SON DAKİKA



Haber > Spor > Muslera tarih yazdı

Muslera tarih yazdı

15 Ağustos 2016 Pazartesi - 13:20




Kritik maçların adamı, taraftarın kahramanı Fernando Muslera, Beşiktaş karşılaşmasında da devleşti, Galatasaray’a zaferi getirdi. Sarı-Kırmızılı takım





2011’de Lazio’dan transfer edildiğinde kimse Muslera’nın bu kadar başarı yakalayacağını beklemiyordu. Evet iyi bir file bekçisi olduğu için alındı, ancak Galatasaray’da bir kaleciden çok daha fazlası olduğunu kanıtladı. İlk sezonunda lig şampiyonluğu yaşayan Uruguaylı, sonrasında adeta seriye bağladı. Son olarak Konya’da oynanan Süper Kupa finalinde devleşen Muslera, Beşiktaş’ı durduran isim oldu.

Penaltı onun işi

120 dakikalık maç boyunca 4 kritik kurtarışa imza atan tecrübeli eldiven, penaltılarda adeta duvar ördü. 2 kurtarış yapan Muslera, finalin adamı seçildi.5 senelik Galatasaray kariyerinde 10. kupasını kazanan yıldız kaleci, gerçek bir ‘winner’ olduğunu gösterdi. Geçtiğimiz sezon özellikle savunmadaki hatalar nedeniyle etkisiz bir performans ortaya koyan ve zaman zaman eleştirilen Muslera, lig öncesi ilk resmi maçta yaptığı kurtarışlarla taraftarların gönlüne su serpti.

Tarihe geçti

2011-2016 yılları arasında 3 lig şampiyonluğu yaşayan Muslera, 3 kez Türkiye Kupası mutluluğu yaşadı. Uruguaylı file bekçisi Süper Kupa’yı da 4 kez kaldırdı. Hagi ile birlikte Galatasaray’ın gelmiş geçmiş en çok kupa kazanan yabancısı olan Muslera, kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap