SON DAKİKA



Haber > Spor > Kongrenin ardından

Kongrenin ardından

30 Mayıs 2016 Pazartesi - 10:10








Başkan Muharrem Usta'nın, divan toplantısındaki eleştirileri en üst düzeyde değerlendirmelidirler: "Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz 35 milyon faiz gideri var. Borçları aşağı indirdik. Giderleri UEFA nezdinde biraz aşağı çektik. Bir kuruş kredi kullanmadık. İsterdik fakat kullandırılmadı. Bilançoyu mali kongrede daha iyi göreceğiz. Ekonomik durum düzelmedikçe sıkıntıları aşamayız. Geriye dönük acil 230 milyon paraya ihtiyaç var. Bunları 103 milyonu yerli ve yabancı topçulara ödenecek ücretler. Menajerlere 35 milyon, çalışanlara 30 milyon borç var. Şimdiki tüzük bizi yaktı ve kan kaybettirdi. Ölüyoruz, bir an önce tüzük değişmeli. Doktor olduğumuz için beş aydır hep pansuman yaptık..."

Kongrede başkan Muharrem Usta ikna edici ve barıştırıcı bir konuşma yaptı: "Hami Mandıralı'yı başarısız sonuçlardan ötürü aldığımız tepkiler sonunda bırakmak zorunda kaldık. Ersun Hoca ile iyi anlaşmalar yaptık. Kimse merak etmesin, anlaştığımız 8 sponsor şirket var. Hesaplar öyle karışık ki çözmek imkansız gibi. UEFA ile anlaştık, 2 yıl için 20 milyon euro veremezsek 2 yıl ceza alıyoruz. Şayet ödersek ondan sonraki yıl 10 milyon euro, bir sonraki yıl borç sıfırlanıyor. Bir önceki yönetim 437 milyon uçak paraları borcu bırakıp gitti. Her borca yüzde 20-25 faiz ödüyoruz. Alacaklılar Denizbank’ın arkasına yapışmış, paralarının ödenmesini bekliyorlar. Evini futbolculara yüksek ücret ile kiraya veren yöneticiler vardı. Sadece teknik direktörlere 12 milyon euro borç var, menajerlere 7.5 milyon euro, ayrıca 99 milyon Euro bonservis bedeli borcu var. Yani kulübün 499 milyon borcu var.

Bir kulübün yılda 150 milyon borç ödeme şansı yoktur. Hedefi olmayan kulüp de yaşayamaz. Bütçe disiplininden taviz vermemek şartıyla Ersun Hoca ile anlaştık. Korkmayın, endişe etmeyin, bütçeyi kontrol altına alıyoruz. Bunun da zamana ihtiyacı var. Akyazı'da stat hibrit çim oluyor. Bu da 10 milyon Euro. Koltukları ultra birinci sınıf, skorboard Vodafone Dolmabahçe’nin aynısı, yani birinci sınıf stat oluyor. Kulüpler ya menajer ya da scot ekibi ile transferler yapacaktır. Menajer ile gelmek isteyen hiçbir oyuncu alınmayacaktır. 7-8 yeni topçu alarak en iyisini yapacağız. Tüzük ile ilgili gerekli modern ve evrensel tüzük hazırlayacağız. Yönetmenin yeri yurdu olmaz, yani Trabzon İstanbul fark etmez. Bu yıl 4,5 milyon euro ceza ödedik. Herkes benden emin olsun. Son sözüm Ersun Yanal olacak. İyi, kaliteli ve doğru işleri beraber yapmaya hazırız."

Trabzonspor Kulübü 37. Olağan Divan Kurulu toplantısında başkan Muharrem Usta üyelerin yüreklerine su serperek umutlar vadetti. Borçların ödenmesi için zamana ihtiyaç olduğundan bahsetti. Bana göre bu borçların ödenmesi bu şartlar altında mümkün değil. Mucizevi güç denilen örtülü ödeneklerden olursa bilemem veya insanları ameliyat ederek hastaların paraları ile ödenecek bir borç değil. Karşımızdaki bilanço bu... Değirmenin suyu bitmiş, suyun tekrar nereden geleceği belli değil. Çünkü HES projeleri iflas etmiş. Trabzonspor'un HES’leri bir an önce çıkartması gerekiyor. Önder Bülbüloğlu, UEFA ile işleri yoluna koyduğunu söylüyor. Bence böyle bir düzenleme mümkün değil. Zaten UEFA zaman veriyor, bu süre içinde verilen kriterler yerine gelmeyince kendiliğinden Galatasaray gibi cezalar önümüze konuluyor. Sayın Başkan Yardımcısı, ben bu vaatleri ve söylentileri inandırıcı bulmuyorum. İnşallah yanılmış olurum. Eski başkan, yönetici ve asbaşkanlar kendi sorunlarını dışarıda bir yerde buluşup tartışsaydılar bu toplantının ciddiyetini daha da korumuş olurdular. Onlar Trabzonspor’u değil kendi egolarını tatmin ediyorlar. Bu kulübün sırtından inin eyyamcılar!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap