SON DAKİKA



Haber > Spor > Paris Saint-Germain Academy Kurucusu Emre Yurtsever "Verimli topraklardan yıldızlar çıkaracağız"

Paris Saint-Germain Academy Kurucusu Emre Yurtsever "Verimli topraklardan yıldızlar çıkaracağız"

18 Haziran 2022 Cumartesi - 12:40




Paris Saint-Germain Academy Kurucusu Emre Yurtsever Karadeniz Gazetesi muhabiri Eser Hacısalihoğlu'na konuştu.





FUTBOL Union partnerliği ile 2018 yılında Türkiye’de temelleri atılan, dünyanın en gözde futbol akademilerinden Paris Saint-Germain Academy, Türkiye’de şehir sayısını arttırmaya devam ediyor. Paris Saint-Germain Academy; 11 Haziran Cumartesi günü Trabzon Akademinin resmi açılışını Bahçecik Arena Futbol Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Paris Saint-Germain Academy Turkey Kurucusu Nihat Uğurlu, Paris Saint-Germain Teknik Direktörü Hamza Gezmiş ve Trabzon Kurucusu Emre Yurtsever önderliğinde başlayan akademiye ilgi her geçen gün artıyor.

PARİS Saint-Germain Academy Trabzon’un Kurucusu Emre Yurtsever, hem çalışmaları hem de amaçları hakkında bilgiler verdi. Yurtsever, “Bu yörenin toprakları çok verimli. Çok yetenekli oyuncular var. Ancak çoğu yetenekli oyuncular iyi eğitim alamadıkları için kaybolup gidiyorlar. Amacımızı böyle oyuncuları kaliteli eğitimcilerimizle birleştirmek, kaybolmalarını engellemek. Önce Trabzonspor’a, ardından ise dünya vitrinine sunmak istiyoruz” dedi. İşte o röportaj;

ALTYAPI ÇOK 
DAHA İYİ OLMALI!


Trabzon altyapısı güçlü böyle bir proje nereden aklınıza geldi?

ÖNCELİKLE Trabzonspor altyapısı güçlü değil. Trabzonspor’un altyapısında oynayan oyuncular güçlü. Maalesef Trabzonspor altyapı eğitimi yetersiz. Bizde futbolun içerisinde gelen kişiler olduğumuz için. Trabzon’da altyapı konusunda bazı eksiklikler gördük ve böyle bir projeye karar verdik. Trabzonspor’un ve Türk futbolunda bazı eksiklikler gördüğümüz için PSG’nin Avrupa genelinde yapmış olduğu altyapı eğitimini bizde Trabzon’daki çocuklara aktarmak istedik. Bir şekilde Paris ile iletişime geçtik ve çalışmalara başladık. Trabzon’da toprakları çok verimli. Burada futbolcu çok yetişiyor.  Futbolcu yetişiyor ancak bu oyuncuların zamanla yok olduklarını gördük. Bunun üzerine bir araştırma yaptık. Dünya üzerinde 16 ülkede faaliyet gösteren PSG akademisi ile iletişime geçtim. Çalışmaya başladık. Türkiye’de 10 akademi var. Trabzon 11’nci akademi oldu. Türkiye’de hedef 50 şehirde 80 bin oyuncuya ulaşmak.


Akademi olarak ana hedefiniz nedir?

TRABZON’DA ki Trabzon kimliğine sahip yeni Yusuf Yazıcılar, Abdülkadir Ömürler yetiştirmek. Türk futboluna Trabzon’dan birçok oyuncu sunmak.

Okula ilgi nasıl?

ŞÖYLE söyleyeyim Biz Türkiye’de ilk antrenmana 18 kayıtlı sporcu ile katılan ilk okuluz. Düşünün İstanbul ilk akademinin kurulduğu yer ilk antrenmana 6 kayıtlı oyuncu ile başladılar. Biz Türkiye’de rekorlar başladık çalışmalarımıza. 3 Ayda 55 kayıta ulaşan tek okuluz. Trabzon halkının inanılmaz ilgisi var. Çünkü doğru eğitim, kaliteli eğitim, Velilerimizde bilinçli, araştırıyorlar. Şehrin ilgisi çok yüksek mutluyuz.


HER ANTRENMANIMIZ
YAKINDAN İZLENİYOR

Altyapıya oyuncu alırken hangi kriterlere bakıyorsunuz?

BİZ ücretli bir akdemeyiz. Çünkü PSG şu anda Mbappe’nin değerini hepimiz biliyoruz. Çok büyük bütçelerle kurulan bir takım. Akademisi geliştirecek yeni Mbappeler çıkarmak istiyor. Bizim kurumsal yapımızı görüyorsunuz. Herkese akademimize katılabilir çünkü biz ücretli bir akademiyiz. Oyuncu ayrımı yapmıyoruz ancak her kayıt olan oyuncu aynı grupta doğal olarak yer almıyor. Çocuğun yaşı ve gelişimine göre farklı gruplara ayrılır. O gruplardaki çocuklarla antrenmanlara devam eder. Alttaysa biz alt gruplar üste seviye ise üst grup çalışmalarını yürütür. PSG, akademi konusunda çok titiz. Sürekli denetleniyoruz. Her antrenmanımız izleniyor. Bu yüzden her futbolcu farklı gruplara ayrılır. Kendi gelişimlerine devam eder.


Hangi yaş grupları akademide yer alıyor?

3-19 YAŞ arasında ki futbolcu adaylarına hizmet veriyoruz. Bizde kız erkek sporcu karışık. Tonya’da bile gelen kız sporcumuz var. Şu anda 16 ülkede 74 şehirde 18 binden fazla sporcu PSG akademilerinde eğitim alıyor.

Akademide ücretlendirme nasıl?

ÜCRETLERİMİZ aylık değil. 6 Aylık ve 10 aylık paketlerimiz var. Ama şehirden, Avrupa’dan, Fransa’dan, Belçika’dan telefonlar aldık. Biz yaz aylarında Trabzon’a geliyoruz. Bize 1 aylık, 2 aylık, 3 aylık paketler yapın diye. Bizde Türkiye’de hiçbir akademide olmayan bir şeye imza attık. Böyle bir potansiyeli gördüğümüz için 1 aylık, 2 aylık, 3 aylık yaz paketleri yaptık.


HEM İNGİLİZCE DERSİ
HEM FUTBOL EĞİTİMİ

Eğitim süreci nasıl oluyor?

BİZİM salı ve perşembe günleri saat 18.00’da başlayan antrenmanlarımız ve 1 saat 30 dakika sürüyor. Cumartesi ve pazar günü antrenmanlarımız ise 1’nci grup 10.00’da başlıyor, diğer grup ise 11.30’da başlıyor. 10’da gelen grup direk sahaya çıkıyor ve antrenmanını yapıyor. 11.30’daki ikinci gruptaki sporcularımız 10.45 gibi gelip İngilizce eğitimi alıyor ve sonra antrenmanına çıkıyor. Birinci gruptaki arkadaşlarımız ise antrenmanın ardından İngilizce eğitimi alıyor. Pazar günü ise yine aynı saatlerde önce pedalog eğitimi. Ardından, beslenme uzmanımız gelen her kayır aldığımız sporcunun annesi ve babasıyla bir görüşme gerçekleştiriyor. Orada vücudun genel haritasını çıkartıyoruz. O yüzden biz pedalog, İngilizce, psikolog ve diyetisyen eğitimi de veriyoruz. Pedalog çocuk gelişiminde çok önemli. Mesela bizde çocuklar kendi eşyalarını kendi toplar. Biz UEFA A ve B antrenörleri ile çalışıyoruz. Biz futbol akademisiyiz. Hit koçumuz Hayri Aydoğan UEFA A lisan, yine yardımcı koçumuz Miraç Elmas UEFA B lisans, yardımcı hocamız Erol Büyük UEFA B lisans, iki tane stajyer hocamız var. Beden Eğitim Mezunu Milli futbolcu Gizem Aksu ve Murat Parlak, pedoloğumuz Emre Yamak, İngilizce hocamız Yaren Akkurt, Beslenme uzmanımız Dilan Karadağ böyle bir geniş bir ekiple çalışıyoruz.


YILDA İKİ KEZ
PARİS’E GİDİYORUZ

Burada eğitim alan çocuklar Fransa’ya gidecek mi?

MESELA Türkiye’de daha 2 aylıkken yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı davet edilen bizim HİT koçumuz Hayri Aydoğan. Hayri Aydoğan 16 ülkenin katıldığı PSG Akademilerinin katıldığı Word Cup dünya kupası Paris Stadyumu’nda oldu. Mbappe’nin imza gününde oldu. Hocamız orda Türkiye U15’i temsilen gitti buda bizim için gurur kaynağı oldu. 2 ay içerisinde davet edilen böyle bir örnek yok. Paris akademisi 3 yıldır Türkiye’de. Bu anlamda hocamız bizi temsil etti. Biz yıl içerisinde 6-7 kez sporcuları Antalya, Kuşadası gibi tatil bölgelerinde kamplarına katılmalarını sağlıyoruz. Tüm PSG akademileri geliyor. Ayrıca Süper Lig takımları geliyor ve çocuklar orda turnuvaya katılıyor. Bu kamp programlarına ailelerde dahil olabiliyor ancak çocuklar ve aileler farklı yerlerde kalıyor. Çünkü burada ki temel amaç kamp duygusunu yaşamaları. Biz çocuğun kamp ortamı kendi başına deneyimlemesini istiyoruz. Ayrıca bu şekilde yılda 2 kez Paris’e gidiyoruz. Paris’e herkes gelebiliyor mu ? Tabi ki hayır. Antalya’da ki turnuvalar ücretli ama normal bir tatile gittiğiniz yarı fiyatını düşünün. Paris’e özel oyuncuları götürebiliyoruz. Kendi grubunun önünde gelişime açık çünkü Paris’te direk PSG’nin kendi altyapı hocaları izliyor çocukları. 3 yılda bizim önemli başarılarımız var. Birçok oyuncu önemli takımlara kazandırdık.


TRABZONSPOR BİZİM
ÜST KİMLİĞİMİZDİR

Trabzonspor ile iletişimiz nasıl?

BİZ resmi açılışımıza Başkan Ahmet Ağaoğlu, Abdullah Avcı ve yönetici kadromuzun hepsini davet ettik. Tam tatil dönemi olması sebebiyle hepsi bizden İstanbul’da oldukların dolayı katılamayacaklarını üzüntüyle bildirdiler. Trabzonspor bizim üst kimliğimiz. Yani Trabzonspor bizim olmazsa olmazımız. Burada zaten Paris bize diyor ki her akademi kendi şehrinde takım kursun. Bu kulüpte oyuncularını yetiştirsin. PSG metotlarını oradaki antrenmanlarında da sürdürsün.  Oradan çıkan çocuklarda Süper Lig’e, PSG’ye ve başka takımlara transfer olabilir. Paris o konuda bizim önümüzü kesmiyor. Bizim tabi ki en önceliğimiz buradan Trabzonspor’a oyuncu kazandırmak. Maalesef altyapıda yeterli eğitim sistemi yok. Bizde bu açığı ortadan kaldırabilirsek ne mutlu bize. Bizim kapımız herkese açık. Son olarak PSG akademi olarak bizim burada çocuklarıma sadece futbol eğitimi değil kişisel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Şöyle düşünün bizim çocuğumuz çorabını unuttu diyelim. Ya çorap satın alacak stordan ya da karşılaşmadan mahrum kalacak. Ama bundan sonra asla çorabını unutmayacak. Bizim en önem verdiğimiz şeylerin başında disiplin geliyor. Çocuklarımıza antrenman sonralarında muz ve süt takviyesi yaparak protein almalarını sağlıyoruz. Velilerimizden ricamız çocukları profesyonel altyapılara versinler.


Paris Saint-Germain
Akademisi Hakkında

PARİS Saint-Germain Akademisi, 18 ülkeye yayılmış 160 futbol okulundan oluşan bir ağdır. Bilgi birikimi ve eğitim kalitesiyle tanınan Paris Saint-Germain ile futbol, hentbol ve e-spor tutkunlarının tutkularını yaşamaları ve becerilerini yan yana geliştirmeleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Bu program sayesinde, her yıl 3 ila 19 yaşları arasındaki 22.500'den fazla genç oyuncu – kız ve erkek – özel eğitim kampları veya yıl boyu süren eğitim programlarının bir parçası olarak Kulüp tarafından eğitilen koçların bilgilerinden yararlanmaktadır. Paris Saint-Germain Akademileri ABD, Kanada, Brezilya, Fransa + Fransız Antilleri ve Fransız Guyanası, İngiltere, Galler, Almanya, Portekiz, Türkiye, Katar, Kuveyt, Rusya, Mısır, Senegal, Ruanda, Tayland, Güney Kore ve Çin’de bulunmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap