SON DAKİKA



Haber > Spor > Rıza Çalımbay, Türkiye - Hırvatistan maçını yorumladı! 'Büyük dezavantaj'

Rıza Çalımbay, Türkiye - Hırvatistan maçını yorumladı! 'Büyük dezavantaj'

29 Mart 2023 Çarşamba - 10:47




EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Milli Takımımız, Bursa'da Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından tecrübeli teknik adam Rıza Çalımbay Milli Takım'ın maçını değerlendirdi.





A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nın ikinci maçında Hırvatistan'ı Bursa'da konuk etti. Ay-Yıldızlılar, Mateo Kovacic'in iki golüne engel olamadı ve sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Şu anda Sivasspor'u çalıştıran tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay, Milli Takım'ın Hırvatistan maçını yorumladı.

'DİKKATLİ DEĞİLDİK'

Fanatik'te yer alan habere göre Rıza Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde: 

"İç sahada bu tür maçları hep coşkulu oynarız. Çünkü Milli Takım ülkemiz için her şeyin önündedir. Bursa’da taraftarın da müthiş desteğiyle beraber arzu ettiğimiz gibi bir başlangıç yaptık diyebiliriz. Hatta Hırvatistan gibi takım savunması üst düzey bir rakibe karşı da azımsanmayacak derecede önemli pozisyonlar bulduk. Bu tür karşılaşmalarda üretkenlik en önemli şey. Zaten rakibi eksik yakalayabilmek, gol pozisyonuna girebilmek kolay değil. Bulabildiğiniz fırsatları değerlendirebilmeniz gerek. Nitekim gerek son paslarda gerekse son vuruşlarda dikkatli değildik. Maalesef dikkatsizliğimiz yediğimiz gollerde de karşımıza çıktı. Çünkü birbirine benzer gollerle geriye düştük. Hırvatistan gibi takımlar attıkları golün değerini bilen takımlardır. Özellikle de deplasmanda atıyorlarsa bunu daha iyi savunabiliyorlar. Tam da öyle oldu. İyi kapandılar ve biz de maalesef üretkenlik sıkıntısı yaşadık"
 


'ELEMELERİN BAŞINDAYIZ'

"Elemelerin başındayız. Daha ilk maçlar elbette ama burada puan kaybetmek, iç sahada kayıp yaşamak da çok büyük dezavantaj oluyor. Bu tarz yenilgiler deplasmanlardaki kayıp kredisini kaldırıyor ortadan. Telafi edebilmeniz için kaybı göze aldığınız deplasmanlardan galibiyet çıkarabilmeniz gerekiyor. Hâlâ yeni bir takım sayılırız. Hırvatistan’la kıyaslandığında çok daha fazla birlikte olmamız daha fazla maç yapmamız gerektiği ortaya çıkıyor. Pozisyona girdik, girmedik değil ama az ürettik. Konsantrasyondan kaynaklanan dikkat eksikliği de mağlubiyete neden oldu."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap