SON DAKİKA



Haber > Spor > Olmayınca olmuyor

Olmayınca olmuyor

03 Nisan 2017 Pazartesi - 10:20








Ya aşağı, ya yukarı, başka yolu yok. 20 puanla son alt sıralarda yer alan Rizespor bir türlü ligde istediği sonuçları alamayarak ligde tutunma arzusu ile Trabzon maçı sonrası son 8 haftaya giriyor.

Kadroya baktığımızda, sezon boyu ilk kez 11'de Fink'i gördük. Batum ile oynanan özel karşılaşmada performansını artırarak yaptığı asistle Karaman'ın dikkatini çeken Fink bu sayede bu maçta forma fırsatı yakaladı.

Düşme hattındaki takımların kazandığı bu hafta Rizespor sahaya mutlaka galibiyet için çıktı. Gol yollarında Kweuke ve Edomwonyi'ye güvenen Rizespor'da geçtiğimiz hafta Ahmet İlhan ve Mehmet Akyüz kadro dışı bırakılmışlardı.

1500 dolayında Trabzonspor taraftarı tribünlerde yer alırken Rize taraftarlarından ise aynı destek gelmedi. Sezon başından beri bir türlü arzulanan taraftar desteğini arkasına alamayan Rizespor için konuşan çok, sokak ağzı çok...

"Ne olacak Rizespor?" soruları ile sık sık karşılaşmaktan bıktık. Hani destek? Bir türlü iki veya üç bini geçmeyen taraftar kitlesi sürekli "İstifa!" diye bağırmakta. Peki destek? Destek için stada gelmeyenler, konuşmaya sıra gelince konuşurlar.


Onların konuşmaya, eleştirmeye hiç mi hiç hakkı yok. Takım, taraftarı ile birleşirse takım olur. Hiç kimse kusura bakmasın, sezon başından beri konuşanların hiç konuşmaya hakkı yok. Bu maçta gördüm 1500 dolayında Trabzon taraftarı, 2500 dolayında ise Rizespor taraftarı bu karşılaşmayı izlemeye geldi. Zor durumda bir takımın bu kadar az taraftarı olmamalı. Bu takımı düşürmeyi siz istediniz ve konuşmaya hakkınız yok.

Maça dönelim... Rizespor etkili başladı. 6, 10 ve 17. dakikalarda ev sahibi takım gole yaklaşan taraf oldu. 23. dakikada Saddane'nin geri pasını elle ceza alanı içinde alan Gökhan'ın bu hareketine hakem serbest vuruş verince Trabzonspor golle buluştu. İlk yarının geneline baktığımızda üstün olan, pozisyon üreten ancak atamayan takım Rizespor'du. 11'de sahaya çıkan milyonluk Oğulcan adeta rakibe oynadı.

Bu oyuncunun ilk 11'de sahaya sürülmesini anlamak mümkün değildi. İkinci yarıya yine üstün başlayan Rizespor'du. Yapılan pas hataları ve rakip alanda beceriksizlik her zaman olduğu gibi gol getirmedi. Yine olmadı, olmayınca olmuyor. Kaçırılan pozisyonlar, oynanan futbolun karşılığı değil. Bir sezonda 11 şutu direkten dönen Rizespor'un inşallah ligden düşmesi de direkten döner.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap