SON DAKİKA



Haber > Spor > Kosova UEFA'ya kabul edildi

Kosova UEFA'ya kabul edildi

03 Mayıs 2016 Salı - 17:07




Macaristan başkenti Budapeştede düzenlenen UEFA kongresinde ,oy çoğunluğun ile Kosova, UEFA tam üyeliğine kabul edildi.





Böylece Kosova, UEFA'nın 55'inci üyesi oldu .. TFF yaptığı açıklama ile Kosova'nın UEFA üyeliğini kutladı.Kosovanın , UEFA kabul edilmesi, Kosova'da tarihi bir gün olarak nitelendirlken, UEFA Kongresi'nde Sırbistan ve birkaç ülke daha , Kosova üyeliğine karşı geldiği halde, Kosova oy çoğunluğuyla 25 yılık rüyasını gerçekleşti.Oylamanın sonunda Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokri kürsüye çıkarak , Kosova için evet oyu kullanan üyelere teşekkürlerini sundu.

Bu arada, Kosova vatandaşları UEFA kongresini naklen yayında izledi. Kosovanın UEFA kabul edilmesiyle Kosova sokaklarında coşkulu kutlamalar başladı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Macaristan'ın Budapeşte kentinde yapılan UEFA Kongresi'nde oylama sonucu UEFA'nın 55. üyesi olarak kabul edilen dost ülke Kosova'yı tebrik eder, Avrupa futbol ailesinin bir üyesi olmasından duyduğumuz mutluluğu başta Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadıl Vokri olmak üzere tüm Kosova halkıyla paylaşırız."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap