SON DAKİKA



Haber > Spor > Merakla beklenen Süper Lig yayın ihalesinde son durum

Merakla beklenen Süper Lig yayın ihalesinde son durum

08 Şubat 2022 Salı - 13:45




Sezon sonunda BeinSports ile olan sözleşmenin sona erecek olması sebebiyle gelecek sezondan itibaren yeni bir yayın sözleşmesi yapılacak olan Süper Lig maçlarıyla ilgili TFF'den açıklama geldi.





Sezon sonunda BeinSports ile olan yayın anlaşması sona erecek Süper Lig'in yayın ihalesi hakkında konuşan TFF Başkanı Nihat Özdemir, kurumların yayın ihalesine ilgi gösterdiğini ifade etti.

Özdemir, "14 Şubat'ta yine bu salonda saat 14.00 civarında son teklifleri alacağız. İhale komisyonuna dün davet mektuplarını yolladım. Pazartesi günü saat 12.00'de burada buluşacağız. Akşama kadar ihale sürecini yürüteceğiz. Şu anda 8'in üzerinde ihale dosyası alanlar var. Birçok konuda bize sorular yolluyorlar. İlginin iyi olduğunu söyleyebilirim. İnşallah iyi bir teklifle gelecekler, iyi bir ihale, yarışma olacak. Sonunda kazananla önümüzdeki sezondan başlamak üzere 3 veya 5 yıllık anlaşma imzalayarak yolumuza devam edeceğiz. İyi bir teklif gelmesini bekliyorum. Çünkü; Türk futbolunun en önemli gelirlerinden bir tanesi, yayın gelirinden elde edilecek gelirdir. Hele ki Anadolu takımlarımızın gelirlerinin yüzde 80'i yayın gelirlerinden geliyor. 4 büyüklerin, bütün bütçelerinde yüzde 40 civarında. Ancak Anadolu takımlarının yüzde 80. Hatta yüzde 80'i geçen takımlar bile var. Onun için bu yayın ihalesinden ne kadar çok gelir elde edebilirsek, Türk futbol takımlarının hepsi için geçerli. Sadece Süper Lig'deki takımlar değil, 1'inci, 2'nci, 3'üncü Lig'den de puantaj sistemiyle almaktadırlar. Önem veriyoruz, ilgi de var. İnşallah iyi bir neticeye varacağız" ifadelerini kullandı.

İHALEDEN ÖNCE FİYAT VERMEM

Düşündükleri bir ihale bedeli olup, olmadığı sorulan Özdemir, "İhaleden önce olmaz. Ben zaten ihale komisyonu başkanıyım. Böyle bir şey zaten söylenemez. İnsanlar ihale hakkında başka şekilde düşünmeye başlar. Görüşmelere de açığız. Devamlı gidip, geliyorlar. Bugün sabah bile bir yayın kuruluşu ziyaret etti. Kafalarında soruları varmış. Hepsine açıklıkla cevap verdik. Teklifleri bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan basında yer alan haberlere göre TFF'nin beklentisinin senelik 300 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. Fakat mevcut ekonomik koşullar göz önüne alındığında bu meblağın yarısının bile verilip verilemeyeceği kestirilemiyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap