SON DAKİKA



Haber > Spor > Kanatsız kuş nasıl uçsun?

Kanatsız kuş nasıl uçsun?

01 Mart 2017 Çarşamba - 09:05








Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi içinde olan ve bir türlü istediği sonuçları alamayan Çaykur Rizespor Kayserispor’a mağlup olmasının ardından Ziraat Türkiye Kupası’nda daha önce gruplarda karşı karşıya geldiği Kasımpaşa ile çeyrek finalde yine yolu kesişti. Gruplarda Rizespor, Kasımpaşa’yı deplasmanda 6-1 ile geçmiş kendi sahasında ise 3-2 mağlup olarak gruptan ikinci olarak çıkmıştı. Yeşil-Mavililer bu karşılaşmaya kadroda revizyona giderek çıktı.

Kalede Gökhan, sağbekte Orhan yer alırken Robin önlibero uzun bir aradan sonra forma şansı buldu. Teknik direktör Hikmet Karaman Kasımpaşa karşısında iyi bir skor alıp ikinci maçta yarı finale yükselmeyi hedefledi. Karşılaşmaya Rizespor hızlı başladı. Kasımpaşa tempoya ayak uydurdu. Her iki ekip golü düşününce ilk yarıda iyi bir futbol ortaya çıktı. Rizespor bu karşılaşmada bir ilke imza attı. Yeşil-Mavililer toplu hücum toplu savunma yaptı. Rakibe pozisyon vermeyen Rizespor karşısında Kasımpaşa gol pozisyonu bulmakta zorlandı.

Rizespor ataklarında ise bencillik ve bireysellik vardı. Orta alandan Nosa ve Petrucci ile rakip kaleye giden Rizespor biraz bencil davranınca pozisyon bulmakta zorlandı. Rizespor’da en önemli eksiklik ise kanatların çalışmaması oldu. Kanatsız kuş nasıl uçamazsa Rizespor sağ ve sol kanadı iyi kullanamadığı ilk yarıda bariz ortadaydı. Soldan Ismail, sağdan ise Oğulcan’ın ceza alanı içine yaptıkları ortalar daha çok rakibe gitti. İlk yarıya baktığımızda her iki takımda çok iyi performans gösterdi. Rizespor bu karşılaşmada gol yemeden iyi bir skor alarak avantaj elde etmek istedi.

Rizespor’da savunmada Yakoubi ve Oboabona rakibe geçit vermeyen ikili olarak ilk yarıda göze çarptı. Nosa ise forvet arkası yerine daha çok orta alanda top gezdiren ve top dağıtan oyuncu izlenimi verdi. Bu oyuncunun biraz daha forvete yakın oynaması Edomwonyi’ye biraz daha destek vermesi gerekirdi. İkinci yarıya iyi başlayan ve 47. dakika net pozisyon bulan Rizespor oldu.

Edomwonyi kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çalım atmaya kalkınca top kalecinin ayağından sekti. Yine 51. dakikada aynı oyuncu ceza alanı içinden topu auta attı. Atamayana atarlar sözü 63. dakikada gerçekleşti. Oboabona’nın uzaklaştırmak istediği top Popov’un önüne düşünce gol kaçınılmaz oldu. Orta alanda Nosa istenileni veremedi. Robin ve Petrucci çift önlibero yerine geç kalmış değişiklik ile Recep Niyaz oyuna alındı. Golü düşünmeyen Rizespor kötü performans gösteren ile Tuszynski gol bulmak istedi. Rizespor uzatmada kalesinde gördüğü ikinci golle tur şansını zora soktu.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap