SON DAKİKA



Haber > Spor > Özünü kaybetme geleceğine sahip çık

Özünü kaybetme geleceğine sahip çık

18 Ocak 2017 Çarşamba - 09:18




Gümüşhanspor eski yöneticisi Erol Birsen’den dikkat çeken uyarı.





Birsen, “Trabzonspor bölgedeki gençlere ağırlık vermeli. İyi bir ekip kurup geleceğin yetenekli oyuncular keşfedilmeli. Alt yapıyı iyi işleyip önemli katkılar sağlayabilir. O zaman ekonomik anlamda da sorun yaşamaz” dedi.

ÇOK BÜYÜK HATAYDI

Gümüşhanespor eski yöneticisi spor ve siyaset camiasının sevinen siması Erol Birsen çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trabzon ve Gümüşhane’nin etle tırnak gibi olduğunu dile getiren Birsen Trabzonspor konusunda da önemli uyarılarda bulundu. Sezon başında izlenen transfer politikasının bugün ki gelinen noktaya çanak tuttuğunu belirten Birsen, “İnternet ortamında izlenen hiçbir oyuncudan verim alamazsınız.  Eskiden 4-5 kez oyuncular canlı izlenir ve sonuç alınırdı. Trabzonspor, scout ekibinin yanı sıra Başkan Yardımcısı Nevzat Aydın’a transfer yetkisini vererek hataların en büyüğünü yaptı. Bunun da ceremesini ilk yarı boyunca Bordo-Mavili sevdalıları çekti” dedi.

ŞİMDİ SESLERİ ÇIKMIYOR

Trabzonspor yönetiminin kendini yenilemesi gerektiğini belirten Erol Birsen, “İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığı döneminde istifalar yaşandığı zaman şehirde bir bardak suda fırtınalar kopartılırdı. Şimdilerde ise kimsenin sesi dahi çıkmıyor. Muharrem Usta başkanlığında yaşanan istifalar nedense görmezden geliniyor. 3 kişinin tekeli altında Trabzonspor yönetilmesini birilerinin koltuk doldurma sevdasını manidar buluyorum. Parayı veren düdüğü çalar zihniyeti şuanda kulüpte egemenlik sürüyor. Bu durumdan kurtulmadığı bir bütün halinde hareket etmediğiniz sürece geleceği aydınlık göremezsiniz” dedi.


YENİLERDEN OLUMLU SİNYALLER ALDIK

Ara transfer döneminde alınan oyunculardan umutlu olduklarını belirten Birsen, “Bizim en büyük sevdamız Trabzonspor. Dolayısıyla gönül verdiğimiz renklerin başarılı olmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Yeni takıma katılan oyuncuların Bursaspor maçında takıma enerji verdiğini söyleyebiliriz. Tabii ki bir maçlık değerlendirecek transferler değil. Zaman neyi gösterecek hep birlikte göreceğiz. İlk maçları itibarı ile transferlerin olumlu olduğunu gözlemledik. Umarım hep böyle devam ederler bizlerde başarılı sonuçlarla mutlu oluruz” dedi.

YABANCI HAYRANLIĞI BİTMELİ

Bölgede gelecek vaad eden oyuncuların olduğundan bahseden Erol Birsen, “Trabzonspor bir kere iyi bir ekip kurup bölgede tarama yapmalı. Şuanki ekonomik tabloya baktığımızda Bordo-Mavili kulüp dip yapmış gibi duruyor. Bir futbolcuyu 30 milyon TL maliyetle alamazsınız. Bu durumun önüne geçmek için bölgedeki yetenekli oyuncuları keşfetmelisiniz. Alt yapıyı iyi işletip takıma önemli katkılar sağlayabiliriz. Söyleyeceğim şudur ki özümüze dönmediğimiz sürece ekonomik anlamda Trabzon’un başını yerden kaldıramazsınız” dedi.

ŞAMPİYONLUKLA TAÇLANDIRACAĞIZ


Gümüşhane Torul Gençlik yöneticisi olan Birsen 15. haftayı geride bırakırken 14 galibiyet 1 yenilgi ile zirvede olduklarının altını çizerek, “Bu yılı şampiyonlukla taçlandırmak istiyoruz. Torul ilçe olmasına rağmen büyük takım gibi mücadele örneği sergiliyor. Ekonomik olarak sıkıntılar çekiyoruz. Başkanımız Ankara’da yaşıyor. Ancak gerek Ankara’dan gerekse İstanbullu iş adamlarıyla kontak halinde. Takıma büyük destek sağlıyor. Onun desteği olmazsa bu başarı çok zor” şeklinde konuştu.

İKİ KARDEŞ KULÜP

Kupa maçına değinen Birsen, “Trabzonspor ile Gümüşhane arasında aramızda en ufak hizipleşme olmaz, olamaz da. Türkiye’nin en uyumlu iki ili birbiriyle yaşıyor. Gümüşhaneli olup da Trabzon’da yaşayan Gümüşhaneliler kaynaşmış. İlişkiler o kadar sıkı ki kız almış kız vermiş konumdayız. Gümüşhane’nin yüzde 80’ni Trabzonsporlu. En fanatik Trabzonspor taraftarı Torul’dadır. Bu nedenle Trabzonspor ile Gümüşhanespor arasında en küçük çelişki olacağına inanmıyorum. İki kardeş kulüp” dedi.

İVME YAKALADIK

Gümüşhane’nin kupada sonuna kadar gidemeyeceğine vurgu yapan Birsen, “Ancak Trabzonspor yaptığı ve yapacağı yeni ve iyi olması şartıyla kupayı zorlayabilir. Gümüşhanespor’un ligde önemli bir yarışı var. Ekibimizin kupadan çok ligi düşünmesi gerekiyor. Bu bizim için büyük bir fırsat, iyi bir ivme yakaladık. Hem kupa hem de ligi götürme gibi bir lüksümüz yok. Bu nedenle Trabzonspor’un yoluna kupada, Gümüşhane’nin de ligde devam etmesi iki takım için de en hayırlısı” ifadelerini kullandı.


DAHA GÜÇLÜ GELİYORUZ

1461 Trabzon’u yenip ikinci yarıya zirvede başladıklarına vurgu yapan Birsen, “Yolun sonu şampiyonluğa çıkıyor” dedi. İkinci yarıya 3 yeni transferle girdiklerine değinen Birsen, “İkinci yarıda daha güçlü kadro ile şampiyonluğun en büyük adayıyız. Tabi taraftarlarımızla el ele gönül gönüle olduktan sonra bu mücadeleyi sonuna kadar götürürüz. Ancak bu yolculukta hakem olayları araya girmemesi gerekiyor” diye konuştu.

HAKEMLERE DİKKAT

Şampiyonluk yarışında Başkent temsilcisi Ankaragücü ile sürdürmenin dezavantaj olduğuna dikkat çeken Birsen, “Trabzonspor üzerine oynanan oyunlar Gümüşhanespor’a da oynanabilir. 2 hakem hatasıyla şampiyonluk yarışından uzak kalabilirsin. İnşallah böyle bir şeyle karşı karşıya kalmayız. Gümüşhane dışarı da gücü olan bir camia. Bu güçlerin bir araya gelip kamuoyu baskısı yapabilirsek bu işin üstesinden geliriz” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap