SON DAKİKA



Haber > Spor > Madem çimleri yolacaktık!

Madem çimleri yolacaktık!

19 Nisan 2016 Salı - 09:26








Gençlerbirliği maçına başlamadan önce; Türk futbol tarihinde eşi benzeri yaşanmamış, U17 takımımızın uğradığı gasp, Futbol Federasyonu’nun tarihine bir daha silinmemek üzere yazılırken, Trabzonspor yönetiminin böylesine önem arz eden bir olay karşısında bu derece suskun kalmasını anlamak hiç de kolay değil. Bunu, yönetime oy veren Genel Kurul delegelerinin vicdanlarına bırakmak daha doğru olur kanısındayım.

Ne olmuş! Trabzonspor U17 Takımı sezon sonunda açık ara Şampiyon olmuş. Genç kardeşlerimiz alın terlerinin karşılığı olan bu şampiyonlukla birlikte daha büyük başarılara hazırlanırken, birden bire Federasyon kuralları değiştirdi. “İlk 8 takım play-off oynayacak” demiş ve de oynanmıştır. Bunun sonucunda da Fenerbahçe şampiyon olmuştur. Ne iş yapar yönetimin Yılmaz Büyükaydın’ı? Ne iş yapar yönetim kurulu? Alt yapı ne için vardır? Gıkınız çıkmaz! Haksızlığa uğrayan Trabzon U17 takımı değil de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe olsaydı acaba sizleri kulüpten dışarı çıkartılar mıydı? Yazık, yazık, bin kere yazık...

Gençlerbirliği maçına gelince; kaç maçtır Sadi hocanın ve de ekibinin büyük uğraşları sonucu ortaya çıkarttığı 9-10 tane yıldız futbolcularımızın üç dört tanesinin yine sahne almadığı Gençlerbirliği maçının hemen başında kalesindeki golle tanışan Hami hocaya seslenmek isterim. Senin de yıllar önce bu tip maçlarda yeteneğin keşfedilerek, Türk futbolunda üst seviyede futbol oynayabilmenin yolu açılmıştır. Aynı kadro ile risk alarak, kendine ve de tribünlere oynamanın bir mantığı yok. Sana yapılan özveriyi sen de bu gençlere yap. Gençler için risk al. Onların geleceğine ışık tut. Tut ki altyapıdaki çark dönsün. Korkma oynat. Senin teknik adamlığına bu gençler engel olmaz.

İşte Gençler maçı, ismi üzerinde lakin bizim gençlerimiz yok, ilk yarı durum 2-0. Dönüşümlü olarak oynatman gereken gençlere bu şansı vermezken, her maç onlar için çok önemliydi. Hocam seni kim tenkit edebilir ki? Sadi hocanın açtığı bu yoldan yürümek bu kadar zor mu? Unutma senin de hocan Sadi hocaydı! Trabzonspor yönetimi Ajda Pekkan’ın güzel sözleri, iddialı anlatımların sonucu “Palavra, palavra hepsi palavra” şarkısını anlatır biçimde. Bir şeyi hesap edebilecekler mi? İşte cevap bekleyen soru. Sadi hoca ile birlikte kategorilerinde başarılı bir sezon geçiren gençlerin ıslattıkları bu formanın neyi ifade ettiğini bilemiyorsanız eğer altyapı neden vardır? Bu kadar başarıyı bu kadar az bütçe ile toplum önüne koyan bu gençlerin mükafatları nelerdir? Dizi film çevirmek için mi çalışırlar? Gençler çok önemli. “Altyapısız olmaz” diye diye yönetim olanlar hangi gerçeğin peşinde, altyapının ne ifade ettiğini anlayamazlar. İşte sahada tel tel dökülen Trabzonspor, hala başka hayaller peşinde yalandan yere koşarken, sonuç 3-1. Yenildik. Keşke gençlerimizle yenilseydik de sonuç 5-1 olsaydı. Hami hoca senin backround’un artardı. İşte halimiz bu...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap