SON DAKİKA



Haber > Spor > MHK’nin eski başkanı itiraf etti: ''Var odasında FB Tv'den çalışanlar var''

MHK’nin eski başkanı itiraf etti: ''Var odasında FB Tv'den çalışanlar var''

29 Nisan 2020 Çarşamba - 14:20




Erman Toroğlu’na konuşan Yusuf Namoğlu, deyim yerindeyse ortalığı toz duman edecek sözler söyledi. VAR odasında FB TV’den çalışanların olduğunu dile getiren Namoğlu, “VAR'ı biz kurduk ama çoğu şeyine karışamadık. Raporlar bize değil, federasyondaki bir gruba gidiyordu" itirafında bulundu.





Galatasaray-Trabzonspor maçında verilmeyen penaltıyla ilgili de konuşan Yusuf Namoğlu, “VAR hakemi Bülent Yıldırım, Ümit Öztürk'ü davet ediyor ama Galatasaraylı oyuncunun havada Trabzonlu oyuncunun ayağına bastığını söylemiyor. Söylese sorun çıkmayacak" ifadelerini kullandı.

YUSUF NAMOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI SAYFA 15’TE

FUTBOL yorumcusu ve köşe yazarı Erman Toroğlu, eski MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ile yaptığı bir söyleşiyi Sabah Gazetesi'ndeki köşesine taşıdı. Erman Toroğlu’nun Yusuf Namoğlu ile yaptığı röportajdan dikkat çeken kısımlar şöyle:

"RAPORLAR TFF İÇERİSİNDEKİ BİR GRUBA GİDİYORDU"

Konuşurken geldik VAR'a... Konuyu kuruluş aşamasındaki insana soralım dedik... "VAR'ı kurarken 1.5 yıl eğitim verdik. UEFA bile inceledi ve VAR eğitimlerini bizim merkezde verdi" diyen Namoğlu, şu sıkıntıları anlattı: "VAR'ı biz kurduk ama birçok şeyine karışamadık. Maçlar bitiyor, ama bize bir rapor gelmiyor. Oyun ne kadar durdu, pozisyonda ne kadar inceleme yapıldı? TFF içinde bir grup vardı. Raporlar işte o gruba gidiyordu" dedi. Namoğlu'nun 'O grup' dediğini ben biliyordum. Beşiktaşlı eski yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ve ona bağlı çalışan Aybars Canbay'dan bahsediyordu.

"TEKNİK BÖLÜMDE FENERBAHÇE TV'DEN ÇALIŞAN VARDI"

Şunu sordum Yusuf'a… Biz 'Takım Oyunu' program ekibi olarak VAR sistemini gelip yerinde inceledik. Orada benim bir şey dikkatimi çekti. VAR ve AVAR var…. Ayrıca teknik ekip olarak çalışanlar da var. Bu teknik elemanlar maçlarda en az hakemler kadar etkililer. Bu konuda ne diyorsun?" Dedi ki, "Maalesef orada da sıkıntılarımız oldu. Bu ekipler bize bağlı değil, o dediğim federasyondaki gruba bağlı çalışıyorlardı." "Teknik ekipte çalışanlarda fanatikler var mıydı? diye sordum, "Fenerbahçe TV'den gelen görevliler vardı" diye yanıt verdi. Şaşırdım… Bir kulüp televizyonundan gelen biri VAR sisteminin teknik bölümünde çalışıyordu.

PENALTIYI VERMEK İSTEMEDİ

Galatasaray- Trabzonspor maçı… Hakem Ümit Öztürk, VAR'da Bülent Yıldırım var. Hakemi davet ediyor ama Galatasaraylı oyuncunun havada Trabzonlu oyuncunun ayağına bastığını söylemiyor. Söylese sorun çıkmayacak."

GALATASARAY MAÇINDA NE OLMUŞTU?

10 ŞUBAT 2019 tarihinde İstanbul’da oynanan ve Galatasaray’ın 3-1 kazandığı maçta Ümit Öztürk skandal kararlarla Trabzonspor’un ipini çekmişti. Galatasaray’ın penaltı ile 1-0 öne geçtiği pozisyonun öncesi Onyekuru’nun ofsaytı görmezden gelindi.

İlk yarının son dakikasında Rodallega’ya arkadan faul yapan ve sarı kartı bulunan Diagne’ye Ümit Öztürk ikinci sarı kartı veremedi.

54. dakikada Ekuban, ceza sahası içerisinde topla buluştu. Marcao’nun ayağına bastığı pozisyonda yerde kaldı. Hakem Ümit Öztürk pozisyonu VAR'da izledi. Ancak Marcao’nun Ekuban’ın ayağına bastığını VAR’da da göremedi ve devam kararı verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap