SON DAKİKA



Haber > Spor > Kırılgan zamanlar

Kırılgan zamanlar

23 Ocak 2017 Pazartesi - 10:35








Trabzonspor ligin ikinci yarısında kadrosuna kattığı yeni oyuncu grubuyla yeni bir oyun şekli arayışıyla belki de ilk 16 maçtan daha farklı bir görüntü ortaya koydu. Ersun hocanın oyun anlayışına daha uygun bu yapıyı sahada da hissettik.

Tabi bu oyun şeklinde bekleri Pereira ve Mas’ın da payı çok önemli. Bu iki oyuncunun da kadroya katılmasıyla Trabzonspor’un oyun şekline doğru katkıda bulunduğunu gördük. Bordo-Mavili ekibin karşılaşmada orta alanda da kalabalık görünmesi, belki oyun anlamında çok üstün değillerdi ancak geçmiş maçlara oranla topu daha fazla kullanan bir görüntü kazanmış durumda.

Ersun hocanın Kasımpaşa karşısına çıktığı on biri doğru bir on bir olarak görebiliriz. Trabzonspor’un kadrosunda kenarda oturup da içeride olması gereken oyuncu yok. Yusuf Erdoğan’ı bir kenara koyarsak tabi. Ersun hoca da on birde ısrar edip devamlılığı sağlamak zorunda. Kaldı ki hatırlayacağımız gibi ilk yarıda Trabzonspor sürekli bir arayış içerisinde oldu ve çok kan kaybetti. Bursaspor’dan sonra Kasımpaşa deplasmanından da galibiyetle ayrılmasına rağmen Trabzonspor’un oyunu genişletmesi, 90 dakikalık bölümün 50 dakikasını yakalaması gerekiyor.

Şu an kırılgan zamanlar. Bordo-Mavililerin güçlü bir oyun yapısı için zamana ihtiyacı var. Teknik kapasitesi yüksek oyuncu yapısıyla puanlar toplanırken oyuncuların da bu becerilerini daha da üst seviyeye çekmesi gerekiyor. Ersun hoca, ikinci yarıda yapılan transferler, alınan galibiyetlerle birlikte yavaş yavaş şekillenmeye dönen oyun ile kadro istikrarını oturtmalı. Ancak Yusuf Erdoğan’ın en formda olduğu dönemde yedek kalması, Ersun hocanın bu oyuncudan yararlanmak istememesi Trabzonspor’un aleyhine olur.

Yusuf’un bir an önce takıma kazandırılıp oyunda yer açılması gerekiyor. Çünkü Yusuf Erdoğan Trabzonspor için ayrı bir güç, ayrı bir enerji. Ersun hocanın da bu enerjiden faydalanması gerekiyor. Castillo yetenekli ama küçük alanda oynuyor. Geriye gelmekte zorluk çekiyor. Yusuf iki alanı da kullanan önemli bir oyuncu.


Trabzonspor’un genç yeteneği Yusuf Yazıcı dünkü karşılaşmada da önemli bir rol üstlendi. Yusuf’un zorlu oyunlarda problemler yaşaması çok normal. Toplu oyunda çok başarılı rahat bir yapısı var. Orta sahadaki dengeyi kurabilecek kalitesi var. Yine de Yusuf Yazıcı’nın geliştirmesi gereken yönleri var. Özellikle topsuz alanda belki de oyununu her bölümüne müdahale edecek yapıyı kazanması gerekiyor.

Yusuf Yazıcı’nın hep sahada olması gerekiyor ve Yusuf gibi özel oyuncuların bu şansı için geç de kalınmış bu şansı çok daha erken de alabilirdi.  Gelişen oyun yapısıyla Trabzonspor’un kadrosuna kattığı Radellega’nın da takıma katılmasıyla önemli ölçüde yükü hafifleyecektir. Rodellega, özellikle bekleri de çalışan bir ekibe katkı sağlayabilecek özellikte bir oyuncu.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap