SON DAKİKA



Haber > Spor > Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu: ''Hakemler hakkında konuşmama kararı aldık''

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu: ''Hakemler hakkında konuşmama kararı aldık''

24 Kasım 2021 Çarşamba - 17:24




Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu.





Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu açıklamasında "Bugün yapılan toplantıda, 14 kulüp ile ilk yarıda kalan 6 maçta bir anlaşma yaptık ve hakemler hakkında konuşmama kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu açıklamalarında ''Danışman şirketle yapılacak şirketle çalışmanın ana hatları belirlendi. MHK ve Kulüpler Birliği ile yapılan çalışma hakkında bilgilendirme oldu. Bazı spekülasyonlar var, özellikle 4 büyük kulübün isimleri belirlediği konusunda spekülasyonlar var. Ne kurullarda ne de MHK’da ne Kulüpler Birliği ne de 4 büyük kulübün dahli olmamıştır. Ferhat Gündoğdu’nun atanmasından yarım saat önce kulüpler birliği başkanı sıfatıyla beni arayarak bildirdiler. Ben daha diğer başkanlara aktaramadan, TFF’den Ferhat GÜndoğdu ile ilgili açıklama yapıldı. Hala o konuda spekülasyon yapılıyor, bir kere daha ifade etmek istedim. Toplantıya katılan 14 kulüp başkanı en azından önümüzdeki 6 haftalık süreçte hiçbir şekilde hakemlerle olarak bir açıklama yapmama yapılmaması yönünde bir cenetilmenlik anlaşması gibi bir ortak irade oluştu. 14 kulüp katıldı, diğer başkanlarla henüz konuşmadık. Kendilerinin ve yöneticilerinin MHK ile yapmış olduğumuz çalışmaların selameti açısından, sürece zarar veremem adına 14 kulüp başkanı ve diğer başkanlarla birlikte ilk yarının sonuna kadar hakemlerl alakalı görüş belirtmeyecektir. Toplum tarafından olumlu algınacak bir karar olduğunu düşünüyorum. Takımlarımızın giderlerinin önemli bölümü yabancı para birimiyle ölçülüyor, ekonomik anlamda sıkıntılı kulüplerimiz daha zorlu koşullara geldi. Nihat Özdemir’in sezon başında 300 milyon Liralık ek kaynak sağlayacağı yönünde beyanatı vardı, özellikle Anadolu kulüpleri loşu anda çok ciddi kaynak arayışındalar. Nihat Özdemir’e sezon başında söz verdiği kaynağı ivedilikle eşit olarak dağıtmasını istiyoruz. Anadolu kulüplerinin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak, Özdemir’in sözünü yerine getirmesini talep ediyoruz. Bu ricamızı ileten yazıyı kendilerine ulaştıracağız. 2 saat 20 dakikalık toplantının gündem maddeleri bunlardı.'' ifadelerini kullandı.

YENİ KARARI DUYURDU

''Ligin ilk yarısının sonuna kadar, hakem isminin dahi telaffuz edilmemesine dair fikir birliğine vardık, yabancı kuralıyla ilgili bir karar yok. Yabancı kuralı konusunda son derece hassasız, yabancı kuralının uygulanmasında ortaya çıkan sorunlar, Türk futboluna katkı sağlamadığı ortadadır. Bu durumla alakalı tekrar görüşlerimizi paylaştığımızı ifade etmişti. TFF Başkanı sezon içinde herhangi bir şey gelmediği için ertelediğimiz kararı yürürürlüğe koyduk.İlerleyen süreç içersinde aynı süreç içerisinde çalışmalarımızı paylaşacağız. Ortaya çıkacak sorunları kendileriyle paylaşmıştık, ısrarımızı devam ettireceğiz.''




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap