SON DAKİKA



Haber > Spor > Karadeniz Gazetesi, Hakem Dosyasını Açıyor…

Karadeniz Gazetesi, Hakem Dosyasını Açıyor…

10 Ocak 2024 Çarşamba - 11:41




Spor kenti Trabzon’dan süper lig’de neden Trabzonlu hakem yok? Görüşünü aldığımız hakem camiasının önemli isimleri suçluyu açıkladı: Sefer altuntaş maçlara bile gitmiyor hiçbir ağırlığı yok! Sadece maaş alıp yatıyor!





Merkez Hakem Kurulu (MHK), geçtiğimiz günlerde Trendyol Süper Lig 2023/24 sezonunun ikinci yarısında görev alacak hakemleri açıkladı. Buna göre; Süper Lig'de düdük çalan 6 hakem alt klasmana düşürüldü, 7 yeni isim ise sezonun ikinci yarısında Süper Lig'de görev yapacak.

İşin en trajik yanı ise spor kenti Trabzon’dan tek bir hakem bile listede yer almadı. Bu konuyu camianın önemli isimleriyle konuşup tartıştık. Öyle bilgiler elde ettik ki okurken sizin de diliniz tutulacak.

Bilgisine başvurduğumuz isimlerin hedefinde Merkez Hakem Kurulu 6’ncı Bölge Sorumlusu Sefer Altuntaş vardı. Bu isimler, Trabzon’da hakemlerin itibarsızlaştırıldığını bunun baş sorumlusunun Sefer Altuntaş olduğunu ileri sürdü. Hani bir dokun bin ah işit denir ya, durum tam da öyleydi. İşte o isimlerin bize anlattıkları: Biz her maça gidiyoruz. Amatör, BAL, 1’inci Lig, 2’nci Lig, 3’üncü Lig maçlarında yer alıyoruz. Ancak bu maçların hiçbirinde Sefer Altuntaş’ı görmüyoruz

Adam, koltuk memuru gibi. Yan gelip yatıyor ve maaşını alıyor. Hakemleri takip etmeyen, onların durumları bilmeyen birisi, nasıl çıkıp üstündekilere, ‘Şu hakem iyi, şu kötü. Bunu üst klasmana çıkaralım’ diyebilir. Demiyor da zaten. Kendine yakışan bir grup oluşturmuş. Onlarla sohbet ederek Trabzon hakemliğini kurtarmaya (!) çalışıyor. Trabzon hakemliği hiçbir dönem bu kadar aşağılara çekilmemişti. Yazık bu adama verilen paralara…

YASİN KOL’UN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

GÖRÜŞÜNE başvurduğumuz önemli bir isim ise, klasman düşürülen Yasin Kol ile ilgili flaş bir iddiada bulundu. Yasin Kol’un psikolojik sorunlarının bulunduğunu bu nedenle alt kategoriye indirildiğini söyleyen bu isim, “Yasin’in yukarı çıkmasını iyi yerlerde olmasını çok istiyorduk. Ancak çocuk o kadar sorumsuz ki, her gün Kalkınma’da biriyle kavga ediyor. Sicilinde maalesef bunlar yazılı. TFF’de ‘Psiko teknik sınavı’na girdi. İnanamayacaksınız ama sıfır almış. Görüştüğümüz yetkililer, ‘Bu çocuğun hakemlik yapması mümkün değil’ dediler. Yasin’in durumunu iyi olmadığını söylediler” ifadesini kullandı.

FURKAN AKSUOĞLU VE ALPASLAN ŞEN’İN GELECEĞİ VAR

SEFER ALTUNTAŞ’ın ilgisizliğine karşın Trabzon’dan yeni hakemlerin çıkacağının müjdesini veren bu isimler, 2 hakemle ilgili flaş ifadeler kullandı. Yeni sezonda Furkan Aksuoğlu ile Alpaslan Şen’in üst klasmanı zorlayacağını ileri süren bu isimler, “Yasin Kol ve Ramazan Keleş alt kategoriye indi ancak onların yerini Furkan Aksuoğlu ile Alpaslan Şen dolduracak gibi duruyor. Bu iki ismin geleceği var” dediler.

ALKIŞLAR MUHAMMET ALİ METEOĞLU’NA

SÜPER Lig’de Karadeniz Bölgesi’ni temsil eden tek hakem Muhammet Ali Meteoğlu oldu. 34 yaşındaki Muhammet Ali Meteoğlu’nun kendini geliştirme adına çok önemli hamleler yaptığını dile getiren hakem camiasının önemli isimleri, “Çocuk özel İngilizce dersleri alıyor. Yani bunu bir iş olarak görüyor. Gelişimi de çok iyi. Hakemlikte geri kalanların biraz da kendilerini sorgulaması gerekir” görüşünü paylaştı.

ERDOĞAN KIRICI (ESKİ HAKEM) BİZ HERKESE BOYUN EĞMİYORDUK

Son 5-10 yılda MHK’de görev alanlara bir bakın. Bir de arkadaşlarımızın performansı nedir? Onu da şu an net olarak bilemiyorum.  Düşmelerinin mutlaka bir sebebi vardır. Türkiye genelinde de baya sıkıntı var. Diyorum birde Trabzon’da lider boşluğu var.  En son dernek seçimi yapıldı. Onu detaylıca araştırın görürsünüz. Yüzeysel bakarsanız hiçbir şeye ulaşamazsınız. Derinlemesine inmezseniz anlayamazsınız. Ben Merkez Hakem Kurulu’nda hiç görev almadım. Bir noktaya gelirken çekip indirdiler. Benim hakemlik yaptığım dönemde biz baya iyiydik. Ama bunda kendi başarımızda vardı. Biz herkese boyun eğmiyorduk o zaman. Biraz da bizden kaynaklanıyordu ama Trabzonspor’un da bunda bir ağırlığı vardı. Kesinlikle isim ağırlığı vardı.

HABER: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap