SON DAKİKA



Haber > Spor > ORTAKUDAŞ’TAN DOBRA DOBRA

ORTAKUDAŞ’TAN DOBRA DOBRA

09 Mayıs 2018 Çarşamba - 09:49








Geride kalan sezonda Baysal İnşaat Düzyurtspor’da görev yapan Ömer Ortakudaş, yeni projeleri hakkında konuşurken, Celil Hekimoğlu’nun başarılı olacağına inandığını ifade etti

Geride bıraktığımız sezonda Baysal İnşaat Düzyurtspor’un başında görev alan Teknik Direktör Ömer Ortakudaş ve yardımcı Hasan Altındaş, İkram Sofrasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takımdan ayrıldığını belirten Ortakudaş, “Kulübümüzü Celil Hekimoğlu’na teslim ettik”

“Yaptığımız görüşme sonrasında onlar bizim kulübün içinde olacağımızı söylediler ama ben antrenör olarak devam etmek istiyorum. Ancak dışarıda devam edeceğim. Kulüp yine bizim kulübümüz. Geçmiş yönetici arkadaşlarıma 15 yıldır görev yaptığmızı arkadaşlara teşekkür ederim”

“Celil bey ve ekibinin bu işleri daha ileriye taşıyacağına inandığımdan dolayı kendilerine başarılar dilerim. Uzun yıllardır buradayım. Yeni arkadaşların yeni heyecanlara yelken açacaklar. Belki benim belki de onların bir değişime ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Misyonumuzu SÜRDÜRDÜK


Yeni sezonda farklı proje içinde olacağını belirten Ortakudaş, “Yeni projelerimiz 3-5 ay sonra olabilir. Biraz bekleyeceğim. Düzyurtspor projesi olacağını düşünmüyor. Ben öyle bir projeye girmeyeceğim. Daha farklı bir proje olabilir. Yeni bir başlangıç olabilir. Benim isteğim başka bir kulüpte taraftarı olan bir kulüpte görev yapmak. Biz bugüne kadar parasız pulsuz kulüpte çalıştık. Futbolcu katamazken oyuncu sattık. Misyonumuz şimdiye kadar futbolcu yetiştirip bir yerlere vermekti. Çok şükür Süper Lig’e kadar oyuncu gönderdik. Bundan sonra bende başarı yapmak isteyen bir kulüpte şansımı demekte istiyorum” dedi

Oyuncu katamazken oyuncu verdik

Sezonun değerlendirmesini yapan Ortakudaş, “Sezona iyi başladık. İlk yarıyı istediğimiz gibi bitti. İkinci devrede problemler yaşadık. Özellikle devre arasında önemli bir oyuncumuzu verdik. Oyuncu transferi yapamadık. Takviye yapmamız için bütçemiz kısıtlıydı. 7-8 maç kazanamadık. İyi oynadığımız maçlarda bile istediğimiz sonuçları alamadık. Gol yollarında büyük sıkıntılar yaşadık. 2-3 maç hakem hataları oldu. Mustafa’nın gidişi bizi etkiledi. Play-off’un içinde bulunan bir konumdan son üç haftaya kadar iddiamız sürdü ama olmadı. Oyuncu kadroya katabilseydik play-off’a kalırdık” dedi.

Futbol iyi yönetilmiyor

Trabzon futbolu hakkında konuşan Teknik adam Ortakudaş, “Trabzon futbolunda planlamaların hepsi yanlış yapılıyor. Trabzon futbolunda Trabzonspor belki planlamaları kendi kimliği üzerinden biraz daha iyi yapıyor ama amatördeki kulüplerin planlamarının hepsi yanlış. Amatörde doğruyu bulabilirsek Trabzonspor’da doğruyu bulacaktır. Trabzon futbolu iyi yönetilmiyor” dedi


Bizi kabul etmediler

İstenilen seyirci potansiyelini yakalayamadıklarını belirten Ortakudaş, “Trabzon bizi kabullenmedi. Biz bana göre sürekli play-off’u kovalayan başarının peşine giden bir takımdık. Bunu yaparken de bütçe sıfırdı. Mali bütçesi olmadan federasyon geliriyle hareket ediyoruz. 50 kişiye 70 kişiye maç oynadık. Onlarında bir çoğu sporcu ailelerinden oluşuyordu. Bu durum beni tüketti. Biraz da kenara çekilmemdeki maksat o. Düzyurt’un çevresi futbola sıcak bakmıyor. Kamuoyunda sevilemedik” dedi.

Yatırımlar yanlış oluyor

Gruplaşmanın takımlara zarar verdiğini ifade eden Ortakudaş, “Trabzon şehrindeki en üst kimlik Trabzonspor’dur. Bakanda olsan, valide olsan, başbakanda olsan en üst kimlik Trabzonspor’dur. İlçelerde ise hangi ilçe takımıysan en üst kimlik odur. Biz ilçe değiliz, mahalleyiz. Mahallenin de sevgisi az olunca durum ortada. Trabzon futbolunda da böyle bir şey var. İyi gitsen bazı kesim hoşlanmıyor, kötü gitsen de bazı kesim hoşlanmıyor.  Trabzon’da futbola hiç iyi bakılmıyor. Yatırım yanlış yapılıyor. Doğrular nasıl bulunacağı oturulup tartışılmalı. Gruplaşmalar çok. Bu gruplaşmalar üst kimliğimize ve altlara zarar veriyor. İnsanlar kendi kimliklerini düşünüyor. Futbolu düşünen çok az” dedi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap