SON DAKİKA



Haber > Spor > MHK’ye operasyon

MHK’ye operasyon

Karadeniz Özel

17 Temmuz 2021 Cumartesi - 15:09




Karadeniz, yeni sezon öncesi Türk futbolunda bomba etkisi yaratacak bir gelişmeyi okuyucularına duyuruyor





// Karadeniz Özel // Yanlı hakem atamaları Serdar Tatlı ve ekibine olan güveni tamamen azalttı. Özellikle pandemi döneminde Tatlı’nın, başta Trabzon bölgesi hakemleri olmak üzere, Anadolu’daki önemli futbol şehirlerini yok sayması, sınav yapmak yerine keyfi uygulamalarla isim belirlemeleri sabırları taşırdı. Bu uygulamaya tepki gösteren hakemler, önce Tahkim Kurulu’na ardından ise AİHM’ye başvuru yapma kararı aldı.

YENİ sezon henüz başlamadı ancak futbolun her kademesinde kaos erken start aldı. Kulüplerin, TFF’yi indirmek için yoğun kulis yaptığı şu günlerde, Merkez Hakem Kurulu (MHK) için de ciddi bir hamlenin akın olduğu ortaya çıktı. Karadeniz’in ulaştığı bilgilere göre, geride kalan sezonun en çok tartışılan organı olan MHK Başkanı Serdar Tatlı ve ekibi yine skandal bir uygulamayla eleştirilerin odağında yer aldı. Tatlı ve ekibinin yeni sezon için açıkladığı liste her kesimden tepki çekerken özellikle futbol şehri Trabzon’dan Süper Lig’e yalnızca 1 orta 3 de yardımcı hakem alması eleştirileri tavan yaptı. Oysa geride kalan sezon Trabzon’dan Süper Lig’de 3 orta 6’da yardımcı hakem bulunuyordu. Serdar Tatlı ve ekibinin hakem atamalarını yaparken, kimseye danışmadan MHK’de talimat değişikliğine gitmesi sabırları iyice taşırdı. 15 gün arayla yapılan talimat değişikliğinin ardından birçok hakem ve gözlemci mağdur oldu. MHK’nin iş bilmezliği hem futbol camiasını, hem de hakemleri çileden çıkardı. Bu hamlenin kabul edilemez olduğunu savunan hakem ve gözlemcilerin yaşadıkları mağduriyetten dolayı, önce Tahkim Kurulu'na daha sonra da AİHM’ye başvuru yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Yaşanan bu tartışmalar ışığında Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK’nin değişmesi adına yoğun bir baskı oluşmaya başladı. 5 Ağustos'ta TFF'nin Olağan Genel Kurulu var. Serdar Tatlı başkanlığındaki MHK'nin istifa edeceği ya da görevden alınacağı konuşuluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap