SON DAKİKA



Haber > Spor > Özkan;'Trabzonspor’u örnek aldım başardım!'

Özkan;'Trabzonspor’u örnek aldım başardım!'

28 Kasım 2018 Çarşamba - 13:37




Özkan: “Onlar Anadolu ihtilalini gerçekleştirmişlerdi. En büyük idolüm Ali Kemal, Cemil, Necati, Şenol ve Turgayların yetiştiği gibi altyapı oluşturma





ÖZKAYNAĞIN ÜSTADI

SEYİT Mehmet Özkan… Onu yalnız Türkiye değil Avrupa hatta dünya tanıyor… Türkiye’de ‘Gençlerin babası’ olarak biliniyor… Avrupa da ise ‘Türkiye’de Özkaynağın Üstadı’ olarak nam yapmış… Normal hayatında mütevazı. Ancak konu Özkaynak ve gençlik olunca bir başka kimliğe bürünüyor sanki. Altınordu’daki müthiş yapılanmayı anlatırken heyecanını, ses tonunu ve gözlerinin ışıl ışıl olmasını görmeniz gerekir. İşte o adam, Seyit Mehmet Özkan, Karadeniz’e konuştu. Çok özel ve çok konuşulacak şeyler söyledi:

O RUHTAN UZAKLAŞTILAR

“TRABZONSPOR’UN Şenol, Ali Kemal, Necati, Turgay ve Cemil gibi o dönem herkesin ezbere sayabileceği kadro ile Anadolu ihtilalini yaptığı dönemi bilen ve izleyen birisiyim. O takım Faroz Mahallesi’nden çıkmıştı. Çok başarılı bir dönemdi. İstanbul’a kök söktürüyorlardı. Sonradan para oyunu bozdu ve dışarıdan gelen lejyonerlerle devam ettiler ve o ruhtan uzaklaştılar. Ben bugün Altınordu’da Trabzonspor’un o dönemki modelini örnek alıyorum”

ORADA FUTBOLCU KAYNIYOR


“EĞER Trabzonspor o ruhunu devam ettirebilseydi, şuanda Trabzonspor’da bence İspanya Ligi’ndeki Bilbao gibi 11’i de Trabzonlu oyuncu olurdu. Trabzonspor’un şuandaki gençlerini tanıyıp biliyorum. Sönmüş yıldızları da var Trabzonspor’un. Trabzon iklimi dolayısıyla önemli bir futbol kaynağı. Ben Anadolu’yu tarıyorum futbolcu bakıyorum ama Trabzon ve Karadeniz bölgesi futbolcu kaynıyor”

YUSUF’UN ŞUTLARI BENİ AYAĞA KALDIRDI

“TRABZONSPOR’DA Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Ünal Karaman güzel bir ekip kuruldu. Dilerim 10 yıl ayrılmazlar. 10 yıl müsaade edilirse Avrupa’da birçok kulübün yaptığı gibi hem yarışan hem de yetiştiren bir takım olabilir. Zaten Trabzon’un futbolcularının genetiğinde futbolculuk var. Yusuf’un Fenerbahçe’ye attığı her şutu evladım atmış gibi sevindim. Abdülkadir’in hareketlerini izlediğimde ve Uğurcan’ın çıkardığı topu gördüğümde gururlandım”

TRABZON 10 YIL SABRETMELİ

“TRABZONSPOR camiası 10 yıl sabretmeli. Bu gençlere güvenilmeli ve oynatmaya devam ettirmeli. Bu sezon sonuna kadar 4 olan genç oyuncu 5’e çıkar. Gelecek sezonlarda ise 7-8’e çıkar. 8 oyuncu Trabzonlu olur. Bunların yanına da 3 tane yabancı oyuncu alırsın abi niteliğinde. Başarı gelir. Ben Trabzonspor’un şuanda yeniden doğru yolu bulduğunu düşünüyorum. Hem yönetimi hem de Ünal hocayı kutluyorum”


Haber: Mehmet KARAGÖZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap