SON DAKİKA



Haber > Rizespor > Çaykur Rizespor evinde 3 puan aldı

Çaykur Rizespor evinde 3 puan aldı

30 Kasım 2019 Cumartesi - 16:58




Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Çaykur Rizespor sahasında İttifak Holding Konyaspor'u ağırladı.





Süper Lig'in 13. haftasında Rizespor evinde Konyaspor'u konuk etti. Rizespor daha önce sahasında Ankaragücü'nü 2-0 ve Antalyaspor'u 1-0 yenerek üst üste iki kez galip gelmişti. Konyaspor'u da 3-1 yenen Karadeniz ekibi, böylelikle evinde kazanma serisini de 3 maça çıkardı.

Konyaspor ise 5 maçlık galibiyet hasretini 6 maça çıkarmış oldu. Aykut Kocaman'ın ekibi geride kalan 5 maçta 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik almıştı.

Bu sonuçla Rizespor puanını 17'ye çıkartırken, Konyaspor'un puanı 13'te kaldı.

ÇAYKUR RİZESPOR - KONYASPOR MAÇINA DAİR TÜM BİLGİLER:

* Konyaspor ile oynadığı son sekiz Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Rizespor (5B 2M), tek galibiyetini son karşılaşmada aldı. Rizespor, Konyaspor'u Süper Lig tarihinde ilk kez üst üste iki kere mağlup etmek için sahaya çıkıyor.

* Konyaspor'un Süper Lig tarihinde deplasmanda Galatasaray'ın (19 maç) ardından en fazla karşılaşıp mağlup edemediği takım Rizespor (11 maç; 8B 3M). Rizespor'un ise Süper Lig'de evinde en fazla maçta karşılaşıp yenilmediği takım Konyaspor.

* Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçını gol yemeden kazanan Rizespor, daha uzun bir seriyi en son ligden düştüğü 2016/17 sezonunun son üç iç saha karşılaşmasında yakaladı.

* Süper Lig'de oynadığı son iki maçta gol atamayan Konyaspor bu karşılaşmayı da boş geçerse, Aykut Kocaman yönetiminde yaşadığı en uzun kuraklığı egale etmiş olacak (Ekim 2005, Nisan 2006 & Ekim-Kasım 2015).

* Süper Lig'in 12'nci haftasında isabetli şut çekemeyen tek takım olan Rizespor (vs Denizlispor), Opta'nın detaylı analiz etmeye başladığı 2014/15 sezonundan bu yana üst üste iki maçı isabet bulamadan tamamlamıyor.

* Bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü yiyen takım olan Rizespor (6), rakip filelere henüz kafa golü gönderemedi. Konyaspor ise şu ana kadar kalesinde kafa golü görmeyen üç ekipten biri (Beşiktaş ve Trabzonspor ile birlikte).

* Süper Lig'de şu ana kadar ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım olan Konyaspor'un (7), deplasmanda kalesinde gördüğü son beş gol bu şekilde geldi.

* Bu sezon skor olarak geriye düştüğü Süper Lig maçlarında puan alamayan iki takımdan biri Rizespor (6 maç; 7 maçta geriye düşen Ankaragücü ile birlikte).

* Rizespor'un bu sezon iç sahada attığı gollerin %43'ünü kaydeden Braian Samudio (3/7), forma giydiği altı maçta sırasıyla bir gol attı, bir sonraki karşılaşmayı boş geçti.

Paraguaylı oyuncu, seyircisi önünde çıktığı son maçta Antalyaspor filelerini havalandıramadı.

* Süper Lig'de Rizespor'a rakip olduğu son 11 maçın sadece birini kaybeden Aykut Kocaman (4G 6B), tek yenilgisini son karşılaşmada aldı (Konyaspor 0-2 Rizespor). .

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap