SON DAKİKA



Haber > Spor > Kümede kalma hesapları: Süper Lig'e kimler veda edecek?

Kümede kalma hesapları: Süper Lig'e kimler veda edecek?

21 Mayıs 2019 Salı - 12:15




Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği Süper Lig'de küme düşecek takımların durumu son hafta oynanacak maçların ardından belli olacak.





Göztepe, Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasından iki takım küme düşecek. Peki bu üç takımdan hangi ekip Süper Lig'de yoluna devam edebilecek? İşte o ihtimaller...

Ligde pazar günü konuk olduğu Bursaspor'la golsüz berabere kalan Göztepe, ligde dün tamamlanan 33. hafta karşılaşmalarının ardından haftayı 35 puanla 15. sırada tamamladı.
Son hafta öncesinde Göztepe'nin yanı sıra 34 puanlı Bursaspor ve 32 puana sahip Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un düşme ihtimali bulunuyor.Göztepe'nin MKE Ankaragücü'nü konuk edeceği son haftada Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise İstikbal Mobilya Kayserispor deplasmanında puan arayacak.Son hafta MKE Ankaragücü'nü ağırlayacak Göztepe, rakibini mağlup ettiği takdirde Süper Lig'de kalmayı başaracak. Bu durumda diğer 2 takım lige veda edecek.
Göztepe'nin Ankaragücü ile berabere kalması halinde ise sarı-kırmızılı ekibin ligde kalabilmesi için Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olacak Bursaspor'un puan kaybetmesi gerekiyor.



Sezon sonunda Göztepe ile Bursaspor'un olası puan eşitliklerinde genel averaja bakılacak.
Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Göztepe'nin puanının aynı olması halinde ise sarı-kırmızılı ekip rakibinin gerisinde kalacak.
Göztepe, Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ligi aynı puanda bitirmeleri halinde ise Göztepe lige veda ederken, Erzurumspor lige tutunacak.
Bilindiği üzere Süper Lig'e veda eden ilk takım Akhisarspor olmuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap