SON DAKİKA



Haber > Spor > Kaldığı yerden devam eden Onur ve Mehmet ile...

Kaldığı yerden devam eden Onur ve Mehmet ile...

17 Temmuz 2015 Cuma - 11:26








Avni Aker'in futbola sezon itibariyle son kez “Merhaba” dediği maç, Türkiye Süper Ligi'nde değil de, UEFA Avrupa Ligi'nde oynandığı için hemen hemen herkes, "Kazanırız, hem de farklı" diye düşünüyordu. Nedeni de geçtiğimiz sezon Süper Lig'dekinin aksine Avrupa Ligi'nde başarılı maçlar oynamış bir Trabzonspor söz konusu idi. Onun için; rakip de Lüksemburg gibi küçük bir ülkenin takımı olunca, "Kaldığı yerden devam" diyen bir Trabzonspor beklentisi vardı herkeste. Vardı var olmasına da, sahada bu beklentiye cevap verebilecek bir ‘on bir de mevcut idi’ dersek, geçen yıla haksızlık etmiş oluruz. * "Kaldığı yerden devam" diyebileceğimiz kaleci, kaptan Onur vardı.

Bir de 44'üncü dakikada kazanılan serbest atışı, geçen yılki harika vuruşlarını sürdürerek ağlara gönderen Mehmet Ekici. Ki daha çok hücum hattında iyi asistler yapması ile tanıdığımız Mehmet, Differdange karşısında daha çok defansın önünde, Medjani'nin yanında ön liberodan aynı işi yapmaya kalkınca, işler istenilen gibi yürümedi. Kaldı ki, sahada santraforsuz bir Trabzonspor vardı. Yaptığı doğru dürüst tek transfer M'bia'yı bırakın, geçen yılı kiralık olarak geçirip, bu yıl transfer edilen Özer'i de UEFA listesine yazdıramayan bir Trabzonspor, ilk ön elemede Galler takımını saf dışı bırakan ve disiplinli oynayan Lüksemburg ekibi karşısında bırakın zorlanmayı, ‘Maçı zor kurtardı’ desek, haksızlık mı etmiş oluruz?

Ama ortada oynanan futbol ile orantılı olmayan bir maddi haksızlık daha var ki; yazmak istesek ayıp olur, eksik kalır. Dıfferdange'de yıllık 150 bin dolar garanti paraya oynayan Yeye Bordo-Mavili defansa kök söktürürken, onun 10 katına oynayan Waris ise rakip defans arasında (parkta imişçesine) gezindi durdu. Erkan Zengin gibi. Sefa ise, Waris ve Erkan'dan iyi idi o kadar.

Attığı gol de ofsayt değildi zaten. Trabzon'da zorda olsa 1-0’lık skor elde edildi. Lüksemburg'da ne olur? Bundan pek farklı olmaz. Bir santrafor olsa, "Çok daha kolay olur" diyeceğim ama o da elde yok. Galiba bu yıl Avrupa Ligi geçtiğimiz yıl kadar kolay olmayacak. İlk maçın gösterdiği bu. Şota bu durumda ne yapacak? Ne yapabilir? Biraz şans yardım edecek, biraz da Onur ve Mehmet Ekici gibi katkı sağlayabilecek 2-3 oyuncuyu oyuna katabilirse, işi biraz kolaylaşabilir. Ama yine de bu kadro yapısı ile zor hem de çok zor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap