SON DAKİKA



Haber > Spor > Rizespor tepe'yi aştı

Rizespor tepe'yi aştı

22 Aralık 2016 Perşembe - 09:15








Türkiye Ziraat Kupası'nda 3 maçta 12 gol atıp kalesinde tek gol gören Rizespor deplasmanda Sancaktepe'nin konuğu oldu. Antep deplasmanında 18 haftalık mağlubiyet zincirini kırdıktan sonra kupada yoluna devam etmek isteyen Rizespor ilk maçında İnegöl'ü 50, ikinci maçında ise Kasımpaşa'yı 6-1 yendikten sonra B grubunda 3 karşılaşmaya çıktı. Rizespor yedek ağırlıklı çıktığı karşılaşmada ilk yarıda 3 pozisyon bulabildi. 3. Lig 1. Grup'ta 39 puanla zirvede yer alan Sancaktepespor bugüne kadar tek mağlubiyet alarak ligde yoluna devam ederken, Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor ile karşılaştığı kupa maçını 72. dakikada Believe'nin tek golü ile kaybetti.

Soğuk ve yağışlı havada oynanan karşılaşmada Rizespor ilk yarıda Oğulcan ve İsmail'in net pozisyonları dışında pozisyon üretemedi. İkinci yarının 63. dakikasında İsmail yerini Petrucci'ye bırakırken, 69. dakikada ise uzun süredir yedeklerde bile yer alamayan Believe Oğulcan'ın yerine oyuna girdi. Oğulcan ile aynı takımdan gelen Believe maça girmesinden üç dakika sonra Petrucci'nin kaleciden dönen şutunu iyi takip ederek kafa ile topu ağlara gönderdi.

Rizespor bu karşılaşmadan aldığı tek gollü 3 puanla puanını 9'a çıkartarak B Grubu'nda zirvede yer almaya devam etti. Karşılaşmanın geneline baktığımızda, savunmada yer alan Ali Faez kusursuz bir maç çıkardı. Sol bekte yer alan genç Furkan, orta alanda yer alan Recep Niyaz ve ikinci yarıda oyuna giren Petrucci karşılaşmanın öne çıkan oyuncuları oldu. Türkiye Ziraat Kupası'nda üçte üç yaparak 3 karşılaşmada 12 gol atan Rizespor Süper Lig'de aynı başarıyı gösteremedi. Hafta sonu kendi sahasında Osmanlıspor ile oynayacak olan Rizespor as oyuncuları Yakoubi, Patryk, Özgür Çek, Jakob ve Kweuke'yi Antep maçı sonrasında Rize'ye göndermişti.

Kupada yoluna devam eden Çaykur Rizespor Ziraat Kupası üçüncü karşılaşmasında Sancaktepe'den aldığı 3 puanla grubunda liderliğini sürdürmüş oldu. Ligde var olmayan ancak kupada emin adımlarla ilerleyen Rizespor, Osmanlı maçını kazanıp ligin ilk yarısını 16 puanla tamamlama arzusunda. Kupada gruplarda en çok gol atma başarısını gösteren Rizespor ara transferde güçlenerek ligdeki kayıplarını telafi etme peşinde. Sancaktepe karşısında aldığı 3 puanla güven tazeleyen Rizespor artık ligin ilk yarısının son maçını beklemeye başlıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap