SON DAKİKA



Haber > Rizespor > İbrahim Üzülmez; ''Hiç kimse bindiği dalı kesmez''

İbrahim Üzülmez; ''Hiç kimse bindiği dalı kesmez''

09 Ağustos 2018 Perşembe - 13:45




Teknik direktör Üzülmez, Karadeniz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu





Yetenekli ve genç oyuncuya her teknik adamın şans verdiğini söyleyen İbrahim Üzülmez, “Ama gençler de bu şansı iyi kullanmalı” dedi

SÜPER LİG KOLAY DEĞİL

ÇAYKUR Rizespor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Karadeniz gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Türk futbolu ve Rizespor hakkında değerlendirmeler yapan Üzülmez, özellikle genç oyuncuların oynatılıp oynatılmaması konusunda çarpıcı ifadeler kullandı. Yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını dileyen Üzülmez, Süper Lig’in çok kolay bir lig olmadığını söyledi.

 

HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK


YENİ sezonda kendilerinden beklentilerin çok yüksek olduğunu ifade eden Üzülmez, “Camianın ve taraftarın Rizespor’dan beklentisi büyük. 40 gündür yoğun bir tempoda çalışıyoruz” dedi. Hedefleri konusunda da açıklama yapan Üzülmez, şunları kaydetti: “Süper Lig’e yeni çıkmış bir takım olarak öncelikle ligde kalmayı hedefliyoruz. Yeni kurulmuş bir takımın uyum sağlaması için zamana ihtiyacı vardır. Bu takımın da birbirine alışıp, iyi ve doğru işler yapması için 5 haftaya ihtiyacı var."

10 TRANSFER NORMAL

BİR üst lige yükselen takımın 10 transfer yapmasının normal olduğunu söyleyen Üzülmez, “Çünkü bir alt ligle bir üst lig arasında kalite farkı var. Süper Lig, 1.Lig’e göre daha çabuk oynanır. Hızlı bir lige adapte olmamız için bu transferlere ihtiyacımız vardı. Bakalım yaptığımız transferlerden hangileri bize fayda sağlayacak? Transfer yapmak da zor bir iş. Bakıldığında döviz almış başını gidiyor. Bu durum kulüpleri maddi anlamda sıkıntıya sokuyor” ifadelerini kullandı.

MALİ SIKINTI YAŞANACAK

TÜRKİYE’DE oynamayan fakat yüksek maliyetli oyuncular olduğuna işaret eden Üzülmez, bu konuda da şunları söyledi: “Bu oyuncuların maliyetleri o kadar değil. Ama neden bu kadar para veriliyor, onu da anlamakta güçlük çekiyorum. Döviz kurunun artmasıyla beraber tüm takımlarda oyuncular mali anlamda sıkıntılar yaşayacaktır. Kulüpleri iyi yönetmek lazım, iyi yönetirken de saha içindeki başarıyı önemsemek gerekiyor."


TARAFTARA İHTİYAÇ VAR

BU sezon tribün desteğine ihtiyaçları olduğunun altını çizen teknik direktör İbrahim Üzülmez, “Türkiye’de futbola bakıldığında geçen sene zevkli ve çekişmeli maçlar oldu. Bizim oynadığımız ligde de rekabet yaşandı. O yüzden seyircilerin tribünlerden uzaklaşmaması lazım. Taraftarın stada gelmemesinin belki farklı nedenleri vardır ama bakıldığında takımlarına bağlı taraftarlar var. Bizim de bu sezon taraftara çok ihtiyacımız olacak. Ben bu sezon tribünleri dolu görmek istiyorum. Gelsinler bize destek olsunlar ve hep beraber güzel işler başaralım” dedi.

GENÇ OYUNCULAR KONUSU ALTYAPIDAN

gelen genç oyuncuların önemli olduğunu da söyleyen Üzülmez, "Altyapıdan gelen oyuncuların üzerine düşen görevler var. Hocalar gençlere şans veriyor ya da veriyor diye değerlendirmemek lazım. Yetenekli ve katkı sağlayan her oyuncuya hoca şans verir. Gençler de kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmeli. Saha içinde canla başla mücadele etmeli. Biraz cesaretli olmamız gerekiyor. 3-4 maç gençleri oynatırsın, kaybettiğin zaman ‘Bak gençleri oynattı kaybettik’ derler. Sonra da bavulları toplayıp gidersin. Hiçbir hoca bindiği dalı kesmek istemez” şeklinde konuştu.

MENAJERLER FUTBOLDA VAR


MENAJERLERİN futbolda olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Üzülmez, şöyle dedi: “Ama bir futbolcunun da arkasından 5 menajer çıkmayacak. 'Ortada bir pasta var ve bu pastadan ben de payıma düşeni alırım' mantığındalar. Bundan sonra her takımın altyapıya yönelmesi gerekiyor. Altyapı organizasyonlarının daha fazla yapılması gerekiyor. Bizim de üç genç oyuncumuz var ama bunlara Süper Lig arenasında zaman zaman çok şans veremeyeceğiz.Kulüplerin artık bir an önce düzlüğe çıkması gerekiyor. Bazı şeylerin yola girmesi lazım. Biz de gençlere yeterince destek olacağız."

SİSTEMİME OYUNCU UYAR KENDİSİ

için önemli olanın saha olduğuna dikkat çeken Üzülmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sistem her takıma, her hocaya ve her oyuncuya göre değişir. Oyuncuları iyi tanımak gerekiyor. Oyuncular üzerinden bu sistemin yapılması gerekiyor. Benim sistemime her oyuncu uyar. Sistemime uymayan oyuncu, formasına ve armasına sahip çıkmayan oyuncudur. Kontratları yerine getirmek zorundasınız. Eğer bu formaya gönülden bağlıysak, o zaman kontratlar bizi ilgilendirmez. Benim için önemli olan yeşil sahadır.

"ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM “

ÇAYKURRizespor’u Süper Lig’de adından söz ettiren bir takım yapmaya çalışacağız. Ben İbrahim Üzülmez olarak, ekibimle birlikte bu takım için elimden gelen gayreti göstereceğim. Türk futbolunu el birliği ile yukarıya çekmemiz lazım. Bakıldığı zaman son dönemlerde daha iyi şartlarda oynanıyor futbol. Hibrit sahalar, tesisler ve antrenman sahaları. Hepsi mükemmel. Baktığın zaman doğru yatırım olduğunu düşünüyorum.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap