SON DAKİKA



Haber > Spor > Kendi oyunumuzu oynayacağız

Kendi oyunumuzu oynayacağız

09 Mart 2016 Çarşamba - 00:13




Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Oyun disiplini ve mücadele gücümüzü sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Beşiktaş maçında da kendi oyun pl





Hafta sonu Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek olan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman iki takım içinde zorluk derecesi yüksek bir müsabakaya çıkacaklarını ifade etti. Ligin ikinci yarısında çok puan kaybı yaşadıklarını belirten Karaman, "Beşiktaş maçında alacağımız üç puan bundan önceki eksiklerimizi kapatacak” dedi. Karaman, “Beşiktaş karşılaşmasını joker maç olarak görüyoruz. Rakiplerimizin birbirleriyle oynayacak olması bizim için çok önemli. Fenerbahçe ile birlikte ligde şampiyonluk yarışında iki takım kaldı. Bu açıdan Beşiktaş için de çok kritik bir maç. Dolayısıyla hakemlerin iki takım aleyhine hataları olmamalı" diye konuştu. Karaman, Beşiktaş'a karşı oyun planını tam olarak sahaya yansıtmaya çalışacaklarını kaydederek, "Oyun disiplini ve mücadele gücümüzü sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Mücadele gücümüzü bilerek, ne yaptığımızı bilen bir takım olalım, en büyük hedeflerimizden biri bu. Bu maçta da kendi oyun planımızı sahaya yansıtmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Ekonomik krizleri aşmış bir kulüp

Çaykur Rizespor'un çok büyük zorlukları aşıp ekonomik krizi geride bırakarak, borç yükünü üzerinden atarak sadece reklam ve yayıncı kuruluştan elde ettiği gelirlerle kulüp olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Karaman, "UEFA kriterlerine ulaşmış bir takım. Bugün Türkiye'de 3-4 sayılı kulüpten bir tanesi. Sportif anlamda ise iki sene küme düşmeye oynamış, üçüncü senesinde alt sıralarda bulunmamanın mücadelesini veriyor. Çaykur Rizespor uzun süre kalıcı olma hedefi ile yönetiliyor. Karadeniz şehrinin çocuklarını çıkarıp, altyapıyı geliştirip, uzun soluklu düşünmeliyiz. Taraftarımız ile bu doğrular üzerinde konuşmalıyız. Taraftarımızdan uzun soluklu yarışta anlayış bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kulübün parasını heba edemezdik

Devre arası transfer yapmanın güçlüğüne değinen Karaman, "Transfer yapıp kulübü borca sokmak istemedik. Liban Abdi'yi 100 bin liraya kimse almadı. Üzerine para vererek gönderebildik. Hatayı biz yaptık. Bu hatayı yaparken kimseyi suçlamıyorum. Kulüp olarak biz yaptık. Bir daha aynı hatayı yapmamaya çalışıyoruz. Transfer edip de halen uyum sürecini aşamayan futbolcular var. Haklı olarak bizi eleştiriyorlar. Biz de bu düşünceyle kulübün parasını heba etmek istemedik. Bütün kulüpler iflas. Bunun da nedeni yanlış transfer. Biz devre arası bunun için transfer yapmadık. Riskin altına bile bile girdik" dedi.

Kupayı kazanma şansımız var

Devre arası transfer yapmayarak kendisini ve takımı büyük riske attıklarını belirten Karaman, şunları kaydetti: "Üç oyuncumuz Kweuke, Sercan Kaya ve Dhurgham İsmail de sakatlanınca, işimiz çok daha zorlaştı. Herkes eleştiriyor, her zaman saygımız var ama biz kulüp olmaya çalışıyoruz. Süper Lig'de kalıcı bir kulüp haline gelmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de takım iki kulvarda koşuyor. Hem Türkiye Kupası'nda hem ligde koşuyor. Kupada Fenerbahçe, Galatasaray ile birlikte Anadolu'dan Torku Konyaspor ve Çaykur Rizespor kalmış. Tarihe adını yazdırıyorsun. Yarı final, final oynayıp kupayı kazanma şansımız var" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap