SON DAKİKA



Haber > Spor > Mustafa Bıyık; ''Bu takım 5 kişinin fantezisi olmaktan kurtarılmıştır''

Mustafa Bıyık; ''Bu takım 5 kişinin fantezisi olmaktan kurtarılmıştır''

Karadeniz Özel

08 Haziran 2020 Pazartesi - 11:40




Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomraspor’u Karadeniz’de masaya yatırdı...





// Karadeniz Özel // İsmail DÜZGÜN // Yomraspor’un hem altyapısı, hem tesisleşmesi, hem de ligdeki durumu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Bıyık, sorunları dile getirdi, çözüm konusunda ise önerilerde bulundu.

Mevcut yönetimi de değerlendiren Bıyık, “Sayın Davut Atmaca ve ekibi, Yomraspor’u 5 kişinin fantezisi olmaktan kurtarmıştır. Masaların mezesi olan Yomraspor, şimdi Yomralıların oldu” dedi.

Yaklaşık 14 ay önce göreve gelen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden Yomraspor ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle tesisleşme konusunda ciddi adımların atılması gerektiğini savunan Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Davut Atmaca ve yönetimini ise öve öve bitiremedi. Bir çok sorunu dile getiren ve çözüm konusunda yapmaları gereken maddeleri tek tek sıralayan Bıyık’ın muhabirimiz İsmail Düzgün’e verdiği işte o özel röportaj:

SAHA VE TESİS SORUNUMUZ VAR

Yomraspor'un bir çok sorunu var, en başta da stat ve tesis geliyor. Taraftarı sahaya çekecek olan sadece takımın oynadığı futbol değil yaşanacak olan ambiyanstır. Taraftar o ambiyansı yaşarsa maça gelir. Mesela Trabzonspor’un 25 binlik stadına 24 bin taraftar gelince büyük bir başarı elde etmiş gibi konuşuyorduk. Şu anda en kötü maçımızı 24 bin kişiyle oynuyoruz. 20 bin dolaylarındaki taraftar sayımız 30 binleri aştı. Bu sayının artmasının nedeni sahadaki atmosfer ve ambiyanstır. Şimdi biz Yomraspor için de böyle yapmamız lazım. Bin kişilik bir stadımız var. Bu stat çok daha konforlu düzgün çekici sosyal bir stat olmuş olsa seyirci sayısı 2 bin olur. Geliyorsun, bir bakıyorsun sanki BAL maçı oynuyormuş gibi bir hava var. O heyecan yok. Seyircisi maça çekecek başka etkenler yapmamız lazım.



BURADA İDMAN YAPAN SAKATLANIR

İstanbul, Ankara, Antalya, Eskişehir’den onlarca takım, taraftar geliyor. Stadın yolu kötüydü. Onu yaptık. Çünkü buraya misafirlerimiz geliyor. Burası vitrinimiz. Yomraspor, tesisleşme, statlaşma ve temsil edilme noktasında son yıllarda çok ihmal edildi. Yomraspor’la eşdeğer durumda olan ligdeki diğer takımlara bakıldığı zaman belki de en kötü saha ve tesise sahibiz. 3. Lig’de aynı grupta olduğumuz Tirespor’un 60 milyona mal olmuş bir stadı var. Bizim 6 milyonluk bir stadımız bile yok. Yeni stadımız yapılsa 3-4 milyona mal olur. Onlar, 60 milyonluk stadı ne yaparak hak ettiler ya da biz neden hak etmedik çok merak ediyorum! İkimiz de aynı seviyedeyiz. Kaldı ki Trabzon’a futbol şehri diyoruz. Durum ortada. Bizim şu anda antrenman sahasında sağlıklı bir topçu idman yapsa sakatlanır.



UZUN VADEDE FAYDALANMALIYIZ

Davut Atmaca ve ekibi, Yomraspor’un Trabzon nezdindeki imajını düzeltmeye çalışıyor. Başarı onundur, başarısızlığına ortak oluruz. Çünkü Yomraspor’la yatıp Yomraspor’la kalkan kişi odur. Yomraspor’u 5 kişinin fantezisi olmaktan kurtarmıştır. Masaların mezesi olan Yomraspor, şimdi Yomralıların oldu. Siyasi noktada aynı noktada olmamamıza rağmen bu kulüp, ekonomisini ve zamanını harcayan birisi tarafından yönetiliyor. Bu kişiler Trabzonspor için şanstır. Futbola bu kadar önem vermiş insanlardan uzun vadeli faydalanmalıyız. Bunu canı gönülden söylüyorum. Sayın başkanın tek derdi Yomraspor. Altyapıdan yeni topçular yetiştirmek, bu kulübü ileriye taşımak için çabalıyor. Eğer kim bu kulübün tesisleşmesi için mücadele ediyorsa onu el üstünde tutmalıyız.

İTİBAR OLMAZSA OLMAZIMIZDIR!

Yomra'da 15 maç oynandı. Yomra stadına gelen misafir takımlardan bir tanesi bile yense de yenilse de bizim için kötü bir düşünceye sahip olmamıştır. İyi ağırlamış ve öyle yollamışızdır. Saha sonuçları önemli ancak daha da önemlisi itibardır. Biz itibara önem veriyoruz. Biz de oraya gidince aynı şeylerle umut ediyoruz. Nihayetinde spor kardeşliktir. Eğer bu spor, kavgaya dönüşecekse birbirimizi yiyeceksek bunu yapmanın da bir anlamı yok. Yomra’ya bakış açısı iyi olacak. Buraya gelen mutlu dönecek. Bu kez 20 kişi gelen bir ekip bir daha ki sefere 40 kişi gelecek. Bu iyi bir tanıtımdır. 1 yıllık süreçte bu anlamda güzel işler yaptığımızı düşünüyorum. Gelecek adına umutluyum.

BURADAKİ NEYİ HAYAL EDECEK?

Bu yörenin çocuklarına önem vereceğiz. Mahalle aralarında top oynayan çocuklar bulup onları Yomraspor’a kazandırmalıyız. Altyapının temeli üst yapının tesisleşmesi ve profesyonel bir takım haline dönüşmesine bağlıdır. Bu sağlanmalı. Bakın, Trabzonspor altyapısındaki bir oyuncuya en büyük hayalini sorsanız, Akyazı’daki o ambiyansta sahaya çıkmak istiyorum cevabını verir. Peki Yomraspor’da oynayan genç oyuncu neyi hayal edecek? Yanlarında tel örgüleri olan, topa vursan yandaki dereye gidecek olan statta oynamayı neden hayal etsin? Gider halı sahada oynar. Bir yönetmen sinema filmi çekeceği zaman o filmin 5 milyon kişi tarafından izlenmesini hayal eder. Eğer boş salonlarda o film yayınlanırsa ikincisi de aynı şekilde olursa bunun bir anlamı yok der yapmaz o işi. Bizde de aynı. Sahaya çıktığı zaman her topçu izlenmek ister. Beğenilmek ister. Kim diyecek?



ENERJİ BÖLÜNÜRSE GÜÇ DE BÖLÜNÜR

Hayalci olmamak lazım. Yomraspor’un çok üst liglerde olması bizi avantaj sağlamaz. Bizim Trabzonspor’umuz var. Trabzonspor’un rolünü paylaşacak bir duyguya gelmemeliyiz çünkü enerjimizi bölersek bu gücümüz de bölmüş oluruz. Yomraspor 2. ve 3. Lig takımıdır. Bu kulübün bugün 1. Lig veya Süper Lig’de yer alması çok sağlıklı olmaz. Büyük ekonomimiz de yok. Hep beraber Süper Lig’e dolalım dersek hem ekonomik olarak enerjimizi parçalara böler başarılı olamayız. Bu ligde planlı hareket ederken, 2. Lig’e çıkabiliriz. Yomra sadece Yomralıların ilçesi değil. Yomra artık bütün Trabzon’un ilçesidir. Yomra’da nüfusuna kayıtlı olmayan yaklaşık 15 bin insan var burada. Buraya kayıtlı ama burada doğmamış çok insan var. Onlara Yomraspor sevgisini aşılamamız lazım.

DURUŞUMUZU HİÇ BOZMADIK

Fikstüre bakıldığı zaman sonuçlar anlamında bir başarısızlık oldu diyebiliriz. Uzun süre düşme hattında yer aldık. Ama küme düşme kaygımız olmadı. Yomraspor’un ismi küme düşecek takımlar arasında anılmamalı. Anılamaz da. Biz başarılı bir takımız, küme hattında yer alsak bile imajımızı bozacak bir davranışta bulunmadık. En kötü günümüzde bile duruşumuzu bozmadık. Bence bu takım imajını düzeltme açısından şampiyondur. Talihsizlikler yaşadık doğru, iyi oynadığımız maçlarda puan kayıplarımız oldu. Toparlanma sürecinin olacağını düşünüyordum, nitekim oldu. Son 4 maçı gol yemeden kazandık. Her zaman hedef olmalı. Hedefler bittiğinde heyecan da biter. Bizim heyecanımız da hedefimiz de bitmez. Bulunduğumuz noktadan daha üst sıralarda ligi tamamlayacağız.

TRABZON’DAN BAKMAK LAZIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Yomra’ya sporsal anlamda bir katkısı olduğunu göremiyoruz. Bir stat ve antrenman sahası yoksa, sporsal anlamda bir yatırım yoksa konuşacak da bir şey yok. X ilçe takımına saha yapılmış, bu beni ilgilendirmez. Ben kendi ilçem adına ne yapıldığına bakarım. Benim ilçeme bu anlamda bir şey yapılmadı. Spor konusunda Yomra’nın bir üvey evlat olarak bırakıldığını düşünüyoruz. Antrenman sahası, stat, sosyal tesis gibi defalarca ilçenin sıkıntıları gündeme geldi. Yomra’nın sahil tarafındaki sahanın ihalesi olacak. Şu an ihale aşamasında teşekkür edemem. Önce ihalesi yapılacak. Müteahhit gelecek kazmayı çakacak. Bu iş bittiği zaman bu işi yapanlardan Allah razı olsun diyeceğiz. Yapılana teşekkür ederim, yapılmayanı eleştiririm. Teşekkür etmekten bir ezikliğim olamaz.

HEKİMOĞLU FK'YI ÖRNEK ALMALIYIZ

Seçimden 2 ay sonra Hekimoğlu Trabzon Futbol Kulübü’nün tesislerine gittim. Kulüp başkanı Celil bey, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı. Futbolla çok fazla aram yok taraftar olarak yoğun bir ilgim vardır. İnanın bana gücüm olsa Hekimoğlu’nun tesislerinde futbol hayatımı sürdürmek isterim. Bu tesisleri gören insan bunu içtenlikle söyler. İnanın bu tesisleri görünce insanın yaşanacağı duygu bambaşkadır. Bize gelse neyle karşılaşacak? Ortada ona sunabilecek bir şeyimiz yok. Onun için bu tesisleşme sağlanırsa Hekimoğlu Trabzon Kulübü’ne duyulan bu güzel düşünceler bize de duyulur.



AKYAZI'DAN BEŞİRLİ'YE HİÇBİR GÜÇ YÜRÜTEMEZ

Uzun yıllardır Trabzonspor’un maçlarına aralıksız gidiyorum. Geçen sezon bir maçtan dönüyordum. Taraftarların yoğun bir kat yağışı altında Beşirli’ye doğru yürüdüğünü görünce, ‘Bu insanları Akyazı’dan Beşirli’ye kadar Trabzonspor’dan başka hiçbir güç yürütemez’ dedim. Bu duygunun tarifi yok. Trabzonspor, bu şehrin üst kimliğidir. Hangi siyaset lideri olursak olalım Trabzonspor’a hassasiyetimiz yüksek. 14 aylık belediye başkanlığım döneminde pişmanlık duymayacağım tek konu Trabzonspor’un haklarını savunmak oldu. Futboldan anlasın anlamasın bu takımı korumalıdır.

TRABZONSPOR'A TEŞEKKÜR VE ELEŞTİRİ

Trabzonspor'un 2 tane yöneticisi, yanlarına 3-5 futbolcuyu alarak neden Yomraspor’un maçını izlemeye gelmiyor? Şehir dışında olduğumdan 1-2 maç hariç Yomraspor’un bu sezon tüm maçlarını izledim. Hiçbir yönetici, futbolcu göremedim. Bu kulüp bu şehrin önderidir, büyüğüdür, abisidir. Her noktada abilik yapacak. 5 yıldızlı otellerin lobilerinde oturup keyif yapacağına gelip bu maçları izlesinler. Sadece Yomraspor için değil. Hekimoğlu’nun, Ofspor’un da maçına gitsinler. Biz Trabzonspor’un her maçına gidiyoruz. Biz küçüklüğümüzü yapıyoruz onlar da büyüklüğünü yapsın. 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap