SON DAKİKA



Haber > Spor > Omurga takımın her şeyidir

Omurga takımın her şeyidir

22 Ağustos 2017 Salı - 10:35








Bir tarafta geçen sezondan takımını ve teknik direktörünü değiştirerek sil baştan yeni bir kadro yapan A.Demirspor, diğer yandan sadece başkanını değiştiren, omurgayı sağlam tutan Çaykur Rizespor. Bu açılışa özel bir not vereyim size, bu takım geçen sezon düşmedi, önceki sezon takım omurgasını dağıttığı için düştü.

(Eren, Koray, Ludovic, Deniz...) Onun için takım omurgası çok önemli. Başakşehir, Kayseri ve Sivas takımları omurgayı bozmadan düştükleri sene yeniden Süper Lig'e dönmüşlerdi. Geçen haftanın kazanan kadrosunu bozmayan Hikmet Karaman'ın takımı, Adana'nın kuzine ateşi ile eş değer sıcağı altında müthiş bir ilk 45 dakika çıkardı.

Temponun iki takım adına hiç düşmediği maçta yeşil – mavili takım yan top hastalığından ucuz bir gol yiyerek geri düştü. Karşılaşmada çok iyi bir reaksiyon gösteren Çaykur Rizespor ilk devre soyunma odasına 2 – 1 galip girmesini bildi.

Rizespor’un Paraguaylı yeni transferi Samudio Adana’da futbolseverlere resital sundu diyebiliriz. Bir futbolcu bu kadar mı ister? Her topa girecek, alan daraltacak, hava toplarını toplayacak, defansına yardım edecek. Kısaca bu oyuncuda tam bir Karadenizli inatçılığı altında bitmeyen enerji var.

Rakip savunma ve kalecilerin kâbusu olur 18 numara. Rizespor taraftarı bu hafta idmana giderek Paraguaylı oyuncuya nazar boncuğu şimdiden taksın. Geçen seneden gelen takım omurgası sağlam, yeni transfer Samudio diğerleri gibi çürük çıkmadı, burada eksik olan kaptan Kweuke ve yapılması düşünülen en az iki transfer. Bu transferler için hocanın da dediği gibi artık top Başkan Yardımcı’da.


Kweuke de bir an önce kendini toparlamalı ve pabucun pahalı olduğunu anlamalı. A.Demirspor’un transferleri bu ligde iş yapar. Taraftarı müthiş, en hafif tezahüratları “Ayağa kalkmayan Mersinli olsun!” Gerisini siz düşünün.

Giray hoca bu kadroya en az play-off oynatır. Bu takıma zaman lazım derim. Rizespor’a dönecek olursam, Oğulcan başta olmak üzere Petrucci, Recep, Saadane, Orhan ve kaleci Gökhan vazifelerini yapan isimler oldu. Geçen hafta sol tarafta estiren Mehmet ve Özgür Çek ikilisi efektif olarak katkı vermeseler de oyun zekâsı altında geçer not aldılar.

Yeşil-mavili takım ilerleyen haftalarda fizik kondisyonda bir düşüklük yaşamazsa bu ligin ağır abisi konumunu devam ettirir. Neticede Çaykur Rizespor bu ligde şampiyon olsa Rizeli dışında kimse ayağa kalkıp alkışlamaz ama tam tersi kötü sonuçlar ve istenilen başarı gelmezse tüm Türkiye’nin ağzına sakız olurlar. Aman dikkat Hikmet hoca ve öğrencileri! Bu ligin şakası yok, üzerine koyarak yola devam etmelisiniz ve rakiplere alacağınız sonuçlarla korku salmalısınız. Ayak bir kayarsa tüm şehir kayar ve toparlanması hem zor olur hem de faturası çok ağır olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap