SON DAKİKA



Haber > Spor > Quaresma'nın 50. maçı

Quaresma'nın 50. maçı

19 Ekim 2016 Çarşamba - 11:24




Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. haftasında İtalya’nın Napoli takımıyla yapacağı karşılaşma, Siyah-Beyazlı ekibin Portekizli oyuncusu Ricardo Q





Beşiktaş’ın en golcü oyuncuları sıralamasında üçüncülüğü Danile Pancu ile paylaşan Ricardo Quaresma, bugünkü mücadelede kariyerinin 50. Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak. Kara Kartal’dan önce Sporting Lizbon, Barcelona, Porto, İnter ve Chelsea gibi takımlarla Avrupa’da maça çıkan Q7, Avrupa Ligi’nde Porto formasıyla 2003-2004 sezonunda oynanan ve 2-2 berabere biten maçta Napoli filelerini havalandırmıştı.

Kaptan geri döndü!

Siyah-Beyazlılar’ın bugün Napoli’yle oynayacağı karşılaşma, Gökhan İnler için ayrı bir önem taşıyor... İtalya’da 8 yıl forma giyen ve bunun 4 sezonunu Napoli’de geçiren tecrübeli futbolcu, bugünkü karşılaşmada bir dönem kaptanlığını yaptığı takıma karşı görev yapacak. Gökhan, Napoli ile 118 lig maçına çıkmıştı. Tecrübeli oyuncu, ayrıca 13 Şampiyonlar Ligi, 20 Avrupa Ligi, 13 de İtalya Kupası maçında forma giymişti.

Yönetimden taraftara çağrı

Devler Ligi’nde Beşiktaş’ın bugün San Paolo Stadı’nda oynayacağı Napoli maçında Kartal’ı 78 bin kişilik stadyumda 3 bin Kartal destekleyecek. Güvenlik gerekçesiyle resmi internet sitesinden bu maçı Napoli’de izleyecek taraftarlarla ilgili olarak bilgilendirmede bulunan Siyah-Beyazlılar, “Tüm taraftarlarımızın Napoli Stazione Marittima Limanı’nda buluşması ve İtalyan yetkililerinin yönlendirmeleri ile hareket etmesi zorunludur. Dışişleri Bakanlığımız’ın girişimleri sonucu taraftarlarımızın güvenliği için her türlü     tedbir alınmakta olup, taraftarlarımızın centilmenlik çerçevesinde hareket edeceğine olan inancımız tamdır” ifadeleri kullanıldı.

Avrupa’da 191. randevu

Devler Ligi’nde bu akşam Napoli’yle karşı karşıya gelecek olan Siyah-Beyazlılar, Avrupa Kupaları’ndaki 191. maçına çıkacak. Daha önce çıktığı 190 maçtan; 72 galibiyet, 39 beraberlik ve 79 mağlubiyetle ayrılan Kara Kartal, rakip fileleri 245 kez havalandırmış; kalesinde ise 262 gole engel olamamıştı.

Beşiktaş, ‘ilk’ peşinde

Avrupa’nın kulüpler bazında bir numaralı turnuvası olan Şampiyonlar Ligi’nde bugün Beşiktaş’ı ağırlayacak olan Napoli, Türk takımlarından Trabzonspor ile oynadığı 2 maçtan da galip ayrıldı. İlk olarak 19 Şubat 2015’te Avrupa Ligi’nde Bordo-Mavili ekibi evinde ağırlayan Mavi-Beyazlılar, temsilcimizi 4-0 yendi. Hüseyin Avni Aker’de 26 Mayıs’ta oynanan diğer müsabakada ise Napoli, Trabzonspor’u bu kez 1-0 mağlup etti. Beşiktaş, bugün Napoli’yi yenmesi halinde bunu ilk kez başaran Türkiyes kulübü olacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap