SON DAKİKA



Haber > Spor > Pınar Coşkuner Genç, olimpiyatlardaki ilk kadın başhakem oldu

Pınar Coşkuner Genç, olimpiyatlardaki ilk kadın başhakem oldu

11 Şubat 2022 Cuma - 17:48




Anneannesinin dikiş makinesinde diktiği yelken, babasının dizayn ettiği ve ahşaptan yaptığı tekneyle yelken sporuna başladı, şimdi de Olimpiyatlar tarihindeki ilk kadın başhakem oldu.





Pınar Coşkuner Genç, Dünya Yelken Federasyonu tarafından 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yelken branşında başhakem olarak atanan ve bu göreve atanmış dünyadaki ilk kadın ve ilk Türk hakem oldu. Avrupa Yelken Federasyonu (EUROSAF) Asbaşkanı, Dünya Yelken Federasyonu (World Sailing) Bölgeler ve Gelişim Komitesi Başkanı, İstanbul Yelken Kulübü sporcusu ve uluslararası hakem Pınar Coşkuner Genç, yelken serüveninin nasıl başladığından, kariyerinde neler başardığına, sporculuktan hakemliğe geçiş kararını almasından, 2024 Paris Olimpiyatları'nda başhakem olarak atanmasına kadar birçok konuda Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. 2012 Londra, 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hakem olarak Türkiye'yi temsil eden ve birçok dünya ve Avrupa şampiyonasında görevini başarılı bir şekilde yerine getiren Genç, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda tüm olimpik yarışların gerçekleşmesini sağlayacak parkur temsilcileri ve uluslararası yarış yöneticilerinden oluşan ekibin yöneticiliğini yapacak.

Genç, sözlerine Türkiye'nin en başarılı olduğu spor branşlarından bir tanesinin yelken olduğunu söyleyerek başladı. Pınar Coşkuner Genç, milli sporcularımızın Tokyo'da çok iyi bir başarı elde ettiğini, Paris'te ise sonucunda madalya olan başarılara imza atacaklarına inandığını belirtti.

"KURBAĞALIDERE'DE DÜŞEREK YELKENİ ÖĞRENDİM"

Yelkeni alaylı olarak ailesinden öğrendiğini belirten Pınar Coşkuner Genç, "Doğma büyüme Kalamışlıyım. Anneannem ilk yelkeni evdeki dikiş makinesinde dikti, babam ilk tekneyi dizayn etti, ahşap olarak yapıldı. Kurbağalıdere'de düşerek yelkeni öğrendim. Sınıf arkadaşım beni İstanbul Yelken Kulübü'ne getirdikten sonra ise yarışmaya başladım. Milli takım düzeyinde yarıştım. Dünya, Avrupa şampiyonları, Akdeniz Oyunları ve Balkan Şampiyonası'nda yarıştım. Aynı zamanda Balkan Şampiyonası'nı kazanmış birisiyim. İş hayatına atılınca milli takıma bu kadar zaman ayıramayınca, ağırlıklı olarak yat yarışlarında yer aldım. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli başarılara imza attım, hala da yat yarışlarında yarışıyorum. Hamilelik döneminde yarışamaz durumda olunca, ne yapabilirim diye düşündüm. Daha önceden aldığım bir hakemlik belgem vardı. Yarışçılığa devam ettiğim için yapamadım. Hamilelik sürecimden sonra hakemlik kısmına ağırlık verdim. Aynı zamanda antrenör de oldum ama bunu hiç düzenli olarak yapmadım" ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap