SON DAKİKA



Haber > Spor > Paragöz M’bia

Paragöz M’bia

30 Aralık 2015 Çarşamba - 09:41




Bir önceki yönetimin kalan alacaklarını geç ödediği gerekçesiyle kulübe 2 milyon 800 bin Euro’luk ihtar çeken M’bia yol ayrımına geldi. Yönetim, Seneg





Trabzonspor’da M’bia krizi patlak verdi. İlk yarının son karşılaşması olan Kasımpaşa maçı sonrası mevcut yönetimin, sorunları kısa sürede çözüme kavuşturduğunu ifade ederek övgüyle bahseden Senegalli oyuncu, gerçek yüzünü dün gösterdi. Stephane M’bia’nın bir önceki yönetim kurulundan kalan alacaklarının geç ödendiği gerekçesiyle kulübe 2 milyon 800 bin Euro’luk ihtar çekmesi Usta ve ekibinde büyük şok etkisi yarattı. Göreve gelir gelmez futbolcuların alacaklarını ödemek için yoğun mesai harcayan Trabzonspor yönetim kurulu, Stephane Mbia’ya da 850 bin Euro’luk ödeme gerçekleştirmesine rağmen deneyimli oyuncuya yaranamadı. Senegalli futbolcu, bir önceki yönetim kurulu ile imzaladığı sözleşmeye, “Ödemelerim ve maç başı alacaklarım gecikirse, her gün için ikisinin de ayrı ayrı faizini alırım” maddesi ekletti. Bir önceki yönetim de Mbia’nın bu şartını sorgusuz sualsiz kabul etti. M’bia ile yapılan sözleşmeye, “Futbolcuya 15 günü geçen maaş alacakları için 5 bin Euro, ayrıca yine 15 günü geçen maç başı alacakları için de 5 bin Euro ödenir” maddeleri ekletildi. Geciken 850 bin Euro’luk alacağı ve maç başı faizlerinin toplamı 1 milyon 550 bin Euro’ya denk gelen Senegalli futbolcu bu fırsatı kaçırmadı, ilk ihtarı eski Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde kulübe yaptı. Ancak bu ihtarı dikkate alınmayan M’bia, kendisine 850 bin Euro’luk geciken alacağını ödeyen mevcut yönetim kuruluna ikinci ihtarı gönderdi. Bu kez gönderilen ihtarda da M’bia’nın geciken ödemesinin faizi olan 1 milyon 550 bin Euro’nun yanı sıra sezon sonuna kadar olan alacağının tamamıyla birlikte 2 milyon 800 bin Euro talep edildi. Mbia’nın hareketi karşısında şok olan Trabzonspor yönetimi, kulübün iyi niyetli bir şekilde ödemeyi gerçekleştirdiğini ve sorunun kendilerinden değil, bir önceki yönetimden kaynaklandığını Senegalli oyuncunun avukatına iletmesine karşın, M’bia’nın da takımdan ayrılmak istediği ve bu ödemenin yapılmaması durumunda FIFA’ya gidileceği yönetim kuruluna iletildi. İstanbul’da gerçekleştirilen kritik toplantıdan M’bia’nın takımdaki geleceği ile ilgili net bir karar çıkmazken, bugün yeni bir görüşme yapılması kararlaştırıldı. Kendi arasında bir durum değerlendirmesi yapan yönetim kurulunun hem M’bia’nın tutumu, hem de yüksek maliyeti nedeniyle Senegalli oyuncuyla uygun şartların oluşması durumunda yolların ayrılabileceği yönünde karar kıldı. Ancak yine de son kararın alınmadığı ve M’bia’nın kendisiyle de bu konuda bir görüşme yapılacağı öğrenildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap