SON DAKİKA



Haber > Spor > Mardin'de Trabzonspor sevdası

Mardin'de Trabzonspor sevdası

05 Nisan 2015 Pazar - 11:03








AK Parti'nin genel seçimler öncesi aday adayı belirleme noktasında en çok önem verdiği konu çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadele konuları idi. AK Parti hem bu süreçte hem de önümüzdeki süreçte bu kriterler üzerinde kadrosunu şekillendirecek. Kimin ne kadar samimi, kimin ne kadar yürekli ve kimin ne kadar davaya sahip çıktığını bir kenara not ediyor. İşin özü şu: Paralel yapı ile mücadele edemeyip, çözüm sürecine destek veremeyenler devre dışı kalacak. Peki bu noktada AK Parti teşkilatları ve vekil aday adayları nasıl bir sınav verdi ya da veriyorlar?

Çok somut bir örnekle bunun cevabını vereyim: Geçen hafta Mardin’de çok anlamlı bir buluşma oldu. 49 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Artuklu Belediyesi, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Federasyon bünyesinde Mardin Kızıltepe Trabzonspor Derneği de var.

Derneğin inanmayacaksınız ama yaklaşık 3 bin üyesi var. Hepsi fanatik, hepsi Trabzonspor sevdalısı. Trabzon'dan giden heyeti coşkuyla karşıladılar. Peki kim vardı o heyette? Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Köksal Sadıklar ile Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Ahmet Külekçi. Külekçi kardeşimiz geçen yıl Mardin’den gelen heyeti 4 gün boyunca ağırlamış; sevgi, barış ve dostluk köprüsü kurulması noktasında müthiş bir adım atmıştı.

Heyet Trabzon'da Büyükşehir Belediyesi'ni, Trabzon Valiliği'ni, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ve birçok sivil toplum örgütünü ziyaret etmişlerdi. Şimdilerde ise iadei ziyaret olarak Trabzon heyeti bunu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ısrarla üzerine bastıkları çözüm sürecine Trabzon kanadından siyasiler, yerel yönetimler, sendikalar ve dernekler sessiz kalırken Ahmet Külekçi risk de alarak tek başına inanılmaz güzel işler başardı. Peki neden bir anda sosyal medyaya bu manada birçok yorum yapıldı? Bilinmesi lazım ki Mardin heyeti Trabzon'a geldiğinde bu şehirde devletin en üst düzey yetkililerini ziyaret etmişlerdi. Öyle ki dönemin İl Genel Meclisi de bu illeri ziyaret etmişlerdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap