SON DAKİKA



Haber > Spor > Rizeli ufak resme bakmasın

Rizeli ufak resme bakmasın

22 Ocak 2015 Perşembe - 11:59




Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, takımla ilgili tüm bilinmeyenleri Antalya kampında anlattı.





Başkan Kalkavan, son zamanlarda maçlara neden gelmediğini, transferlerle ilgili gelişmeleri, bazı çıkarcı çevrelerin kendisini neden sevmediğini içtenlikle açıkladı. Söze transferle başlayan Kalkavan, “Devre arası transferi hiç sevmediğimiz şeylerin başında geliyor. Mecburiyetten yapıyoruz. Kolay değil, hiçbir takım elindeki hazır oyuncuyu size vermez. 10 numaramızı aldık, sırada stoper var. Bir de santrafor alacağız. Transfer yapmak için transfer yapmayacağız. Kulüpler duvara doğru gidiyor, yakında yere çakılacaklar. Üç beş kulüp ayakta kalır, biz de onların içinde olmak istiyoruz. Bir taraftan da hafta sonu maçımız var. Hep beraber göreceğiz, transfer bitiminde kimleri alıp alamayacağımızı” dedi. Maçlara neden gitmediğine açıklık getiren Başkan Kalkavan, şunları aktardı: “Son haftalarda istemeyerek gelmediğim bir maç var. O da tribünlerden bana karşı yükselecek olan sesler, takım kötü yönde etkilemesin diye. Bir de bunun ceza yönü var. Gelsem ne olur, gelmesem ne olur? Gittik işte Akhisar maçına. Bunun yanında sağlık sorunum da oldu. Zamanını harcıyorsun, paranı veriyorsun sahada topçu golü kaçırıyor, tek sorumlusu sen oluyorsun. Yönetim sahaya çıkıp oynamaz. Benden transfer isterler yaparım, benden paralarını isterler öderim, ben mi sahaya çıkacağım? Tribünlerden gelen tepkilerin ana nedeni kombinelerin kalkması, bedava biletin kalkması. Herkes beni sevmek zorunda değil, burada Ç.Rizespor’un menfaati önemli.”

Taraftar takıma sahip çıksın

Taraftarın takıma destek olması gerektiğini belirten Başkan Kalkavan, “Taraftarı ben zorla, jandarma kararıyla maça götüremem. Takım benim takımım değil, bu şehrin takımı. Tapusu bende değil, gel genel kurula sorgula. Ben aptal mıyım? Para vereceğim, küfür yiyeceğim. 85 yaşında anneme küfür edeceksin. 30. dakikada gol yiyorsun küfür ediyorsun, daha 60 dakika var, takıma destek versene. Kale arkası 2 lira. Gel destek ol, bana bir şey diyeceksen maç bitiminde de. Küfür yok ama. Protesto yap. Seyirci gelse 4 puan mı alırdık? Taraftar gelse içeride en az 10-15 puan toplardık. Giresunspor, Samsunspor ve Orduspor’a imreniyorum. En kötü zamanda bizden fazla taraftarla oynuyorlar. Benim asli görevim bütçeyi denetlemek, onaylamak ve doğru kadroyu oluşturmak. Taraftarın stada gelmesi için bana soyut değil somut şeyler söyleyin. Bu sene passoligin büyük etkisi oldu. Rizespor’un passolig satışı 9 bin civarında ve bunun beş bini dışarıda satılmış. Şehir Rizespor’un umurunda değil. Geçen sene Kasımpaşa maçından sonra ligde kaldık, Elazığspor maçı var. Gel kardeşim, bu kadar badireler atlatmış, yeni bir sezonda ligde kalmışız. Gel düğün var ama 1.500 kişi yok o maçta. Adam maça gelmiyor, skoru bilmeden eleştirtiyor. Rizeli büyük resme bakmıyor. Eleştiriyor. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.

Transfer için ekip kuracağız

Kalkavan, “Amatör branşları açacağız. Su sporları, yelken, güreş, voleybol, basketbol... Burada da hazır olan takımları alacağız. Kim var? Kız futbol takımı, Çaykur’un güreş takımı, kano takımı, Ardeşen’in hentbol takımı gibi. Şimdi yangın var, bunu söndürelim, sezon sonunda bu branşları açacağız. Amatöre artık para yatıracağız. Benden alınan parayı Gençlik Spor Bakanlığı amatöre versin. Baskıyla gelen futbolcu istemiyoruz. Özgürcan, Kemal gibi. Yekta da bunlardan biri. Tarama ekibi oluşturacağız. Scat takımı kuracağız. En az üç kişilik bir ekip kuracağız. Mustafa Denizli 35 milyon Avro transfer bütçesi istedi. Böyle bir bütçemiz yok. Bu sene 55 milyon bütçeyle oynayacağız” dedi.

Hikmet hoca başaracaktır

Her teknik direktörün farklı bir transfer politikası olduğunu vurgulayan Kalkavan, “Her hoca geldiğinde farklı oyuncu istiyor. Ben anlamıyorum, bir hocaya göre o futbolcu iyi, diğerine göre kötü futbolcu. Kafam sağa sola dönüyor. Sonra da başlıyorsun cebelleşmeye kendi kendinle. İlk başlara göre çok yol aldık. Bizim de hatalarımız oldu elbette, özellikle hoca seçimi ve belli oyuncu transferlerinde. Geçen sene hem puan hem mücadele yönünden iyi bir çıkış yaptık. Bu sene de bunu bekliyorum. Hedefimiz ilk sekiz. Her sene eziyet çekmek istemiyoruz. Birçok takıma transfer yasağı geldi, gelmeye de devam edecek. Birçok konuda devrim yaptık. Rize çok zor bir yer. İnsanlar büyük resme bakmıyor. Nereye bakıyor? Top kaleye girdi mi, girmedi mi? Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jurgen Klopp bizde olsa çoktan kovulmuştu. Bizde zihinsel ve sistematik problem çok. Bunları aşmamız gerekiyor. Türkiye’de futbol dibe vurdu. Toplum olarak yanlış yere bakıyoruz ve bu yüzden de kalıcı başarılar gelmiyor. Bundan sonra da daha kötü olacak. 14 yabancı konusunda Anadolu kulüpleri şampiyon çıkaracak. İyi yöneten, iyi seçimler yapan takımlar zirveyi zorlar, 4 büyüklerle kafa kafaya oynar, yapamayanlar dibi boylar. Bizim için ilk beş hafta çok önemli. Hikmet hoca ile başarılı oluruz. Düşmediğimiz gibi, ligi geçen sezondan çok daha iyi bir yerde bitiririz” dedi.

Selman KUTLU

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap