SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Eski hakemler yorumladı: Galatasaray'ın golünden önce faul var mı?

Eski hakemler yorumladı: Galatasaray'ın golünden önce faul var mı?

29 Ekim 2023 Pazar - 14:45




Galatasaray'ın Rizespor karşısında bulduğu gol öncesinde faul olup olmadığı eski hakemler tarafından tarafından yorumlandı. İşte Erman Toroğlu, Ahmet Çakar, Bülent Yıldırım, Bahattin Duran, Deniz Çoban ve Fırat Aydınus'un pozisyonla ilgili yorumları





Galatasaray, Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda Rizespor'u 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren gol tartışmalara neden oldu. Sergio Oliveira'nın golü öncesi Abdülkerim Bardakçı'nın İbrahim Olawoyin'e faul yaptığı iddia edildi.

Rizespor Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, hakem Kadir Sağlam ve ekibinin kendilerine haksızlık yaptığını belirterek, "Emeğimizin gasp edilmesine sebep olanların vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz"  dedi.

FAUL KARARI DOĞRU MU, YANLIŞ MI?

Eski hakemler Bülent Yıldırım, Bahattin Duran, Deniz Çoban, Ahmet Çakar, Erman Toroğlu ve Fırat Aydınus, Abdülkerim Bardakçı-İbrahim Olawoyin arasındaki pozisyonu yorumladı. Toroğlu ve Çakar, Abdülkerim’in yaptığı müdahalenin nizami olduğunu, diğer hakemler ise faul olduğunu iddia etti.

İşte eski hakemlerin pozisyon hakkındaki görüşleri:


Bülent Yıldırım: "Kimse bunun tertemiz müdahale olduğunu anlatamaz. Abdülkerim arkadan itiyor. Gözden kaçmış faul, bu golün iptali gerekirdi."

Bahattin Duran: "Abdülkerim kolunu koydu, yüklendi ve itti. Top Olawoyin'in kontrolünde, bu darbeyi almasa topla oynamaya devam edecekti. Bu pozisyon benim için faul. VAR bunlara karışamıyor. Pozisyonu İlhan Hoca ile birlikte en iyi gören maçın dördüncü hakemi. Dördüncü hakem, Kadri Sağlam'a bunu bildirmeliydi. Dördüncü hakem ayak darbesine baktıysa, bu faulü kaçırmıştır."

Deniz Çoban: "Dengesi bozulup düşmese, top Olawoyin'in önünde kalacak. Abdülkerim'in müdahalesi net faul."

Ahmet Çakar: "Topa vuran kesinlikle Abdülkerim. Yani Galatasaray'ın attığı gol kurallara uygun."

Erman Toroğlu: "Ben bu pozisyona faul vermem. Abdülkerim topa dokunuyor, ikili mücadele var. Topa vurmuş sonrası beni ilgilendirmez."


Fırat Aydınus: "Omuzunla sırta yaptın diye nizami şarj olmaz. Şarjdan ziyade Abdülkerim'in kolunun uzaması nedeniyle bir itme mevcut. Bu topa net dokunup sonrasında faul yaptığı gibi bir şey değil. O hızlı giden adamı itme nedeniyle düşmesine neden oluyor. Pozisyon faul."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap