favorisi Trabzonspor. Maçın kaderini de İki Abdulkadir ve Yusuf belirler. Bu oyuncular daha çok mücadele edeceklerdir. Kaleci Uğurcan da iyi oynayacaktır. Trabzonspor’un 3’üncülük iddiası var. 

Karadeniz: Rizespor’da en etkili hangi oyuncu olur?

Mehmet Fındıkçı: Benim Rizespor’da en beğendiğim oyuncu Aatıf. Zamanında Sivasspor’da oynarken Trabzonspor istemişti. Ama artık alamadı mı yoksa kendisi mi gelmedi bilmiyorum. İyi bir oyuncu. Sezon sonu da sözleşmesi bitiyor. İnşallah bize transfer olur.


Karadeniz: Maçı Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Maça etki eder mi?

Mehmet Fındıkçı: Ben hakemin maça etki edeceğini düşünmüyorum. Etki altında kalacağını da sanmıyorum. 

Karadeniz: Rize şehri bu maça konsantre olmuş durumda. Bunu neye bağlıyorsunuz?-

Mehmet Fındıkçı: Bizim sayemizde tribün görmeye başladılar. Seyircileri yoktu. Trabzonspor sayesinde tribünleri doldurmaya başladılar. Gruplarını birleştirdiler. Bizim onlarla bir sorunumuz yok. 33 hafta kaybettiler, son hafta düştüler. 

Karadeniz: Rizespor taraftarı, ‘Trabzonspor bizi küme düşürdü’ söylemi var. Buna ne diyorsunuz?

Mehmet Fındıkçı: Alakası yok. Ben inanmıyorum. 1-0 öne geçtik. 2-1 yenildik. Maçı izledik. Verilmiş bir maç yoktu orada. İyi de mücadele ettik. Bir de 33 hafta hiçbir şey yapmamışsın. Son hafta ‘Trabzon bizi düşürdü’ diyorsun. Son hafta oynadıkları maçta Rizeli çocuk penaltı yaptırdı. Ona bir şey demiyorlar. 


Mehmet Fındıkçı: Biz kanlı değiliz. Gelip alış verişlerini Trabzon’dan yapıyorlar. Büyüklerin sıkıntısı yok. Bu ortamı geren 14-17 yaşındaki çocuklardır. Ben geçen İstanbul’a gittim. Rizeli kardeşlerimiz benimle fotoğraf çektirdiler. Biz tüm Karadeniz takımlarının Süper Lig’de olmasını istiyoruz. İl il bakmamamız lazım. Karadeniz olarak bütün bakmamız lazım. Onlar bizim küçük kardeşimiz.

Karadeniz: Ünal hoca ile 2 yıllık anlaşma sağlandı. Bununla ilgili neler söylersiniz?

Mehmet Fındıkçı: Ben ilk geldiğinde başarılı olacağını düşünmemiştim. Bu takımı bozmazsa da inşallah başarılı olur. Bu sene de başarılı oldu. Başarılı bir hocayı da yollamak kötü olurdu. Takım ortada her şey ortada. Sıkıntılı süreçte başarılı oldu. Trabzonspor’da çıraklık dönemini de geçti. Şimdi ustalık dönemine gidiyor. Takım bozulmazsa ortam bozulmazsa şampiyonluğa oynayan bir takım oluruz. 

Karadeniz: Trabzonspor’a en çok zararı hangi teknik direktör vermiştir?

Mehmet Fındıkçı: Bana göre Ersun Yanal. Yaptırdığı transferlere bakıldığında fiyasko oldu. Geldiğinde umudum vardı ama olmadı. Bize en çok zararı o vermiştir.


Karadeniz: Yusuf ve Abdülkadir Ömür gitsin mi kalsın mı?

Mehmet Fındıkçı: Bizi şampiyon yaptıktan sonra gitsinler. Tabiki çok iyi para teklif gelirse Trabzonspor’un menfaatlerine göre de davranmak lazım. İyi paralara satılabilirler. 

Karadeniz: Trabzonspor’da bu sezona damga vuran isim kimdir?

Mehmet Fındıkçı: Uğurcan Çakır. O yaşta kaleyi aldı. Fenerbahçe maçında son dakikada galibiyeti kurtardı. Beşiktaş maçında kale direğinin yanındaki topu çıkarmasa belki de Beşiktaş’ı yenemezdik. 

Karadeniz: Tribünlerde kopukluk var mı?


Mehmet Fındıkçı: Kopukluk her zaman var. Bakıldığı zaman iyi 2 ve 3.Lig’de veya her yerde iyi gruplar maraton ortada yer alıyorlar. Biz de artık konuştuk. Trabzonspor’dan talep ettik. Maraton’un üst kısmını istedik. Ortada olursan her yere hükmedersin.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap