SON DAKİKA



Haber > Spor > Passolig’de haksız kazanç var mı?

Passolig’de haksız kazanç var mı?

12 Haziran 2015 Cuma - 13:29




Bazı gazeteler ve internet sitelerinde dün-bugün yer alan haberlerde, Passolig kartlarının yenilenmesiyle ilgili olarak, Passolig ve Aktif Bank’ın kam





Bu nedenle, spor medyası ve ekonomi medyasını Passolig kartının yenilenme işlemiyle ilgili bilgilendirmek istiyoruz.

Bahsi geçen haberlerde, Passolig kartının ilk yıl basılıp dağıtıldığı ve ikinci yıldan itibaren bir kart basım maliyeti bulunmadığı belirtilerek; Passolig kart yenileme bedelinin futbol seyircisinden haksız olarak alınan bir ücret olduğu ima edilmektedir.Aktif Bank’ı haksız kazanç elde ediyormuş gibi gösteren bu yanıltıcı haberlere ilişkin Passolig kart ücretlendirme sisteminin işleyişini kamuoyuna sunuyoruz:Passolig kart sahiplerinden alınan yıllık ücret, kartın yenilenme maliyetinden kaynaklanan bir ücret değildir. Bu tutar, Süper Lig ve PTT 1. Lig karşılaşmalarını izlemek üzere elektronik bilet sisteminden yararlanma hakkına karşılık alınan bir ücrettir.Taraftarlar, her sezon yenilenen Passolig üyelikleriyle, elektronik sistem altyapısını kullanarak sezon boyu futbol karşılaşmalarını izleme imkanına kavuşur. Üyelik yenilemeleriyle toplanan tutar da sadece Passolig’in geliri olmaz, yarısından fazlası sözleşme çerçevesinde kulüplere aktarılır. Sözleşme uyarınca, 15 TL’lik Passolig kartlarında, kart ücretinin yüzde 47’si; daha pahalıya satılan kartlarda ise kart ücretinin 15 TL’ye kadar olan bölümünün yüzde 47’si, üstünde kalan bölümün de tamamı doğrudan ilgili kulübe gelir olarak aktarılmaktadır. Bu şekilde, taraftarlar Passolig üyeliklerini yenileyerek, hem takımlarına hem de Türkiye’deki profesyonel futbol sisteminin işleyişine katkı sağlamış olur.Passolig üyeliklerinin yıllık ücretlerinden Passolig’in almakta olduğu pay ise, elektronik bilet sisteminin Süper Lig ve PTT 1. Lig karşılaşmalarının oynandığı bütün stadyumlarda kurulması için yapılan 53 milyon doları aşkın yatırımın 10 yıla yayılan geri dönüş sürecinin bir parçasıdır.

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap