SON DAKİKA



Haber > Spor > Jose Morais taburcu oldu

Jose Morais taburcu oldu

15 Şubat 2016 Pazartesi - 15:37




Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, beyin kanaması şüphesiyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu. Doktoru, Morais’in mesleğini yapmasında bi





Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un Portekizli Teknik Direktörü Jose Morais, 3 Şubat 2016 tarihinde akşam antrenmanında geçirdiği beyin kanamasının ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirürji) Kliniği’nde 12 gün tedavi gören Jose Morais, bugün öğle saatlerinde taburcu edildi. Morais’in taburcu olmadan önce taktik tahtası da kulüp görevlileri tarafından midibüse alındı. Bir hayli neşeli olduğu görülen Morais, 9 yaşındaki kızı Sophie Chloe Elisabeth De Morais Haraldson ile ele hastaneden çıktı. Kameralara gülümseyerek el sallayan Morais’e, eşi Zandra Maria Dagny Haraldson, Antalyaspor Kulüp Müdürü Adem Kart, Sportif Direktör Cem Deda eşlik etti. Ailesi ile midibüse binen Morais, hastaneden ayrıldı.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, Jose Morais’in 12 gün önce antrenman sırasında yaşadığı sıkıntının ardından acil servise getirildiğini hatırlatarak, "Tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiğini tespit ettik. Kanamanın sebebine yönelik yapılan araştırmada anjiyografilerinde herhangi bir patolojik bulguya rastlamadık. Sonraki süreçte kanamanın oluşturduğu etkileri ortadan kaldırmak adına bir dizi tedavi süreci devam etti. Bu sürede öngördüğümüz komplikasyonlar ortaya çıkmadı. Tedavi sürecinde bir sorun yaşanmadı. 12 gün boyunca vital bulguları normal seyrettiği için, bir takım önerilerle taburcu işlemini gerçekleştirdik” dedi.

“3 AY SONRA NORMALE DÖNER”

Morais’in 1 ay sonra yeniden kontrole geleceğini belirten Prof.Dr. Akyüz, “3-4 gün içinde işinin başında olabilir. Bundan sonra daha sakin yaşamı olacak. Tansiyonunun yükselmemesi gerekiyor. Rahat bir yaşamı olması gerekiyor. Mesleki açıdan bir sorun yaşamaz. 3 ay sonra tamamen eski haline dönecektir. Tansiyon, stres, sıkıntı problemler çıkarabilir. Sonuçta da evinde durması gerekmiyor. Mesleğini yapabilir. Mesleğini yaparken bir takım değişiklikler yapması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap