SON DAKİKA



Haber > Spor > Karadeniz diyor ki; (2): 8. madde dersi!..

Karadeniz diyor ki; (2): 8. madde dersi!..

11 Aralık 2016 Pazar - 09:19




Kongre delegasyonu satış iznine el koydu. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!





Trabzonspor Kulübü’nün mal varlıklarının satılması ve devredilmesi yetkisini isteyen başkan Usta ve yönetiminin ümitleri dünkü kongrede delegasyonun duvarına çarptı. 

Tarihi çağrıda bulunduğumuz 8. maddeye yönelik hararetli tartışmaların damga vurduğu kongrede Başkan Usta satış onayını nazikçe geri çekti.

Ne diyordu 8. madde?

■ Gayrimenkul, menkul mallar, lisanslar, haklar ve her türlü mali değer ile ilgili olarak bunların kulüp adına tescili, devri, mülkiyet değişikliği, kiralama ve benzeri her türlü işlemin kulübün ekonomik çıkarları gözetilerek yapılması konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ve oylanması…’ Trabzonspor kulübünün elindeki bütün malların satılmasının izni yönetim kuruluna verilsin!..

baskan2

CEBİNDEN HARCAYARAK

■ Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın 80’li yıllarda yüzde yüz kendi cebinden harcayarak kulübe armağan ettiği, adının verildiği paha biçilemez Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri ile, yine kendi döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken olur vererek Trabzonspor’a kazandırdığı Kartal’daki tesislerin satış izni yönetim kuruluna verilsin.

BİZ EN İYİSİNİ YAPARIZ

■ ‘Biz en iyisini yaparak’ diyerek kulübe talip olarak işbaşına gelenler en sonunda çareyi Trabzonspor kulübünün sigortası olan mirasını satarak kulübü yönetme gibi gaflet ve dalalete kadar işi götürdüler. ‘Bu ne haysiyet cellatlığı! 8. maddeye hayır’ diyerek dün gazetemizin manşetinden şöyle seslenmiştik:


HEM SAHADA HEM MASADA

■ ‘Şu bir gerçek ki Trabzonspor hem sahada hem masada büyük bir çıkmaz içine sokularak iyice bataklığa sokuluyor. Kulüp elinde beş kuruşluk değeri kalmayacak şekilde resmen çökertilerek işi boşaltılıyor... Trabzonspor Mali Genel Kurulu’nun sağduyusu 8. maddeye ‘hayır’ diyerek yönetime vize vermeyecektir. Vermemeliler de... Çünkü aklın yolu birdir. Delegasyon kulübün geleceğini ateşe atmayacaktır.’

SATIŞ ONAYINI GENEL KURUL GÜNDEMDEN ÇIKARTTI

baskan1
Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz, kendi cebinden
harcayarak kulübe armağan ettiği, adının verildiği
paha biçilemez tesisleri Bordo-Mavili kulübe kazandırdı.

■ İlk andan itibaren bu maddeye karşı çıkan Genel Kurul işi oylamaya getirmeden madde üzerinde değişiklik yaparak satış onayını kibarca geri çekmek zorunda kaldı.

ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

■ Yani derslerini aldılar. Şunu belirtelim: Trabzonspor’da deniz bitti! Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hiç kimse ‘Ben başkanım, ben yönetimim’ diyerek, Trabzonspor kulübünün elindeki varlıklara güvenerek, onları satarak kulübü yönetme arzusu ile işbaşına gelemeyecek...

VERECEKSİNİZ KARDEŞİM


■ Almayacaksınız vereceksiniz kardeşim! 80’li yıllarda cebinden inanılmaz paralar vererek tesisin yerini alan ve yapan, Trabzonspor’a hediye eden, ‘Onursal Başkanlık’ ile ödüllendirilen bir başkanın emanetine ihanet edemeyeceksiniz. Ben başkanım, yaparım devri bitti!

8. MADDE TRABZONSPOR DELEGASYONUNUN DUVARINA ÇARPTI

■ Ve Karadeniz’in sesi kaşla göz arasında bu satış hakkını eline almak isteyen yönetime karşı Trabzonspor’un gerçek sahiplerini uyandırdı. Trabzonspor delegasyonu kulübüne sahip çıkarak yönetime resti çekti. ‘Trabzonspor’un geleceğini satamazsınız’ diyerek haklı tepkisini ortaya koydu. 8. madde Trabzonspor delegasyonunun duvarına çarptı.

SATARIZ YÖNETİRİZ BİTMİŞTİR

‘Satarız yönetiriz’ diye hiç kimse hayal etmesin. Başkan adayı olurken atacaksınız tutacaksınız, masallar anlatacaksınız ’Biz bu işi en iyi şekilde yaparız, kulübü kimseye muhtaç etmeyiz’ diyeceksiniz, ondan sonra da çıkıp kulübün gayrimenkullerini, mülklerini satmaya kalkarak, bankalardan faizlerle paralar alarak kulübü borç batağına sokarak yönetmeye çalışacaksınız. Hani verdiğiniz sözler? Bu camia ‘Trabzonspor kimsenin cebine sığamaz‘ diyerek başkanlık macerasına girenlerin daha sonra mücadele edemeyeceğini anlayınca nasıl bırakıp kaçtığını da gördü beyler! Yok öyle yağma artık!

YÜKSEK İRADE YİNE GALİP GELDİ

BAŞKANLIK İSTEYENLER

■ Trabzonspor’a başkan ve yönetici olmak isteyenlerin artık Trabzonspor’dan almaya değil Trabzonspor’a vermeye yani kendi imkanları ile kendilerinin neler vereceklerini ortaya koyarak göreve talip olmaları gerektiği gerçeği dünkü mali genel kurulda belirlendi.

HAYSİYET CELLATLIĞI

■ Bundan sonra hiçbir başkan ve yönetim böylesine haysiyet cellatlığı yaparcasına bir maddeyi Trabzonspor kongrelerinin gündemine getiremeyecektir. O nedenle Trabzonspor’un dünkü mali genel kurulu milat olmuştur. Kongre delegasyonu el koymuştur.

Teşekkürler

■ Yüksek iradesini ortaya koyarak kulübün gayri menkullerinin, mülklerinin satışına izin vermeyerek Trabzonsporluluk sorumluluklarını perçinleyen bütün delegasyona teşekkür ediyoruz.


AKLINIZI BAŞINIZA ALIN

Hiç kimse unutmasın. Trabzonspor kulübü bu yerlere kolay gelmedi. Trabzonspor kulübü kolay tesis sahibi, mülk sahibi olmadı. Trabzonspor kulübü Türk futbolunda kolay 4 büyükten biri olmadı. O nedenle, Trabzonspor’u yönetenler bundan sonra akıllarını başlarına toplasınlar.

HORONA GİRDİYSENİZ TEPİNECEKSİNİZ KARDEŞİM

■ Horona girmişseniz tepeceksiniz kardeşim! Trabzonspor’u yönetmeye talip olanlar almaya değil vermeye gelmeli. Ve Trabzonspor delegasyonu dün verdiği ders gibi bundan sonra da başka yönetimleri takibine alarak denetlemeli, sesini gür bir şekilde çıkarmalı, kulübüne sahip çıkmalı. Deniz bitti!

DİRİLİŞ BÖYLE OLACAKTIR

■ Yoksa yönetenlerin yüzünden her geçen gün sıradanlaşan, büyük bir çöküş içine giren bir kulüp yapısı ortaya çıkmış durumda. Trabzonlular, Trabzonsporlular için o, bu, şu demeden söz konusu Trabzonspor ise gerisi teferruat olmak zorundadır. Diriliş böyle olacaktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap