SON DAKİKA



Haber > Spor > Mehmet Ali Yılmaz TFF’yi özerk yapıya kavuşturdu ama…

Mehmet Ali Yılmaz TFF’yi özerk yapıya kavuşturdu ama…

16 Temmuz 2021 Cuma - 12:07








1992 yılında dönemin Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz devrim niteliğinde bir karara imza attı.

Futbolu, siyasetin kucağından kurtarmak isteyen Mehmet Ali Yılmaz, 17 Haziran 1992’de 3813 sayılı Kanunla Türkiye Futbol Federasyonu’nu özerk hale getirdi.

Ancak, Mehmet Ali Yılmaz’ın bu kadar uğraş verip, özer hale getirdiği Türkiye Futbol Federasyonu yine son yıllarda, siyasetle iç içe oldu.

Bu nedenle de kulüplerin söz hakkından çok siyasetin dediği oldu. Siyaset kimi istedi ise o kişi futbolun başına getirildi. Bu yapı nedeniyle de futbolda bir türlü istikrar sağlanamadı.

4 BÜYÜK KULÜBÜN BAŞKANI KATILDIKLARI TELVİZYONPROGRAMINDA FEDERASYONA BU ŞARTI KOŞTU:

TFF BİZİ DİNLEMEZSE LİGDEN ÇEKİLİRİZ


Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi önceki gün Haber Türk TV’de canlı yayına katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendilerine sunduğu imkanların kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulayan başkanlar, taleplerinin karşılanmaması halinde maçlara çıkmama kararı alacaklarını duyurdu. 4 büyük kulübün başkanı, “Kulüpler Birliği Vakfı irade koyunca, UEFA, FIFA da bir şey yapamaz. En kötü hepimizin 3 puanı silinir, bir şey fark etmez. Bu arkadaşların ciddiyetin farkında olması lazım” dediler.

PEKİ KULÜPLER GERÇEKTEN LİGDEN ÇEKİLEBİLİR Mİ? BUNU 2 HUKUKÇUYA SORDUK, ÇARPICI YANITLAR ALDIK:

GENEL KURUL KARARI OLMADAN  KİMSE LİGDEN TAKIMI ÇEKEMEZ


TÜRKİYE’DE bir çok önemli davanın avukatlığını yapan Ali Rıza Dizdar, Karadeniz’in sorularını yanıtladı. Önceki gün 4 büyük kulübün başkanları Ahmet Ağaoğlu, Ali Koç, Burak Elmas ve Ahmet Nur Çebi’nin Haber Türk TV’deki açıklamalarını değerlendiren Ali Rıza Dizdar, “Ligden çekiliriz’ diyorlar. Bu mümkün değil. Nedeni ise basit; Bu eyleme yapabilmeleri için öncelikle kendi kulüplerinin kongre üyelerine karşı bir sorumlulukları var. Öyle ben ligden çekildim demeyle olmaz bu işler. Bunu gerçekleştirmek için önce Olağan Üstü Genel Kurul’a gitmeleri gerekir. Mevcut kulübün kongre üyeleri, daha doğru deyimle sahibi olan kişiler buna izin verirse ancak o zaman gerçekleştirebilirler. Diğer önemli konu ise, bunu gerçekleştirebilmek için UEFA’ya başvuru yapmaları gerekir. Avrupa Futbolu’nun bir numarası ve karar organına, “Bizim federasyonumuz, isteklerimizi gerçekleştirmiyor. Biz bu durumdan şikayetçiyiz. İzniniz olursa biz 4 kulüp ya da daha gazla kulüp varsa, ayrı bir lig yapıp oynayabiliriz” başvurusu yapmaları gerekir. UEFA bunu değerlendirir, haklı bulursa bu takımlar yine UEFA’nın izni ile farklı bir lig yapıp oynayabilir. Hatırlarsınız; Avrupa’da bir Süper Lig kuruldu. Ancak UEFA’nın onayı alınmadı. Önemli kulüpler de bu oluşumda yer aldı. UEFA izin vermeyince bu birlik dağıldı. Elbette bunlar kaos çıkarır ancak olasılıklar içinde bunlar da var. Kesin olan şu ki; Kulüpler öyle kafasına göre bin ligden çekiliyorum diyemez. Sonuçta bu TFF’yi oluşturan bu kulüplerse, yine değiştirecek olan da bu kulüplerdir” ifadelerini kulandı.

BU YAYINCI KURULUŞA TEPKİDİR

KARADENİZ’DEN İsmail Düzgün sorularını yanıtlayan Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen ise bu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Bu yayıncı kuruluşa tepkidir. Neticede yayıncı kuruluş bu sayede ciddi para kazanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap