SON DAKİKA



Haber > Spor > Kick it out'tan Mesut Özil'e destek

Kick it out'tan Mesut Özil'e destek

24 Temmuz 2018 Salı - 12:19




Futbolda ırkçılığa karşı mücadele yürüten en önemli organizasyonlar arasında yer alan "Kick it out", ırkçı ve ayrımcı saldırılar nedeniyle Almanya Mil





Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, Mesut Özil'e  yapılanların utanç verici olduğu vurgulanarak, "Özil'e destek vermek içinArsenal  ile temasa geçtik. Ona milli takım kariyerini sonlandırma kararını aldırtanlar,  kendinden utanmalıdır. Eylemi, birden fazla ülke vatandaşı olduğu için ırkçılığa  maruz kalan futbolculara cesaret verici bir örnek olmuştur." değerlendirmesinde  bulunuldu.
 
Almanya'nın 2018 FIFA Dünya Kupası'na erken veda etmesinin ardından  Mesut Özil'in Alman medyası, bazı taraftarca ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB)  Başkanı Reinhard Grindel tarafından sert ve haksız eleştirilere maruz kaldığı ve  bu durumun kaygı verici olduğu da belirtildi.
 
Türk asıllı Alman futbolcular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın yanı  sıra İngilterePremier Lig'de oynayan milli futbolcu Cenk Tosun, mayıs ayında  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmiş ve  formalarını hediye etmişti. Bu fotoğrafın ardından Almanya'da Mesut Özil ve İlkay  Gündoğan'a linç kampanyasına varan ırkçı saldırılar ve eleştiriler yapılmıştı. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap