SON DAKİKA



Haber > Spor > Ne ilginçtir ki bu kalp Trabzonspor’a bir yönetici bile veremiyor

Ne ilginçtir ki bu kalp Trabzonspor’a bir yönetici bile veremiyor

25 Kasım 2021 Perşembe - 11:44








Kısa adı; ASKF… Açık olarak yazdığımızda Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak biliniyor… Bir ziyaret gerçekleştirdik ASKF’ye… Sıcak, samimi ve bir o kadar da hararetli geçti buluşmamız. Çok şey konuşuldu bu buluşmada. Başkan Cahit Erdem, Başkan Yardımcısı Zeki Kurt, diğer yöneticiler bir hayli doluydu.

Zor şartlarda amatörleri ayakta tutabilmek için verdikleri mücadeleyi anlattılar. Amatörlüğün almak değil vermek olduğuna vurgu yaptılar. Ancak bir sitemleri vardı ki, onu anlatırken, duygulandıklarını gördük…
“Burası Trabzon amatörünün kalbi… Efsaneler, şampiyonlar buradan çıktı. Çıkması için de özel uğraş veriyoruz. Ancak amiral gemimiz dediğimiz Trabzonspor’a bir yönetici bile veremememiz bizi derinden yaralıyor…”

CAHİT ERDEM: Bütçemizin yüzde 80’ini buradaki arkadaşlarımız karşılıyor. Eğer herkes katkı sağlarsa ekonomik anlamda bir problem olmuyor. Genellikle derneklerde 2, 3 kişi katkı sağlar onlar dolgu malzemesidir bizde bütün arkadaşlarımız bazısı 300 TL diğeri 500 TL veriyor. Devletin desteği yok amatör olduğu için. Profesyonelde de TFF destek veriyor zaten biliyorsunuz. Bu kurumda Başkan yardımcısı Zeki Kurt arkadaşımız aynı zamanda futbol il temsilcisi 2 bin müsabakanın üzerinden futbol müsabakası oynattırıyoruz. Statüler puan durumları fikstürler hepsi buradan yapılıyor. Dört tane çalışanımız var. Sekteryamız bu konuda donanımlı aradığınızda her zaman bilgi verebilir size. Yöneticilerimizden 3-4 arkadaşımızda her gün buradalar. Yine burada bir odamızı TÜFAD’a yine bir odamızı saha komiserleri derneğine bir odamızı  ise Faal Hakem ve Gözlemciler derneğine, bir odamızı Futbol İl Temsilciliği’ne tahsis ettik. Yakıtını elektriği, temizliği dahi kendimiz yapıyoruz. Aynı zamanda ASKF’den bir yöneticimiz İl Disiplin Kurulu’nda yer alıyor. Bir yöneticimiz Futbol Tertip Komitesi’nde görevli. Tertip Komitesinin başkanı ASKF başkan yardımcımız. Böyle bir yapı var. Biz buralarda sahalarımızda müsabakalarını oynayan takımların hepsine idman yaptırdık. Devlet yasakladığı bir noktada 3-5 ayrı ayrı yerlerde soyunma odalarını açmadan yaptırdık ki gençler performanslarını devam ettirsinler diye. Yine sahalarımızda eksik olan sağlık malzemelerini tedarik ediyoruz. Kulüplerimize hem maddi hem de malzeme yapıyoruz. Bir de Trabzon’da tesis adına olması gereken noktalarda sivil toplum örgütü adına katkı sağlıyoruz nasıl? Faroz Sahası’nın yapılması konusunda Büyükşehir Belediye başkanı ile bizzat bu yönetim görüştük. Orada 4 trilyonluk (milyon TL) bir ihale yaptık. Yine semt sahaları ile ilgili bazı projeleri hayata geçiriyoruz. Belediyeler sayesinde burası kulüplerin sendikası gibi. TÜFAD’IN sorunlarına da yardımcı oluyoruz. Saha komiserlerin sorunları noktasından yardımcı oluyoruz. Amatör kurulda geçen toplantıda buranın önerisidir Saha komiserlerinde bir temsilcisi olsun. Bunu dernek başvurusu yapıldı bizde Ali Başkanla (Düşmez) görüştük futbol federasyonu ile görüşüldü TÜFAD’IN nasıl bir temsilcisi varsa,  Saha Komiserlerin de bir temsilci olması konuşunda bir çalışma başlattık. Sivil toplum örgütü olarak farklı konularda da çalışmalarımız oluyor çevreye duyarlıyız plastik kapak toplama kampanyamız oldu. Biz her konuda öncü olmaya çalışıyoruz. Ama gönül dostluğumuz var iyi bir çalışma arkadaşlığımız var 21 kişinin her toplantıda en az 18-19 katılımıyla sağlanır. Bir de her ilçeden yönetici arkadaşlarımız var.

HER YAPILAN PAHALI TRANSFER TRABZONLU GENCİN ÖNÜNÜ KAPATIYOR

Futbolcu yetişmiyor değil futbolcu yetişiyor Burada yetişen futbolcuların Trabzonspor’da yer bulma yer verilme durumu yok. Örnek verirsek bende yönetimdeyiz pahalı oyuncuları gönderelim yerli oyuncuların takıma katalım dediğimiz noktada bu kapasite var. Amatör takımlar iyi oyuncularını Trabzonspor’un altyapısına veriyorlar oradan çocuk U19 yetişiyor. Eğer bugün bu çocuklar şampiyon oluyorsa Amatör ’de takıma katılan gençlerinde büyük katkısı oluyor. Biz yıllardır burada bunun mücadelesini veriyoruz ve hala daha vermeye devam ediyoruz. Her transfer edilen pahalı oyuncu genç yeteneğin önünü kesiyor. Trabzonspor’un bu noktada bir politika belirlemesi gerekiyor. Biz pahalı oyuncular şampiyon mu olacağız? Yoksa genç oyuncular ile kulübü mü kurtaracağız. Bizim dönemimizde dedik ki biz 3 yıl boyunca şampiyonluk düşünmeyeceğiz bir yıl sonra gençlerle maya tutunca bu sefer taraftarlardan büyük baskı gelmeye başladı Ahmet Ağaoğlu’da bir dönem taraftarların başkanlığı yapmıştı. Taraftar hep şampiyonluk istiyor taraftar şampiyonluk istiyor. Ben şampiyon olayım gerisi önemli değil. Yöneticilerde etki altında kalıyor ve genç oyuncuların dolaylı yoldan önleri kesiliyor. Her yabancı transferinde. Buradaki arkadaşlarımın hepsi aynı fikirdedir. Biz altyapıdan gelen oyuncularla Trabzon’un bir noktaya gelebileceğine inanıyoruz. Şu an Trabzonspor’un altyapı ile ilgilenebilecek bir tane yöneticisi yok. Buradaki her arkadaşımız burada altyapılarla ilgileniyor. Altyapı bizim için önemli. Ben Trabzonspor’un başarılı olduğu dönemlerde gencecik futbolcuların sokak lambası altında Özkan Sümer’in bunları nasıl çalıştırdığı zamanları biliyorum. Biz o dönemleri özlüyoruz. Altyapıya lafta değil icraata önem verilsin. Tesis yönünde fazla bir sıkıntı yok. Yavuz selim Sahasının yıkılması bir geleneği ortadan kaldırdı. Altyapı yeterli, altyapıda çalışan insanlar var. Ancak onları dizayn edecek biri maalesef yok.

BAŞKAN İSTANBUL’DAN OLURSA ASBAŞKAN MUTLAKA TRABZON’DAN OLMALI MAALESEF BU GELENEK YIKILDI!

ZEKİ KURT:

Trabzonspor’un başkanı İstanbul’dan olduğu zaman Asbaşkanı Trabzon’dan olacak. Kongrede biz bunları konuşsak da değişen bir şey olmadı. Rahmetli Alaattin Hatayoğlu mekânı cennet olsun konuştu da ne oldu? Trabzon’da o konuşmanın altına imzası atmayacak adam tanımıyorum. En sonunda adam yanına iki kişiyle sahadan çıktı. Bir elin parmaklarından altı tanesi anormalse dört tanesine normal derler. Kimse Don Kişot aramasın. Biz fikirlerimizle ona saldıralım buna saldıralımın amacında değiliz. Biz ne profesyonel futbolcular derneğiyiz ne de TÜFAD’ız. Biz ASKF’YİZ Biz bir gün farklı başka bir gün daha farklı konuşmayız. Bugün ne konuştuysak 2 yıl sonra da aynısını konuşuruz. Bazıları bugün sözde sahip çıkıyor. İki sene sonra arkasından konuşuyor. Biz bunu yapmayız. Bizim durumumuz farklı. TÜFAD ne zaman konuşur? Antrenörleri görev alamayınca konuşur. Celil Hekimoğlu seçime girdi burada beğenirsin beğenmezsin bazıları beğenir bazıları beğenmez biz dedik ki Trabzonspor, Trabzon’dan yönetilmeli Başkan İstanbul’da oldu as başkan buradan olmadı. Trabzon’dan yönetilmeli dedik bir ilke ortaya koyduk. Celil Hekimoğlu geldi bizden yönetici istedi ilkemize uygun bir adamsın sen seçimi al biz komple sana destek vereceğiz birisi alda 100-200 oyda oradan al biz zaten beraberiz her gün tarihte belki de hiç görüşmemiştir. Celil Hekimoğlu’nun posterini binanın önünden aşağı astık eleştirildik. Kimlerden eleştiri aldık biliyor musunuz? TÜFAD’tan Profesyonel Futbolcular Derneğinden, hakemlerden. Bu kadar taraf olmayın bizim ilkemiz var. Biz de onlara dedik ki bizim bir ilkemiz var. Trabzon için şahsımız için değil.

BAŞKAN AHMET AĞAOĞLU, CELİL HEKİMOĞLU’NA BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ, BU ŞEHİRDE SICAK VE SAMİMİ BULUNDU. SİZE DE BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ Mİ?

(Soruya Başkan Cahit Erdem yanıt verdi)

Celil Hekimoğlu’na gitmesini bir nedeni var demek ki bize gelmesini bir nedeni yok. Oraya gitmesinin bir nedeni var. Demek ki buraya gelmesinin bir nedeni yok. Biz bunu unutmuyoruz. Biz burada toplanıp bunları konuşuyoruz. Herkesten önce buraya gelmesi lazımdı. Bugün şehirde şampiyonluk heyecanı yaşanmıyor mu? Yaşanıyor. Sen (Ağaoğlu) bizimle birlikte hareket edersen, biz her yerde milleti ayaklandıracağız. Of’ta arkadaşım gidecek politikanı yapacak. Beşikdüzü’nde başka arkadaşım senin politikanı anlatacak. Bunları organize edeceğiz hep birlikte. Trabzonspor başkanı bu sahada şampiyonluğa oynarsa 10 puan ilerdeyken oralarda olmuyorsa bunu yönetim sorgulayacak. Bunu sorgulayacak biz nerede hata yapıyoruz diye. 2010-2011 sezonunda stadın kapasitesi 22 bindi 18 bin kombine vardı. Belediyeyle, kaymakamlıkla spor tabanla bir iş birliği vardı. Bu bütünlüğü Trabzonspor’un yaşaması lazım. Trabzonspor’u yaşamıyorsa bu insanlar yaşatamazlar. Oraya niye gitti buraya niye gelmedi derdinde değiliz oraya gitmesi gayet normaldir buraya gelmemesi anormaldir. Biz, bize yapılan bir iyiliği unutmayız. Kötülüğü de unutmayız.

MEHMET ALİ BEY’DEN SONRA MAALESEF BİR YATIRIM YAPILMADI

ZEKİ KURT: İşin acı tarafı ne biliyor musunuz? Bizim emeklerimizden yapılanları Trabzonspor’un kazandığı Mehmet Ali Bey’den sonra şu Trabzon’un kazandığı hiçbir tesiste Trabzonspor’un katkısı yok. Bizim yaptıklarımızı alıyorlar hizmetlerimizi alıyorlar ama keyifte yokuz. Biz bugün de buradayız yarında buradayız 10 sene sonra gelin burada bizden birilerini bulacak. Ben kişisel anlamda konuşmuyorum bunda öncekilerin hiçbiri burada yok. 


1 YILDIR KULÜBE UĞRAMAYAN YÖNETİCİ KONU SEYAHAT OLUNCA DANİMARKA’YA GİDİYOR

ZEKİ KURT: Trabzonspor’un U19 takımı deplasmanlara gidiyor. Örnek bizim burada müsabakalar yapılıyor. Sahanın kenarı idareci bakımında çıkan kim o esame listelerine imza atan kim? Kulübede duran bana bir tane idareci söyler misin? Yok. Ben sana niye olmadığı söyleyeyim; buradan biri olsa amatörlerin içerisinde gelmiş orada emek vermiş ben 22 sene Bahçecikspor’un başkanlığını yaptım. Cebimden para verdim. Amatörde idarecilik yapıp da cebinden para vermeyen adam yoktur. Sorgulamamız gereken konu bu olmalı. Yıllarca amatöre hizmet vermiş burada emek vermiş insanlarında Trabzonspor yönetiminde bir kontenjanı olması gerekiyor. Trabzon’un futbolda kalbi amatörler diyorsun ancak yönetim kurulunu oluşturduğunda kalpten kimseyi oraya almıyorsun. Soruyorum size o kalp sağlıklı çalışır mı? Size samimi söylüyorum o yönetim kurulunda görev yapacak yüzlerce insan var bizim aramızda. Zaten bir amatör kulübü yönetmek Trabzonspor’u yönetmek daha zordur. Sıkıştıklarında bize geliyorlar. Durum güllük gülüstanlık olunca ahbap – çavuş ilişkisi içine giriyorlar.

BAŞKAN ZORLUOĞLU OTOBÜS İÇİN TALİMAT VERDİ YANINDAKİLER MAALESEF BU TALİMATI HASIRALTI ETTİ

Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesinden altyapıda oynayan çocukların tesislere daha kolay gelebilmeleri için ulaşım konusunda destek istedik, gittik görüştük. Biz yapmadık diye bir şey yok yapıyorsun ama bizim şimdi aramamız yok. Tahsis edelim onu birine biz kime gideriz ulaşım konusunda Belediye’ye gideceğiz biz kimden yardım alacağız Belediyeden sorularımızın cevabına olumlu yanıt verildi. Biz bu kulüplerimizin mağdur olmaması için Murat Zorluoğlu ile iki kere görüştük. Biz dedik ki 4 tane durak belirleyen spor ve idmanlar için sporcu resimleri olsun durakta iki tane otobüs belirleyelim bunlar özellikle Cumartesi-pazar günleri ring atsınlar diğer günlerde belirli saatlerde Çömlekçiden kalksın Akyazı’ya gitsin. Belediye başkanı onay verdi ama alttaki kurumlar bunu hayata geçiremedi.

ŞU ANDA TRABZONSPOR’UN ALTYAPI İLE İLGİLENECEK BİR YÖNETİCİSİ YOK

Yayın koordintörümüz Asım Kemal Güner, Başkan Danışmanı Ahmet Firidin, spor Koordinatörümüz Nihat Erence ve yazarımız Tevfik Fikrek Kaynar’ı ağırlayan ASKF yönetimi, 2 saat aşkın süren sohbette, çok özel konular konuştu. ASKF Başkanı Cahit Erdem ve yönetim kurulu, Trabzonspor’un altyapı konusunda artık ciddi adımlar atması gerektiğini savunup, “Şu anda Trabzonspor’un altyapı ile ilgilenecek bir yöneticisi yok” siteminde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap