SON DAKİKA



Haber > Spor > Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı: "Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım"

Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı: "Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım"

22 Aralık 2023 Cuma - 10:05




Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında sahasında Alanyaspor’a 3-1 mağlup oldu. Alınan son mağlubiyetin ardından Beşiktaş, teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolları ayırdığını açıkladı. Çalımbay, yenilginin ardından beIN Sports'a yaptığı açıklamada Elimizden geleni yaptık ama maalesef bazı şeyleri yapmak için uzun bir zaman gerekiyor. Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım. Bu kadar sakat görmedim. Çok sakat var ve 5 kadro dışı var. İstediğimiz şeyi yapamıyoruz."





Beşiktaş, aynı zamanda takımın geçmişteki efsane kaptanlarından teknik direktörü Rıza Çalımbay ile yollarını ayırdığını duyurdu. Alanyaspor yenilgisi sonrasında futbolculara sitem eden Çalımbay, "3 tane bariz hata yaptık. Kendi ayağımızla maçı verdik. Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu? Bireysel hatalardan dolayı maçı kaybettik. Kadro dışı kalan oyuncular işlerine, güçlerine baksalardı bugün bambaşka olurdu, Gedson oynayabilirdi" demişti. Sözleşmesinin 27 Aralık'a kadar revize edildiğini söyleyen Çalımbay'ın, "'İki maç için uzatabilir misin?' dediler. Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım. Bu kadar sakat görmedim" sözlerinden  birkaç saat sonra takımla yolları ayrıldı. Beşiktaş'ta bir önceki yönetim tarafından göreve getirilen Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı ekibin başında sadece 43 gün kalabildi.

Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulumuz, Corendon Alanyaspor karşılaşmasından sonra gerçekleştirdiği toplantı neticesinde teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar vermiştir. Söz konusu karar, değerli hocamızla yapılan sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla yıpranmaması adına alınmıştır.

Efsane kaptanımız ve futbolcumuz Sayın Rıza Çalımbay’a tüm emekleri için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla.
Beşiktaş JK"

Rıza Çalımbay'dan futbolculara sitem: Kadro dışı kalan oyuncular işlerine, güçlerine baksalardı bugün bambaşka olurdu!
Beşiktaş teknik direktörü Rıza Çalımbay, 1-3 yenilginin ardından beIN Sports'a yaptığı açıklamada şöyle demişti:


"Mağlubiyeti bize Alanyaspor vermedi. Biz kendi kendimize mağlup olduk. 3 tane bariz hata yaptık. Kendi ayağımızla maçı verdik. Oyuncu bu kadar duyarsız olur mu? Bireysel hatalardan dolayı maçı kaybettik. Alex sakatlandı, yine her maç olduğu gibi sakatlık oldu. Fenerbahçe maçında iki tane adamımız gitti, Gedson ve Umut. Başka bir şeye döndü maç. Bugün de aynısı oldu. Sakat olanlar veya kadro dışı kalanlar olmasaydı, bugün kazanabilirdik. Kadro dışı kalanlar işine gücüne baksalardı ve bugün sahada olsalardı kazanırdık. Gedson Fernandes oynayabilirdi. Ayağı kadar önemli değil. Yine de hangi takımla oynarsan oyna, bu hataları yaparsan yenilirsin."

"Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım"
Sözleşmesinin 27 Aralık'a kadar revize edildiğini kaydeden Rıza Çalımbay, geleceği hakkında, "Evimde oturuyordum. Ahmet Nur Çebi beni çağırdı ve geldim. Mukavelemizi yaptık. 2024'ün 6. ayında bitiyordu ama yeni gelen yönetim 15 gün içinde sözleşmemi feshedebiliyordu. Yeni gelen yönetimle yolumuza devam ettik. Sözleşmem bitmek üzere. 'İki maç için uzatabilir misin?' dediler. Elimizden geleni yaptık ama maalesef bazı şeyleri yapmak için uzun bir zaman gerekiyor. Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım. Bu kadar sakat görmedim. Çok sakat var ve 5 kadro dışı var. İstediğimiz şeyi yapamıyoruz."

Taraftardan Sergen Yalçın sesleri
MKE Ankaragücü'yle deplasmanda berabere kaldıktan sonra Fenerbahçe'ye yenilen siyah-beyazlı ekip, Alanyaspor'a da mağlup olarak galibiyet hasretini 3 maça çıkardı.

Müsabakanın 9. dakikasında Omar Colley'in golüyle 1-0 öne geçiren siyah-beyazlı ekip, 38. dakikada Yusuf Özdemir, 87. dakikada Nicolas Janvier ve 90. dakikada Carlos Eduardo'nun gollerine engel olamadı.

Siyah-beyazlı taraftar, son dakikalarda peş peşe gelen gollerden sonra futbolculara tepki gösterdi. Beşiktaşlı futbolcuları ıslıklayıp yuhalayan taraftar, "Hasan Arat bunların alayını sat" şeklinde tezahürat yaptı.


Beşiktaşlı taraftarın protestosundan teknik direktör Rıza Çalımbay da payını aldı. Siyah-beyazlı seyirciler, 3. golün ardından zaman zaman eski teknik direktörleri Sergen Yalçın lehine tezahürat yaptı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap