SON DAKİKA



Haber > Spor > Leverkusen'den Hakan açıklaması!

Leverkusen'den Hakan açıklaması!

17 Mart 2016 Perşembe - 15:44




Hakan Çalhanoğlu hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili Bayer Leverkusen'den bir açıklama yapıldı.





Leverkusen'den açıklama var... Trabzonspor'a yıllar önce transferi sırasında yapılan usülsüzlük nedeniyle bordo mavili kulüp tarafından FIFA'ya şikayet edilen Hakan Çalhanoğlu hakkında soruşturma başlatıldı. Futboldan men edilme cezasına kadar ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecek futbolcuyla ilgili Bayer Leverkusen'den de bir açıklama geldi. Alman kulübünden yapılan bilgilendirmede, "Olay, Türkiye Süper Ligi takımlarından Trabzonspor ile Hakan Çalhanoğlu arasında 2011'de imzalanan bir anlaşmayla ilgilidir. Hakan Çalhanoğlu, 17 yaşında, reşit değilken 2012-13 sezonundan itibaren Trabzonspor'da oynayacağına dair sözleşme imzalamıştır. Ancak bu transfer Hakan Çalhanoğlu'nun o dönemdeki kulübü Karlsruhe ile Trabzonspor anlaşamadığı için gerçekleşmemiştir. Süreç, daha birkaç ay devam edecek ve Hakan Çalhanoğlu bu arada bir kısıtlama olmaksızın futbol oynamaya devam edecektir" denildi.

Trabzonspor, Hakan Çalhanoğlu'na neden dava açtı?

Karlsruhe'deki çıkışı sonrası Trabzonspor, o tarihlerde 17 yaşında olan Hakan'ın ailesi ile ön protokol yapmış; menajerine ve Hakan'a da 100'er bin Euro ödeyip, sözleşmeye "Anlaşmayı bozan taraf 1 milyon Euro öder" maddesi koydurmuştu. Hakan Çalhanoğlu'nun Karlsruhe ile Aralık ayında profesyonel sözleşme imzalaması sonrası bordo mavililer, ön protokole uyulmadığı için FIFA'ya şikayette bulunmuştu. Bu davayı prestij olarak gören yönetim, oyuncu ve kulübüne açtığı 1 milyon Euro'luk tazminat davasının yanında Çalhanoğlu'nun 6 ay futboldan men edilmesi için de mahkemeye başvurdu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap