SON DAKİKA



Haber > Spor > Nurdan'a doping şoku

Nurdan'a doping şoku

06 Temmuz 2015 Pazartesi - 12:38




Kadın Milli Halter Takımı'nın tecrübeli sporcusu Nurdan Karagöz, dopingli çıktığının açıklanmasının ardından kendisini cinayet işlemiş gibi hissettiği





Mersin'de, 2013'te düzenlenen Akdeniz Oyunları öncesinde doping yaptığı tespit edilen Nurdan, AA muhabirine, bu olayın hayatını tamamen değiştirdiğini ve sokağa dahi çıkamadığını ifade etti.

Dünya Halter Şampiyonası için hazırlıklarını Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sürdüren Nurdan, sporun hayatının bir parçası olduğunu belirterek, cezalı dönemde zor günler geçirdiğine dikkati çekti.

Yaşadıkları nedeniyle gözyaşlarını tutamayan Nurdan, "Okuldan mezun olduğum gün kötü haberi aldım. Maddi olarak çok fazla etkilendim. Dopingli çıktığım zaman maddi imkanlarım tamamen kesildi. Dopingli çıktığımda sokağa dahi çıkamamıştım. Kendimi, sanki birisini öldürmüş gibi hissediyordum" ifadelerini kullandı.

Öğretmen olmayı hedefliyor

İkinci üniversite öğrenimine devam ettiğini ve öğretmen olmayı hedeflediğini anlatan Nurdan Karagöz, şöyle devam etti:


"Doping benim hayatımı çok fazla etkiledi. Okuldan mezun oldum ve o gün dopingli çıktığımı öğrendim. Öğretmen olacaktım, bu nedenle atamam olmadı. Aile yaşantım değişti, hocalarla yollarım ayrıldı. En çok öğretmen olmak istiyordum. Ben sporla yetiştim. Spor benim ailem. Dünya şampiyonası benim için her şeyden daha önemli."

Nurdan, cezasının ardından yeniden kamplara döndüğünü belirterek, "Kendimi yeni doğmuş bir çocuk gibi hissediyorum" dedi.

Mutlu olduğunu dile getiren Nurdan, "Hayatta hiçbir şey beni bu kadar mutlu edemezdi. Çok zor geçirdiğim bir süreçti. Bu şartlarda çalışırsam, dünya şampiyonasında madalya alacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İnsanların başarıya ulaşmak için dopinge başvurabildiğini anlatan Nurdan Karagöz, "Dopinge karşıyım, hayatımda 'hiç olmasın' dediğim bir şey. Fazlasıyla cezasını çektik. Daha fazla da çekmek istemiyorum. Benim elde ettiğim daha önceki başarılarım temiz" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap