SON DAKİKA



Haber > Spor > Olimpiyat oyunlarına doping şoku!

Olimpiyat oyunlarına doping şoku!

05 Haziran 2016 Pazar - 16:13




Doping kontrolleri için 454 tanesi yeniden test edilirken 6 spor branşında toplam 31 numunenin pozitif çıkması şok etkisi yarattı.





Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) dopingle mücadele konusunda çok önemli bir adım attı.

IOC, ilaç kullanmayan sporcuları korumak düşüncesiyle 2008 Pekin ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda yapılan doping kontrollerini gözden geçirme kararı aldı. Pekin'de alınan doping numunelerinden 454 tanesi yeniden test edilirken 6 spor branşında toplam 31 numunenin pozitif çıkması dünya sporunda şok etkisi yarattı. Aynı zamanda 2012 Londra Olimpiyatları'nda da alınan numunelerden bir kısmı yeniden teste tabii tutuldu.

HALTER CAMİASI ŞOKTA

Her iki olimpiyatta altın madalya kazanan Kazak sporcu İlya İlyin'in numunelerinin dopingli çıkması halter camiasına bomba gibi düştü.

Londra Olimpiyat Oyunları'nda 4 altın madalya kazanan Kazakistan'da ayrıca 53 kilo bayanlarda yarışan Zülfiya Chinshanlo'nun numunesinin pozitif çıkması Kazaklara ikinci şoku yaşattı. Yapılan uygulamada ayrıca geçmiş numuneleri test edilen Rus ve Azeri sporcularda da pozitif sonuçlara rastlandı.


ENVER TÜRKİLERİ'NİN KARİYERİ BİTEBİLİR

Bilindiği gibi Kazak Halter Milli Takımı'nda 2004 yılında buyana Enver Türkileri görev yapmakta. 2006 yılından günümüze kadar pek çok sporcusunda dopinge rastlanan Kazakistan Uluslararası Halter Federasyonu'na çok ciddi rakamlarda ceza ödemek zorunda kaldı. (2013-2016 yıllarında Uluslararası müsabakalarda 27 pozitif sonuç)

Uluslararası Halter Federasyonunun çok sayıda doping çıkan Milli Takım antrenörlerini müsabakalardan men etme niyeti Kazakistan Antrenörü Enver Türkileri'nin kariyerini bitirebilir. Yakın zamanda Türkiye'ye dönmesi beklenen Türkileri'nin bu olumsuz gelişmeler nedeniyle bir açıklama yapması bekleniyor.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap